ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с колосални задължения, висят с 50 млн. лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:53 / 12.05.2015Коментари (162)15602
© Plovdiv24.bg
Ботев има огромни задължения, които надхвърлят повече от два пъти тези на ЦСКА, стана ясно след днешното общо събрание на сдружението на феновете, което държи мажоритарния дял от акциите на канарчетата.

Става въпрос за космическата за България сума от 50 млн. лева. 15 милиона са отишли за разрушаването и започването на строежа на нов стадион. Още 10 млн. лева са похарчени за изграждането на модерната база в Коматево. Останалите 25 млн. са отишли за заплати, трансфери и комисиони на футболисти, треньори, мениджъри, администрация, а също така и за издръжка на ДЮШ и първия отбор от пристигането до напускането на Цветан Василев.

Все още не е ясно как ще се процедира с огромните за родните мащаби задължения, повечето от които най-вероятно са към фирми, близки на бившия бос и при добро желание той може да ги опрости.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Нака, а помниш любимият рефрен на крадливите и лакоми некадърници в клуба ни: футболистите ни са само свободни агенти, какво толкова искате да постигнем с тях... Мамицата ви мръсна крадлива!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 13.05.2015 г.
+4
 
 
И да се ядосваш сега - няма смисъл, Андоне.. "Човекът" даде пари за клуба - колкото поискаха през тези години.. Но той не е като други собственици да управляват пряко клубните дела, а беше възложил тия неща на познати нему хора. Е, да - но те не си свършиха работа - просто и ясно: нито подходящи треньори намериха, нито пък подходящи футболисти се закупиха и така изтекоха много пари.. Това бяха първите хора в управлението - Юли, Сашо, да не изброявам всички. Мое мнение - те нямаха капацитета да управляват клуб, клуб вече с възможности - най-вече финансови. Провалът беше предизвестен. За идеи и намерения клубът да стане водещ в страната трябваха друг тип хора - вряли в "играта", а не тези анонимници и аматьори в бранша. Така или иначе - Цв.Василев заложи дълго на тях и затова нямаше прилични резултати. Нооо, стават и такива неща, даже и в големи европейски отбори - отбори в които са наляти много пари, а класирането им е след 5-7 място: на първо време се сещам за Интер, Милан.
+2
 
 
Дълговете за строежа на базата и стадиона - това го разбирам. Не мога да разбера обаче какви трябва да са ти реалните намерения, за да впишеш като задължения към твои фирми, парите, които си отпуснал за издръжка на отбора в А група. И верно, за 30 млн, с които си пълнил устите на шепа лакомници и измамници, наистина постиженията са повече от скромни. Бесен съм, де**а!
-2
 
 
Този, който, уж не ги искал тези задължения, е един беглец, издирван чрез Интерпол, укриващ се в страна, за която европейски изисквания за екстрадиция почни не важат... Вече нищо от Цветан Василев не важи, а другите - синдици, съдебни изпълнители, няма да имат никакъв сантимент към жалкото жълто сдружение, което две години летя на папагалски крила и плю и псува наред, а пак нищо не постигна.... Отново не през В, а през окръжните групи - там, където ви е мястото на селската пасмина!
0
 
 
Една от фирмите на ЦВ, която помагаше на Ботев, без да се счита това за кредитиране, е Виваком, чрез спонсорски договор. Дали е било възможно фирмите, реализирали строежа, да не отчитат разходите като кредитиране, а като дарение, като спонсорство! Двама - трима колеги отправят упрек към ЦВ, че е можело строителството и издръжката на клуба да не се обявяват и отчитат като кредитиране! Не знам това дали е било законно, и възможно.
0
 
 
Едно само искам да кажа на колегите, които се опитват да разсъждават логично: не търсете логика в тази шибана държава! Ако имаше нещо логично в нея, нямаше зорлем да фалират четвъртата по големина банка. Затова отсега-нататък може всичко да се очаква. Едно не бива да забравяме - докато има фенове, на които им пука за Ботев, ще го има и Ботев, без значение в коя група и при какви обстоятелства.
0
 
 
ТЦИ-МЕ беше обявена в несъстоятелност, и се управляваше от синдик. Това време отмина. На същата, и на още две други фирми на ЦВ, Ботев дължи пари. Кои фирми са със синдици, та се коментират подобни казуси!!! Не знам за такива фирми. Те имат задължения към КТБ. Проблемът е там. Сега са неплатежоспособни, и не си обслужват кредитите. Има вероятност банката да придобие цялото им ипотекирано имущество. Примерно ТЦИ-МЕ има някакво ипотекирано имущество, но има и неипотекирано, като акциите на Ботев. Има ли основания да се очаква, че съдия-изпълнител може да търси и неипотекирано имущество! Но дори и да отнемат акциите на Ботев в полза на КТБ, които сега са собственост на ТЦИ-МЕ, те ще се продадат на търг, и някой друг ще стане акционер в Ботев! И от това нищо не губим. Този нов евенуален наш собственик, купил акции на търг, възможно ли е да не му пука за отбора!
-4
 
 
Нали бяхте голяма работа, с много кинти и властови протекции. Сега мънкате и оплаквате горката си участ.....без собственик, без пари, без протекции и с един локомотивски отзад. Хак ви е, защото забравихте,че винаги сте били втора цигулка в този град.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 13.05.2015 г.
+2
 
 
Ей, цялото Столюпиново тука бе? И всичките - макроикономисти, мега-финансисти, международни одитори, счетоводители, мениджъри, банкови специалисти, специалисти по строежите и адвокати! Машала, манали! +++ Вие сте ума и цвета на Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: