ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Новият силен човек в Локо: Надявам се да спасим клуба, искаме да работим по немски модел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:29 / 01.05.2015Коментари (36)6942
© Plovdiv24.bg
Новият силен човек в Локомотив (Пловдив) Николай Неделчев говори пред Sportal.bg. Успешният бизнесмен, който бе избран за говорител на инициативния комитет за създаване на Сдружение Обединение за Локомотив, е подел благородна инициатива. 

Заедно със своите съмишленици, Неделчев се надява да спаси клуба и постепенно да го вдигне на крака. Той обясни как точно смята да направи това. Неделчев обаче подчерта, че информацията, която се тиражира в медийното пространство, че е новият изпълнителен директор на "смърфовете", не отговаря на истината.

Новата организация ще бъде учредена на общо събрание, което ще се проведе на 14 май. Сдружението ще поеме контрола върху ПФК Локомотив съгласно договорка със Сдружение Бъдеще за Локомотив, което в момента държи 97 процента от дяловете в акционерното дружество на "черно­-белите". 

Николай Неделчев е успешен бизнесмен, председател е на Българската асоциация на ПР агенциите. Управляващ съдружник е в маркетингово комуникационната агенция Публицис. Извън бизнеса е баща на двама сина, които също са симпатизанти на "смърфовете". Неделчев е второ поколение локомотивец, а в юношеските си години е бил вратар и е играл в един отбор с Христо Стоичков. 

"Целта на новото сдружение е да спаси клуба. Защото, ако не се предприемат конкретни действия, има опасност този голям отбор да изчезне. Именно поради тази причина моето желание е всички фракции, всеки отделен локомотивец да има представителство в управлението. 

Мизата от 5000 лева на глас я сложихме, тъй като спешно трябва да се погасят задължения. Имаме уверението на 17-18 човека, че ще се включат. В момента водим разговори и с още поне 30-40, които евентуално ще подкрепят инициативата. Надявам се да намираме все повече съмишленици. 

Новото сдружение ще придобие собствеността на клуба. Нашата цел е да си подредим къщата и чак тогава да се опитаме да привлечем сериозен инвеститор. Човек, който има възможност да издържа Локомотив. Така ще бъде по-лесно, тъй като ще стъпи на здрава основа. Ние нямаме амбиция да господстваме вечно. Щом намерим точния човек, ще се отдръпнем. 

Ама дотогава има много работа за вършене. Отворени сме към всички. Затова всеки, който иска да помогне, нека го направи. Стига намеренията му да са чисти и неподправени. Искам да уточня, че съм избран за говорител на новото сдружение, но не съм изпълнителен директор на клуба на Локомотив. 

Този пост изисква отделяне на много време, което трудно мога да направя, тъй като съм зает с моя бизнес. Прекарвам повече време в София. Нямам представа откъде излезе тази информация и дали умишлено не е предоставена на медиите", заяви Неделчев. 

"Много е важно да се разбере, че Локомотив е над всичко и именно поради тази причина няма място за дребни заяждания и игри. Всички трябва да работим заедно за просперитета на клуба. Защото, ако не го направим, има реална опасност клубът да изчезне. Разбира се, че имаме и план "Б". Той ще бъде задействан след време. 

Това ще се случи, ако не успеем да намерим стабилен собственик. Надявам се да успея да осъществя идеите си. Аз съм човек, който трудно се отказва. Има предварителни разговори с хора, които евентуално може да се ангажират изцяло с финансирането на отбора, но е още твърде рано да се каже каквото и да е било. На този етап нашият приоритет е да спасим клуба", добави бизнесменът. 

Разбира се, че е важна финансовата стабилност. Локомотив има задължения, които постепенно ще се опитаме да изплатим. Футболистите имат да взимат заплати. Важно е да си ги получат, тъй като само по този начин може да запазим отбора в настоящия му вид. Следващата ни цел ще е да вдигнем нивото на професионализма в тима. Няма да крия, че вече сме стартирали сондажи в тази насока. 

Вече сме се допитали до няколко немски отбора, за да може да разберем как са структурирани и как се работи. Няма да предприемаме промени относно спортното ръководство и наличните футболисти. Разчитаме на тях", каза още новият силен човек на "Лаута" пред Sportal.bg. 

На въпрос защо се захваща с тежката задача да възражда Локомотив, Неделчев отговори: "Правя го от любов към клуба. Няма друга причина. От малък съм фен на Локомотив (Пловдив). Имам две деца, които също симпатизират на отбора. Аз самият съм играл футбол в тима на Марица. Бил съм вратар и съм играл с Христо Стоичков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Четейки информация за въпросният господин, останах с впечатлението за ерудиран, образован човек. Не разбрах само КОЙ и ЗАЩО го е натиснал да се занимава с клуба. А и той с какъв акъл се е съгласил. Защото ако ще се занимава наистина, това не е проект за месец, два. На всички ни е ясно едно - клубът е стигнал дъното във финансово отношение и повече няма накъде. След като ще се почва да се прави нещо, то трябва да се почне от 0-лата. А не както в поговорката 'нов бардак със стари.. нали'. Защото, където е текло, пак ще тече, ако ме разбирате. Всички вън и на ново! Но първо трябва да се подсигурят едни големи пари. Ама наистина големи. Тия кьорфишеци, как 'бизнесмени' щели да дадат по 5 000 лева, са меко казано смешни и несериозни..
+5
 
 
Добре де човека е читав ами оня другия какво прави на снинката и на Лаута въобще
+7
 
 
Чичо Кольо , заплахата я видях в последните ти две изречения. Ти си противоречиш .Искаш да се помага на Локомотив независимо кой управлява , но оплю този , който управляваше отбора преди това. Посочи само отрицателните неща , но отричаш хубавото направено от него . Затова си позволявам да те попитам : Какво промениха сега управляващите ? Стабилизираха финансово Локомотив ли ? Събраха качествен и добър отбор ли? Колко от футболистите избягаха още по време на първенството ? След края на сезона колко от тях ще останат в отбора за да се надгражда с нови и качествени футболисти ?Плащат навреме всичко и не трупат нови задължения ли? Грижат се за школата като нямат пари даже за съдийските такси ли ? Кажи чичо Кольо поне едно обещание , което са изпълнили. И какви са резултатите от тяхното ръководство. Не искам да продължавам с въпросите си , защото ще доскучая . Е , чичо Кольо кажи как да подкрепя това управление написало наи-срамната страница в историята на Локомотив ?
+3
 
 
Нещо не ми стана ясно от кого ще спасявате отбора? Веднъж го спасихте от коко! Сега е ваш...и пак говориъе за спасяване а не за развитие и финансова стабилност....не останаха балъци да ви вярват!!!!
+3
 
 
докато потниците са в канцелариите локомотивците ще продължават да бойкотират ВЕДНАГА ДА СЕ ПОКАНИ КОКО ДИНЕВ!
+10
 
 
обещанията, че даже и фразите много приличат на тези с който беше извършен преврата и впоследствие отбора доведен до разпад от потниците! Съмнителни са и размяната на ласки между тези и онези. Уж човека бил локомотивец, а не познавал Коко Динев. Уж се говори за обединяние, а някакси се избягва помоща от Коко. Всичко това ме кара да НЕ вярвам на това сдружение. Просто ако не е същото, то много прилича на него. И запомнете - докато потниците са в канцелариите локомотивците ще продължават да бойкотират
-2
 
 
Нов интелигентен човек, той почти ми е съученик от английската гимназия, ама е няколко години по-голям от мене, който може да разговаря като равен с равен с богати бизнесмени! Точно такъв човек ни трябва да осигури издръжката на Локомотив!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 01.05.2015 г.
+6
 
 
този още не е дошъл и почна да "сваля шапки" на потниците. за какво - за това че превърнаха Локомотив в посмешище ли? или за новите натрупани дългове?! евтин пиар. тоя е доведен от потниците да прикрие некадърноста им и гепването на пари . нищо хубаво няма да ни се случи ,нямаме си пари а без тях нищо не става пустите му хартишки
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: