ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Иршак и Стаховяк се разбраха с Ботев за дълг
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 28.04.2015Коментари (15)6913
© Plovdiv24.bg
"Ботев" Пд успя да сключи споразумение с полския вратар Адам Стаховяк и чешкия халф Томаш Иршак. Договорката с играчите касае дълговете на клуба към тях, които се събират от септември м. г. насам. Двамата са приели да дадат отсрочка за натрупаните борчове към тях по отношение на неизплащането на пълните им заплати, твърди в днешното си издание "7 дни спорт".

Както е известно, от септември м. г. Стаховяк и Иршак получаваха установения таван на заплатите в клуба, равняващ се на 3 000 евро, но стражът и халфът не освободиха документално "канарчетата" от реалните си възнаграждения. При Стаховяк реалната заплата е 8000 евро, а при Иршак - 12 000 евро. Това означава, че ежемесечно клубът виси с 5000 евро към Стаховяк и 9000 евро към Иршак.

Разговорите с Адам и Томаш са финализирани успешно в рамките на само една седмица, след като на "Коматево" се завърна Иван Йотков като директор администрация. Именно новият стар шеф и администраторът Асен Караславов успяха да се споразумеят с играчите след около едноседмични совалки при тях . Иначе от миналото лято досега в продължение на около 10 месеца ръководството така и не успяваше да се договори с играчите по този въпрос.

Припомняме, че договорите и на двамата изтичат след края на сезона. По непотвърдена информация в тази връзка предстоят преговори между играчите и клуба. Стаховяк и Иршак желаят първо да получат гаранции за финансовото стабилизиране на "Ботев", за да удължат престоя си при "жълто-черните".

Още по темата: общо новини по темата: 285
09.10.2015
09.10.2015
01.10.2015
25.09.2015
24.09.2015
22.09.2015
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Половината от головете този сезон са по вина на Стаховяк, това са фактите. Хубавото е,че имаме добър заместник в лицето на Мишо Иванов. Иршак е много добър футболист макар и на години и е жалко, че нямаме пари да го задържим, но така ще се даде шанс на младите. Най-лошото е , че ни оставят много голям дълг за погасяване, искаше ми се да бяха малко повече ботевисти и да ни бяха влезли в положение за парите, а не да са поредните наемници минали от тук!
+8
 
 
Не обиждайте Адам и Томаш ! Това са едни истински професионалисти и дадоха страшно много на отбора. Дори и сега Стаховяк е един от най-стабилните вратари в А група,а Томаш е компютъра в дефанзивен план. Всяка 1 атака тръгва от него,да не говорим колко извеждащи паса по кенеж раздава. Ситуацията е такава,че не можем да ги задържим и затова само благодарности и това е.
0
 
 
Чудесна новина е това, че ръководството се е разбрало и с двамата.Но мисля, че няма нужда да се преподписва наново с тях.Стаховяк е посредствен вратар, а Иршак вече е на 31 години и на практика изяжда мястото на някое от талантливите момчета от школата.Най-добре е да им благодарим и да ги изпратим по живо по здраво.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: