ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът за паркирането по тротоари и градинки: 100 лева глоба, ако платиш на място, иначе - 200!
Автор: Мария Морунова 12:55 / 15.04.2015Коментари (32)8310
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив чрез своите народни представители ще настоява за гъвкавост на глобите при паркиране върху тротоари и зелени площи. Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще поискаме общините сами да определят глобите, които да са в размер до 200 лева", поясни градоначалникът.

Припомняме, че на първо четене народното събрание прие поправката на Закона за движение по пътищата, според която неправилно паркиране в зелени площи или върху тротоар да се санкционира с 200 лева глоба.

Идеята на местната власт, ако се приеме тази гъвкавост, е санкцията да е 100 лева при заплащане на място и 200 лева при отказ да се плати веднага.

"Така ще избегнем дългия процес на събираемост", коментира Тотев.

Кметът подчерта, че днес ще се направи проверка за неправилно паркирани коли в района на Цар Симеоновата градина откъм ул. "Авксентий Велешки".


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
В Авсрия например дори не си правят труда да вдигат колата. Слагат глобата на чистачката която ако на се плати в 30 дневен срок (доколкото помня) става двойна. Няма такива номера като в Бг. Обжалване глупости. Закона като се коригира и не може да се обжалва и тн тогава как примерно ще карат и паркират всички тарикати.
+1
 
 
Аз, като всеки нормален човек, съм ЗА това да има ред... Но никой не е задал досега един прост, но важен въпрос, а именно: Откъде е сигурно, че онези, които лепят стикерите, ще са коректни и безпристрастни? Кой може да гарантира, че сред тях няма да има хора, които да лепят стикери и върху правилно паркирани коли? Кой ще осъществява контрол над онези, които трябва да осъществяват контрол? Защото има случаи, в които облепени са се оказвали и автомобили, които не са в нарушение на закона. Пак казвам - наглеците трябва да бъдат глобявани, но къде е гаранцията, че това няма да се случи и с изрядни шофьори? И не на последно място: НЕ Е ЛИ РЕДНО ПЪРВО ДА БЪДАТ ИЗЧИСТЕНИ ИЗОСТАВЕНИТЕ ТРОШКИ ПО УЛИЦИТЕ?? Само на нашата, дълга няма и 200 м. улица има цели 3 (три!) такива "коли"!
0
 
 
Кмета и т. нар. "народни представители" могат да започнат с глобите от тротоара на бул. "Марица" - север, точно срещу Бизнес център "Марица", където се намира централният офис на управляващата партия. Сигурно се лъжа, но ми се струва за определен за паркинг на автомобили с еднакви цифри в регистрационните табели. За другите автомобили е булевардът на който си плащаш и когато попиташ служителите от синя зона, може ли да паркираш безплатно на тротоара като тях ти казват: "Ааа, не знаеш с кого си имаш работа ..." Аз знам на кого са автомобилите, паркиращи там, но ако може и кмета да каже публично. И ако реши този проблем да продължи с колите, паркиращи върху тревните площи до кортовете на "Новотела" и то след 17.30 часа, когато няма и платено паркиране на улицата. Но иначе няма да ти забележат "жипката".
+5
 
 
Входовете на блока ни са от задната страна на блока/лицевата е от към,,Руски,,,така скрити от номер 17 до 29 всичко е блокирано от ранна утрин до вечерта с автомобили,бусове и джипове,тротоара има равни плочки тук-там,а в същото време синята зона е почти празна.Това е чисто мародерство над живеещите,понякога не можеш да си отвориш и входната врата.Господин кмете,хвала за намерението Ви,а ако екип от КАТ или Общинска полиция искат да понапълнят бюджета,моля побързайте-адреса е ,,Руски 17-29 благодаря ви !!!!!
0
 
 
Всички онези, които започвате коментарите си с въпроси от рода на "какво мрънкате всички" и "от какво сте недоволни", звучите като някое малко дете питащо родителите си защо в басейна има вода или все едно да си поръчате боб чорба и като ви я донесат да се скарате на сервитьора че в нея има бобени зърна. След като постоянно сочите чужбина за пример, защо не разкажете как е там. Но разкажете преживявания от първо лице а не някоя история предавана от уста на уста и 100 пъти преразказвана. Аз съм обиколил всички западноевропейски държави и мога доста да разкажа, но няма смисъл защото то просто трябва да се види. Разходете из някои жилищен квартал например в Германия. Поинтересуваите се как стои въпроса с паркирането там, но се поинтересуваите и от незабележимите подробности а не само от очевидното. След като добиете ясна представа как стоят нещата там се опитаите да направите сравнение с нещата у нас, като се запитате какво от това което сте видели там липсва у нас. Уверявам ви че много бързо ще си отговорите на собствените въпроси. Не можете да изградите "тежките" правила от чужбина тук, просто защото тук не е положена основата която е нужна за да ги издържи и всичко в един момент ще рухне. А тази основа там са си я положили още преди да направят каквото и да било друго.
+7
 
 
Санкций трябва да има! Защо всички, които мрънкат спазват всички правила излизайки в чужбина, а тук само претенций. Все от някъде трябва да се започне. Проблема навсякъде е решен частично разбира се с глоби и ограничения за паркиране в центъра. Мрънкайте ако ви се живее в тъпанарска държава! Спазвайте правилата и не им давайте възможност да ви глобяват и всичко ще е наред! Разбира се паркинги трябва да се строят в центъра само подземни, а другаде където има общински места може и наземни, но няма да са безплатни.
+2
 
 
г-н главен юрист Йорданов, къде сте ? 100 лева платими на улицата ?!... По ЗАНН може глоба с фиш до 50 лева! 100 лева може но първо АУАН, последващо НП, с темпа на АНД на общината и срокове на обжалване около 40 работни дни...
-2
 
 
Гушите са им пълни с пари само крадат от всичко. Данъците вдигна сега и глобите при толкова много коли няма необходимите паркоместа бе г-н Тотев малко е близко до мозъка вдигни данъците и глобите на тези където имат по 5 коли , смешник жалък сухар, да доидат да ми сложат глоба 200 лв. наи много да ги направа инвалиди ! :)
+4
 
 
Напълно съм на мнение, че трябва да има санкции и то солени за шофьорите, паркиращи по тротоарите и велоалените на булеварди и улици, както и за такива, паркиращи на места за инвалиди без да имат стикер, разрешаващ това.НО не съм съгласна да се глобява за пространствата около блоковете, тъй като при обновяването на някои паркове около блоковете вече са направени паркоместа като във всяка нормална държава, докато други все още чакаме обещаните паркоместа. Така някои хора ще са превилегировани. Да добавя, че по проект тези паркоместа са точно там, където си паркираме колите в момента.
+7
 
 
Да се вдигнат данъците за втора и трета кола на домакинство над 1000 лв.иначе няма оправия.Трошките станаха много а Пловдив си е същия както преди 20 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: