ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дипломатическите ни отношения с Турция били на косъм от скъсване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 29.04.2015Коментари (8)3391
© Plovdiv24.bg
Ако бяхме приели декларацията на "Атака" за арменския геноцид, до вечерта турският посланик у нас щеше да бъде отзован, както стана с турския посланик в Австрия, след като там признаха арменския геноцид. Това заяви отлично информиран източник на "Блиц" от парламента.

Дебатите около декларацията за арменския геноцид на инфарктния 24 април бях предшествани от совалки на турския посланик в София по високите етажи на властта у нас, за да предотврати гласуването й в парламента. А по време на дебатите на балкона в пленарната зала присъстваха представители на турското посолство.

Повод за разясненията му беше днешната декларация на Патриотичния фронт, в която Валери Симеонов заяви, че ДПС има "озъбено дивашко лице" и е вредно за България и опасно за човечеството. 

От партията на Лютви Местан отговориха, че няма да отговарят на предизвикателствата на ПФ, защото така само ги легитимират, а целта на патриотите всъщност е точно такава и те не възнамеряват да им правят услуги.

Колебливата позиция на управляващите, както и сменената формулировка на геноцида с "масово изтребление на арменци", била провокирана именно от информацията, че Турция не просто ще отзове посланика си, но и ще прекъсне дипломатически отношения с България.

И първото, което би направила, е да престане да задържа 2 милиона бежанци, които са на нейната територия и напират да влязат в страната ни, за да продължат към Европа.

"Освен това ще лишим 300 000 български граждани от почивка в Турция, както и още 90 хиляди от възможност да се лекуват там. От Турция очакваме още газ, транспортни коридори, сътрудничество. Всичко това щеше да бъде изложено на изключителен риск, ако не бяхме смекчили това в декларацията на парламента за изтреблението на арменците", обясни още източникът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На някой от наще политици стиска ли му да затвори границата на Турция и да прелитат от където си искат,тогава да ги питам къде ще ходят и гастарбайтерите им и тировете и всичко.?!!!!
Aнонимен
на 29.04.2015 г.
+1
 
 
Германският президент им го закова,но посланикът на Турция си е още в Берлин,а нашите дупедавци могат още да се навеждат-никой и нищо не може да промени историята.
+2
 
 
аве киртаци, нито могат да спрат газовия коридор нито нищо. да направим оградата и охрана и ще минат дядовия. ако ще и 10 млн се наредат. увеличи транзитните такси за тяхните тирове и ще клекнат. ей дупедавци само!
+1
 
 
То нашите политици винаги отстъпват пред чуждите, за да си запазят приятелските отношения, че видите ли, без тях сме умрели. Макар и късно е време да започнат да отстояват българските интереси преди всичко, само тогава ще започнат да ни уважават като държава! Те и сега ни уважават, ама на друго място!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 29.04.2015 г.
+7
 
 
Бе тия турци сигурно ще кажат, че и баташки кланета е нямало? Много са нагли и гадни! За бетонна ограда, колкото и да струва - подкрепям black_white_1926. Такава имат Гърция по по-голямата част на границата си с Турция.
Красивите дървета около пазара до Стадиона загиват! Не са подкастряни откак са засадени. Ако това се направи, те ще бъдат спасени.Моля отнесете проблема до отговорния фактор.
на 29.04.2015 г.
+7
 
 
ДПС да ходи и защитава интересите на турците в Турция!
+7
 
 
Боли ме х*я за турция.По-добре да сложим бетонна ограда по границата ни да ги ограничим от достъп до Европа тия примати
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: