ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев прегърна Купата след победа над Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 16.04.2015Коментари (20)8430
© botevplovdiv.bg
Детският отбор на Ботев (родени 2001 година) спечели Купата на БФС. Във финала възпитаниците на Стефан Стоянов не оставиха шанс на Левски и ги надиграха с 2:0. Точни за "жълто-черните" бяха Мартин Петков (3) и Атанас Янков (49).

Ентусиазирани от голямата подкрепа на бултрасите, малките "канарчета" още от първия съдийски сигнал на Ивайло Стоянов се нанесоха в половината на "сините".

Натискът даде резултат още в 3-ата минута, когато Мартин Петков напредна през центъра и с бомбастичен удар от дистанция прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Левски. Попадението съвпадна със заря, която многобройната публика на "канарчетата" изстреля във въздуха.

След четвърт час игра напрежението по трибуните ескалира. Привърженици на Ботев тръгнаха да прекосяват на бегом трибуните откъм сектор "Б" към "В", където се намираше малобройната агитка на Левски. Полицията се намеси в последния момент и след кратка разправия бултрасите се върнаха в своята зона.

В началото на втората част Ботев пропиля чудесна възможност за удвояване на резултата. Кристиян Добрев се измъкна зад защитата на "сините", но останал сам срещу вратаря стреля в аут.

В 49-ата се случи логичното - "канарчетата" поведоха с 2:0. След центриране от свободен удар Атанас Янков бе оставен непокрит в пеналтерията и отблизо не сбърка за 2:0.

До края на срещата на стадион "Чепинец" във Велинград Ботев контролираше мача, докато Левски така и не успя да се измъкне от напрежението и хаотичните действие.

Децата на Ботев вдигнаха трофея с песента: "Ботев ще прегърне, ще прегърне Купата".

Ботев - Левски 2:0
1:0 Мартин Петков (3)
2:0 Атанас Янков (49)

Ботев: Марио Усков, Тодор Петков, Габриел Земярски, Веселин Фърцов-капитан, Атанас Янков, Благовест Данчев (Станислав Шопов), Димитър Пройчев (Петър Караангелов), Мартин Петков (Петър Дашев), Димитър Тонев (Антонио Ангелов), Иван Василев, Кристиян Добрев;

Левски: Цветелин Ставрев, Александър Макрис, Стефан Иванов, Тонислав Папазов, Виктор Викторов (Кирил Славков), Георги Александров (Димитър Ненчов), Гален Ненов-капитан, Айвън Ангелов (Михаил Бешев), Ивайло Иванов, Никола Ганчев, Лъчезар Георгиев;

 

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво канарчета, поздравявам Ви за абсолютната доминация над говедата, само така. Горд съм от тази победа и Ви благодаря от сърце, че Ви има и че се държите, като истински ботевисти, да Ви е честита купата. Супер сте. БОТЕВ ЩЕ ПРЕГЪРНЕ, ЩЕ ПРЕГЪРНЕ КУПАТА...
+2
 
 
Браво момчета.Достойно защитихте името на Ботев.Бъдещето е във вас,а подкрепата от нас.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ КАНАРИ.
+10
 
 
Бях на мача. Истинско удоволствие беше да гледам Канарите! Бяха с класа над съперника.Добре ще бъде ръководството да им организира тържество преди мача в събота пред феновете с купата.4889.С
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 16.04.2015 г.
+9
 
 
Браво канарчета! Гордеем се с вас! Все така, много труд и успехи!
на 16.04.2015 г.
0
 
 
Говедо се бие между рогата!
+12
 
 
И аз сега се прибирам! Останах много доволен от страхотната игра на Ботев и най вече ме е яд за пропуските! Но и 2:0 е добър резултат! Догодина дано отново финал за КНБ! :)
+12
 
 
Бях там и гледах мача. Незабравимо. Поздравления момчета. Изнесохте спектакъл. Честита победа. Ботев ще прегърне, ще прегърне купата....
+10
 
 
Да живее жълто-черна България! Бий гнусните сини малцинствени групи!!! На трибуните и на терена! Малки жълто-черни великани!
0
 
 
Канари победа над сините говеда!!!!Вечно втория отбор от София закачи 2-е калъфки днес!!Браво канарчета бъдете здрави и силни!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
ПФК Ботев: Тотална доминация и домакинска атмосфера!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: