ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Иван Цветанов: Отборът се представи на добро ниво, имаме резерви в атакуващ план
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:02 / 20.04.2015Коментари (0)3103
©
Наставникът на Ботев U17 Иван Цветанов даде обширно интервю пред клубния сайт на "канарчетата". Роденият в Бургас специалист сподели мнението си за представянето на "жълто-черните", форматът на първенството и предстоящото европейско за юноши до 17 години.

- Измина едно дълго първенство с 34 кръга, как се представи отборът на Ботев според Вас?

- Отборът се представи на едно добро ниво, въпреки че завършихме на шесто място и има отстъпление от миналогодишното ни представяне. Смея да твърдя, че при набор 98 имаше много по-голям брой равностойни отбори и поради тази причина отборът се класира на по-задно място в сравнение с миналата година, когато станахме трети. Мисля, че момчетата които взеха участие в мачовете, се представиха на едно постоянно добро ниво.

- Къде отборът загуби точки за по-предно класиране?

- С изключение на загубите, които допуснахме от отборите на ЦСКА и Славия в София, във всяка от другите шест загуби отборът по нищо не отстъпваше на противника. Дори напротив - имаше мачове, в които трябваше да бъдем победители, а в крайна сметка загубихме.

- Отборът е на второ място по допуснати голове в първенството. В тренировъчния процес кое беше по-важно за Вас - момчетата да се научат как да се защитават или как да реализират голове?

- За мен са важни и двата компонента, както знаем футболът се играе в атака и защита. Момчетата се представиха добре в защита, но в атака имаме резерви, които трябва да използваме, за да се представим по-добре в тази фаза.

- Кой е мачът, който ще остане в съзнанието Ви и мачът, за който съжалявате?

- Определено мачът, който ще остане в съзнанието ми, е този с Лудогорец, когато спечелихме безапелационно с 2:0 у дома. Двубоя, за който съжалявам, не е само един. Съжалявам основно за три срещи - загубите в Пловдив от ДИТ и ЦСКА, както и подценяването на гостуването на Несебър.

- Миналата година с отбора в Елитната юношеска група до 17 години спечелихте бронзовите медали, какво не Ви достигна да повторите това постижение?

Броят на равностойните отбори в тазгодишното първенство беше по-голям, все пак девет отбора се бореха за призовите места. Миналата година броят на тези отбори беше 4-5.

- Това, че изиграхте 34 мача с 13-14 равностойни играчи, оказа ли негативно влияние?

- Не бих казал, че оказа негативно влияние. Това в крайна сметка са футболистите, които в тренировъчния процес и мачовете показаха, че на тях може да се разчита. Съжалявам, че по-голям брой футболисти не успяха да се доберат до тяхното ниво. Лошото в случая, е че втория полусезон участие не взеха двама основни футболисти - Петър Тодоров и Петър Чалъков. Отсъствието на Петър Тодоров не беше чак толкова фатално, защото момчетата, които го заместиха в защита, се справиха добре. На този етап обаче Петър Чалъков е футболист, който е барометъра на отбора в средата на терена и това оказа влияние върху представянето ни.

- Как се представи отборът според Вашите предварителни очаквания - надхвърли ли ги или игра по-слабо?

- Не бих казал, че е надхвърлил или се е представил под очакванията ми. Има футболисти, които показаха добро ниво през цялото първенство.

- Какво мислите за формата на първенството с 18 отбора и изключително гъстия период от време, за който се изиграха 34-те кръга?

- Проблемът дойде от това, че първенството се изигра за много кратки срокове, заради европейското първенство. Не е проблем първенството да бъде от 18 отбора, но да се играе само през уикендите, а не както беше тази година мачовете да са в изключително сгъстен цикъл. Тези момчета все пак се обучават и трябва да има по-голям тренировъчен процес.

- С какво отборът на ДИТ превъзхождаше останалите тимове и има ли някой друг отбор, който Ви направи добро впечатление?

- Отборът на ДИТ се селектира от доста години, така че не е непознат за хората, които се занимават с детско-юношески футбол. По-непознат е за широката футболна общественост, но ДИТ е отбор, който демонстрира постоянство, спечели важните си мачове и заслужено е на първо място. Тимовете, които ми направиха добро впечатление, са Литекс и ДИТ. Според мен големият фаворит ЦСКА се представи под възможностите си.

- Само след няколко седмици предстои европейското първенство за юноши до 17 години. Какво ще бъде представянето на България в него според Вас и доволен ли сте от броя "жълто-черни" юноши, които повика селекционерът Александър Димитров?

- Мисля, че имаме шансове да прескочим груповата фаза. За по-предно класиране значение има с кой отбор ще се паднем, но за мен прескачането на груповата фаза ще бъде сериозен успех. Кой ще бъде повикан в националния отбор си е решение изцяло на националния селекционер. Аз, като треньор на Ботев, искам колкото се може повече момчета от моя отбор да бъдат викани. Според мен има футболисти от нашия отбор, които са пренебрегнати и това са Исмет Рамадан и Здравко Дерменов, но в крайна сметка това е решение на треньора на националния отбор.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: