ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Баща изплака във Фейсбук: Цигани пребиват децата ни близо до Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 19.05.2015Коментари (43)16326
©
Резултат от насилието
Баща от Пловдивско алармира чрез Фейсбук, че цигани пребиват детето му. Мъжът живее със семейството си в пловдивското село Болярино, където ромите са по-скоро мнозинство. Не става въпрос за единичен случай, а за системни нападения и ежедневен страх. 

Полицията не помага и отчаянието на хората вече е стигнало предела си. Българите се заключват в домовете си от страх, а ромите вилнеят из селото.

Бащата призовава за помощ, защото не иска да види "детето си в ковчег". Plovdiv24.bg публикува поста на Стоимен Василев без корекции:

"Призовавам всички българи, наши приятели и роднини да се отзоват на това, което виждате и на молбата ми. Живеем в село Болярино, община Раковски, където е пълно с адски агресивни цигани, които без причинно връхлитат на деца и на големи. От едно известно време незнайно защо циганите в това село се държат нагло и простовато към децата ни, също и в училището, където учат в село Белозем.

Културни и възпитани деца страдат безпричинно от агресията на тези цигани от това село. Повече от година цялото семейство пазаруваме от Белозем, като някакви затворници седим вкъщи и не смеем да си изкараме децата на детската площадка в парка. Но синът ми има приятели и излиза, за да се види с тях.

Но агресивните цигани /вече ги наричаме талибани/ карат децата си да се блъскат в сина ми, а в последствие големите (родителите) го наобикалят и заплашват. Предният път викнахме полиция, но не ни се отзова.

На 16 май синът ми с едно негово приятелче от град Пловдив отидоха да уловят риба, две от циганките са го хванали за гушата и са му ударили здрав пердах. Аз и жена ми, докато стигнем до там, те вече бяха го набили. В последствие се появи бащата - циганин по прякор Сико и започна да ме гони с коса за косене, а една от циганките с прът започна да посяга на жена ми. Българи, които живеят наблизо, изскочиха и ги спряха да не връхлитат.

Полицията дойде, но тези цигани няма да се спрат. Ние сме преселници в това село, както и те придимно, но много години живеят тука и са защитавани от кметската управа. Майната му на мен и жена ми, да ме утрепят тези цигани, но да не посягат на деца, и то български. Ще бъда благодарен всеки, който го прочете това и се отзове на молбата ми, не искам да видя първородният ми син в ковчег, убит от цигани".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 01.06.2015 г.
0
 
 
Идват избори, а както винаги циганите ще гласуват и за това не трябва да бъдат тормозени за да не забравят кой им е поръчал музиката и кебапчетата, а българите както си плащат тока и данъците така ще трябва та търпят и циганския тормоз..... до къто на стане като в Катуница и искрата на недоволството запали нечия циганска черга.....
0
 
 
Бог създаде хората, Колт ги направи равни! -Американска поговорка
0
 
 
Казах му аз 4е все някои медя 6те се намеси .Браво
+1
 
 
"Полицията не помага и отчаянието на хората вече е стигнало предела си. Българите се заключват в домовете си от страх, а ромите вилнеят из селото." Ченгетата пазят управляващите от народната любов,те като разберат че някой е ограбен, бит му повдигат обвинение на него че им е развалил дрямката,всички кметове разчитата на цигански гласове за нас остава само работата за 300-400лв,но ... идва деня...търпението свърши...баста на политическата каста на изродската прокуроро ченгеджийска сган която за 25 г направи България пустиня в която българите са малцинство...
0
 
 
Булгарина реве и реве. Маи вие сте цигани. Изпрати ми един циган. В Пловдив Сам. Ще ги изям като пилешки крилца
0
 
 
Изпрати циганин. Кви сте ревниви Булгари. Да и ми един циганин, и сапун ми е
0
 
 
Абе хора нека направим един мирен протест а ако не стане с лошото тогава
+1
 
 
"Тъмното" бъдеще на България. Скоро и малките градове, за съжаление.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: