ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев начело на първата пролетна ранглиста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 09.04.2015Коментари (8)3908
© Plovdiv24.bg
Първите мачове за пролетния полусезон донесоха много емоции и драма на терените, както и развръзката в борбата за първата шестица в "А" група. С това настъпиха и големи размествания в месечната ранглиста на футболните клубове на bgclubs.eu и bulgarian-football.com, която обхваща периода от началото на полусезона до 6 април включително.

В период, в който всички отбори от "А" група загубиха точки, класирането оглави Ботев (Пловдив) като решителна роля за това изиграха победите им над градския съперник от Локомотив 1926 и над ЦСКА, с които канарчетата си осигуриха и място в първата шестица. Тройката се допълва от Берое и Лудогорец, а очаквано най-голям срив в "А" група бележат армейците, които с 4 загуби и 1 равен и без дори да отбележат гол са на 26-то място, което е и най-ниското, заемано от клуб от "А" група за този месец.

В "Б" група най-добре се представя Монтана 1921, с 5 победи от 5 мача и без допуснат гол за периода, което и помогна на "Славата" да влезе в първата десятка на 8-мо място. Сред първите 12 са и Локомотив 2012 (Мездра) и ОФК Пирин (Благоевград). Железничарите от Мездра се изкачват с 54 места спрямо есенната ранглиста, което ги прави и най-прогресиращия отбор в това издание. С противоположен знак е представянето на Пирин 2002 (Разлог). Те заемат 64-то място и отстъпват с 42 места. По-голям срив има само Беласица (Петрич), който пада с 44 места надолу до последното 85-то място.

Дунав 2010 (Русе), Оборище (Панагюрище) и Черноморец (Балчик) са най-добре представящите се отбори от "В" групите, заемащи местата от 21-во до 23-то. Спрямо предното издание ранглистата осиротя с цели 5 отбора заради различни отказвания на полусезона.

Следващото издание на ранглистата ще обхване периода от 7 април до 7 май включително. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Никъде не се споменава за черно-белите кюстендилски натрапници. Всъщност те са на последно място, но това не е срив, защото обикновено са си там...
на 09.04.2015 г.
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Мертенс тренира с отбора, Ботев почна подготовка за "моряците"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: