ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандал разтърси ОбС Пловдив: Художници поискаха оставката на зам.-кмета Стефан Стоянов с плакати!
Автор: Мария Морунова 15:14 / 23.04.2015Коментари (5)5429
Истински скандал се разрази на днешната общинска сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината за това беше последната точка от дневния ред сградата на Дружеството на пловдивските художници на ул. "Гладстон" да не се събаря, внесена от Дани Каназирева.

Както вече писахме, местната власт има идея сградата да се ремонтира, докато тече ремонтът пък художниците да бъдат настанени в друга сграда. Това ги уплаши, че ще останат без свой дом, и чрез Каназирева внесоха в ОбС договорът им за наем да бъде удължен от 3 на 10 години и сградата да не се събаря.

Малко преди тази точка бе обявена почивка за общинските съветници, но след почивката в зала се върнаха едва 28 старейшини. Кворум имаше, но липсата на повечето съветници на ГЕРБ, на съветниците на ДПС, на "Земеделски съюз" нажежиха обстановката.

"Срамувам се от това, което се случи в залата днес! Европейската столица на културата за 2019 г. подложи на унижение хората на изкуството - художниците. Аз не целя политически дивиденти, внесох предложението от името на Дружеството. Ясно е обаче, че опразването на залата е нарочно. Жалко!", така коментира ситуацията съветничката Дани Каназирева.

Слави Георгиев също определи липсата на голям брой съветници за режисирана и управляващото мнозинство се е изложило с това отсъствие.

Последваха и процедурни предложения за отлагане на точката докато в залата не се появят зам.-кметът Стефан Стоянов и кметът Иван Тотев, ангажирани с Шестата международна среща на туроператорите; за предоставяне сградата на ул. "Гладстон" на Министерството на културата.

Единствената процедура, която се гласува, бе на Дани Каназирева и гласеше точката да се отложи за следващата сесия. От вече 26 присъстващи съветници 19 гласуваха "за", нито един "против" и 3 "въздържал се", което означава, че точката се отложи за следващата сесия.

Междувременно присъстващите в залата художници вдигнаха плакати "Оставете дома ни"; "Пловдив не е град на художници"; "Протест", а дори поискаха оставката на Стоянов макар и с плакат - "Оставка на г-н Стоянов".

В кулоарите на местния парламент Каназирева отново заяви, че се срамува от случилото се, също така се извини на художниците за "режисирания цирк".

Съветничката от ГЕРБ Радослава Ташкова пък коментира, че всички съветници на ГЕРБ са 18 и не вижда защо те трябва да решават проблема.

Председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева в кулоарите категорично заяви, че художниците няма да се откажат от залата си. Заяви, че не иска да се политизира проблема, а само да се реши.


Още по темата: общо новини по темата: 63
03.10.2019 »
03.10.2019 »
17.09.2019 »
02.09.2019 »
02.09.2019 »
02.09.2019 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дани Каназирева пак се изживява като глас народен :)
0
 
 
От кога думата ремонт се асоциира с разрушаване ??? Защо на снимката се виждат същите платени статисти които ползваше и Бареков ? Явно с наближаване на изборите всякакви политически недоразумения гледат да манипулират и яхнат първичните страсти на гилдии и пенсионери.
0
 
 
Стефан Стоянов отдавна прави всичко възможно за да му искат оставката. Винаги той "негово превъзходителство" е над всички и с него не може да се разговаря. Взима си еднолично решенията господинът и точка. Не вижда защо да се съветва с някакви си там "никакви" художници!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: