ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Китайски корифей в областта на инвестирането посети Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 15.05.2015Коментари (0)3641
©
Областният управител на област Пловдив Розалин Петков се срещна днес с високопоставен гост от Китай, който е на посещение в страната ни за първи път, по покана на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие и "Тракия икономическа зона".   

Ксиао е един от най-изтъкнатите китайски експерти в областта на инвестирането, корпоративните сливания и преобразувания. Занимава се с анализи на инвестиционния риск в големи предприятия, преобразуване на активи и пасиви и интернационално финансиране.

Консултира китайското правителство по използване на Китайския Фонд. Завършил е право. Има издадени няколко публикации "Световни правни теории", "Правен риск и контрол на корпоративните сливания придобивания и инвестиции" "Реорганизация при банкрут - съживяване на китайските компании". Издава книги на английски език, чиято цел е да представи инвестиционната среда в Китай.
Още в началото на срещата, той подари на Областния управител една от своите книги на английски език с автограф.

Ксиао често изнася речи по цял свят. Поканен е да представи лекции на тема "Инвестиции, сливания и придобивания в Китай" в "Харвард" и "Слоун". Той е първият китайски юрист, поканен да изнася лекции в тези 2 университета. 

Адвокатската му кантора е една от най-големите в Азия и разполага с около 4000 адвокати, осигуряващи правни услуги в почти всички китайски провинции и във всички сфери на китайското право. Ксиао притежава повече от 10 интернационални адвокатски офиси, някои от които в Ню Йорк, Лос Анджелис, Париж и Хонг Конг и др. Въвел е една от най-добрите IT мениджърски платформи, която дава възможност за много по-ефективна интеграция на глобалните ресурси в рамките на организацията, доставяйки висококачествени правни съвети на клиентите си.

Вторият гост от Китай Джанг Чангчинг е представител на Hainan Longquanren Century Invest and Development Co., Ltd. и същевременно китайски партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие". Г-н Джанг има дългогодишен опит като старши икономист в китайското Министерство на търговията. През последните 10 години той се занимава с инвестиции и е сред основателите на борсата за каучук в Китай.

Работи за 500-те най-развити компании в Китай.
Областният управител Розалин Петков представи на китайските гости информация за значението, предимствата, целите и ролята на "Тракия икономическа зона". 

Специално внимание обърна на потенциала, свързан с удобна географска локация - кръстопът на важни железопътни артерии и Европейски тран
©
спортни коридори, нейната инфраструктурна обезпеченост - транспорт, електричество, газификация, водоснабдяване, канализация, телекомуникации, близостта с летище "Пловдив", индивидуалното административно обслужване от специализирано звено, ускорените процедури, квалифицираната работна ръка - също част от предимствата. 

Розалин Петков разказа също така за работата на Областния съвет за развитие, чийто председател е и за създадената Секторна комисия към него, на която председател е заместник- областния управител Георги Пилев. 

"Това е добър, показателен пример за икономически регион, в който бизнес, местна и държавна власт работят заедно" - подчерта Областния управител.

"България и Китай винаги са имали много добри отношения на държавно ниво, а това е важно за работата на ниво местна власт и ниво компании" - каза Ксиао. "България е много красива страна и животът тук изглежда много приятен и спокоен. 

Нямам търпение да посетя Тракия икономическа зона, да разгледам Пловдив, да добия още впечатления от България, за да мога след като се върна в Китай да убедя големите компании да дойдат тук".

В края на срещата гостите и домакинът си направиха обща снимка, а Ксиао отправи покана към Областния управител да посети Китай.


Още по темата: общо новини по темата: 520
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: