ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
Ботев с драматична победа над Асеновец при набор 2000
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 25.04.2015Коментари (0)1539
Ботев постигна изключително драматична победа с 4:2 при визитата си на Асеновец в мач от първенството при набор 2000. Двубоят се игра на тежкия терен на стадион "Шипка" в Асеновград и бе изгледан от около 80 зрители.

"Жълто-черните" стартираха силно срещата и в първите 15 минути диктуваха изцяло случващото се на терена. "Канарчетата" организираха редица флангови атаки и стигнаха до множество ъглови удари, като само в първата четвърт от мача момчетата на Стефан Стоянов изпълниха 5 корнера. В 8-ата минута при центриране от ъглов удар топката попадна в Никола Попов, който пробва прехвърлящ удар от границата на наказателното поле, но стражът на домакините внимаваше и изби влизащото под гредата кълбо.

3 минути по-късно, след нов корнер, коженото кълбо се озова в Желязко Калинов и той изстреля истински снаряд към вратата на "синьо-червените", но топката се отклони от напречната греда. В 14-ата минута Кристиан Добрев намери Васил Стоянов и той остана очи в очи с вратаря на домакините, но стреля слабо и стражът спаси. В 15-ата минута, абсолютно нелогично на показаното от двата тима, Асеновец поведе след безумна грешка в "жълто-черния" тим. Топката бе пратена в половината на Ботев, Иван Караиванов се забави и върна рисковано към Рангел Рангелов, който по нескопосан начин изрита кълбото право в играч на Асеновец, а той на празна врата вкара за 1:0.

В 24-ата минута Радостин Коев пробва изненадващ удар от 25 метра, но кълбото профуча над вратата. В 29-ата минута Васил Стоянов проби по левия фланг и изведе Денислав Минчев на добра позиция, но ударът на крилото бе неточен. В 30-ата минута футболистите в "червено-синьо" ликуваха за втори път. Домакините изритаха топката напред, защитата на "канарчетата" не се намеси добре и футболист на Асеновец с прехвърлящ удар прати топката във вратата на излезлия напред страж на "канарчетата".

След почивката "жълто-черните" демонстрираха, че няма да се примирят с негативния резултат и от първата минута се втурнаха да търсят попадения. В 43-ата минута Васил Стоянов изпълни по великолепен начин свободен удар на около 20 метра от вратата на Асеновец и намали - 2:1. 2 минути по-късно Габриел Земярски центрира отляво, вратарят на домакините се намеси по комичен начин и прати топката във вратата си - 2:2.

В 51-ата минута Желязко Калинов намери Кристиан Добрев в наказателното поле на асеновградчани, но ударът на родения през 2001 година нападател премина над гредата. В 53-ата минута главният съдия на срещата не отсъди чиста дузпа за "канарчетата" за грубо влизане на вратаря на домакините в краката на Васил Стоянов.

Все пак, усилията на "канарчетата" за пълен обрат се увенчаха в 55-ата минута. Васил Стоянов изпрати топката в наказателното поле на Асеновец, а там играч на домакините в опит да изчисти кълбото го прати в собствената си врата - 2:3. В 60-ата минута Кристиан Добрев получи отличен пас зад гърба на отбраната на Асеновец от Васил Стоянов, преодоля вратаря и на празна врата оформи крайния резултат.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: