ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Не е ясно дали хора от ТЦ-ИМЕ ще присъстват на акционерното събрание на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:49 / 14.05.2015Коментари (11)10765
©
Все още няма яснота дали представители на ТЦ-ИМЕ ще присъстват на насроченото за петък, 15 май, акционерно събрание в Ботев. Това съобщиха източници от "жълто-черните". 

Изпратени са покани на представители на това дружество, което освен че държи 31 % от акциите на Ботев, се явява и един от основните му кредитори. Досега заради неявяване на хора от ТЦ-ИМЕ на практика се провалиха две събрания на акционерите.

Мажоритарен собственик на ФК Ботев с 61 % от акциите е Сдружения Ботев 1912. В случай, че се проведе акционерното събрание на Ботев на него ще бъде избрано ново ръководство на клуба.



Източник: БТА






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 15.05.2015 г.
+3
 
 
За блокажа на ТЦ-ИМЕ всичко тръгна от оная идиотка съдия Румяна Чаналова от СГС /софийски градски съд/! В противоречие със всички европейски правни норми - тя назначи временен синдик в чуждестранна компания. Става въпрос за предварителните обезпечителни мерки поискани от свързваното с депутата Делян Пеевски "Сиболе сървсис инкорпорейтид България" спрямо контролираното от банкера Цветан Василев "Технологичен център - институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)" и единия от основните му акционери - офшорката EFV International Financial Ventures (44%), регистрирана на Британските Вирджински острови.Определението на съдия Ченалова бе постановено на 17 юни, дни преди затварянето на Корпоративна търговска банка, и с него ефективно беше отрязан достъпа (дори и физически) на Цветан Василев.Добре, че Софийският апелативен съд (САС) отмени едно от най-противоречивите решения на Румяна Ченалова, които още при постановяването бяха определени от юристи като правен абсурд. Сега с определението на САС от 4 март т.г. временният синдик в ТЦ-ИМЕ е отстранен. ВИЖТЕ КАКВИ ПОРАЗИИ Е НАДРОБИЛА тая ЧЕНАЛОВА:Аргументацията на Апелативния съд да събори определението на градския е, че изводите му "са направени единствено от твърденията на молителя, които се явяват недостатъчни, без да са представени доказателства да подкрепят тази теза". САС оспорва и другите доводи на СГС, като заключава: "Нито в молбата за откриване на производство по несъстоятелност, нито в молбата за допускане на предварителни обезпчителни мерки по отношение на двете ответни дружества има твърдения за реалната опасност от разпиляване, повреждане или укриване на имуществото на длъжника, както вече бе споменато няма и представени доказателства в тази посока."В определението на САС дори не се стига до оборване на най-фрапантните части от определението на Ченалова. С аргумента, че центърът на основните интереси на офшорката EFV е България съдът приема, че е компетентен да разглежда молбата за несъстоятелност и да назначи синдик на дружеството, въпреки че е регистрирано на Британските Вирджински острови. От подхода на Ченалова става ясно, че за нея липсват граници и действията на българския Търговски закон и юрисдикцията на българския съд може да се прострат навсякъде. "С един замах българският съд е заличил основни принципи от международното частно право - а именно че за компаниите се прилага законът по тяхното седалище", коментираха юристи.Явно Ченалова е била подучена да извърши това идиотско решение /добре, че после беше отстранена от СГС/. В момента мисля, че изпълнителен директор в ТЦ-ИМЕ се води Теодора Танева, която явно след натиск от заговорниците срещу КТБ не е така гравитираща към "работодателят" си Цветан Василев и това може да проточи документалното оформяне на нещата.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+6
 
 
Управителката на ТЦ-ИМЕ е един от основните свидетели на прокуратурата! По нейни клевети, и на още двама-трима пробити от атакувалите Банката, повдигнаха обвинение срещу Г-н Василев за подбуждане към кражба на трети лица на сумата от 206 мил. лв. Доказателствата на прокуратурата естествено няма да издържат пред сръбския съд. Там модела КОЙ не върви! Цветан Василев се опитва да я отстрани от дълго време, но нашият безпристрастен съд отлага ли отлага искането на собственика! Та тази кукла, контролирана от модела, ще ни прави въртели докато не я изритат!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Властелинът на сухите мрежи в отлично настроение преди финала
Изненада! Ботев няма да тренира в София преди финала
Сдружение ПФК Ботев: Не можем да спим от напрежение преди финала!
Днес обявяват съдията за финала за Купата
Спортист №1 на Пловдив надъхва Ботев за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: