ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Държавата продава дела си в Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:16 / 21.05.2015Коментари (8)5307
© Plovdiv24.bg
Миноритарният държавен дял в "Международен панаир Пловдив" от 49,63% ще се обяви за приватизация на публичен търг с явно наддаване, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) Емил Караниколов, цитиран от БТА.

От трите възможни форми на раздържавяване - конкурс, предлагане чрез фондовата борса и публичен търг с явно наддаване, е избрана третата процедура, обясниха от АПСК.

Принципалът на панаира - Министерството на икономиката, вече е сключил договор за оценяване на активите на панаира с адвокатското дружество "Попов и партньори", коментира още ръководителят на Агенцията. 

Документът е бил подписан на 7 май, до началото на юни правната кантора трябва да изготви приватизационна оценка, правен анализ и информационен меморандум за пловдивското дружество.

Едва след това ще станат ясни финансовото състояние и балансовите стойности на Пловдивския панаир и ще може да бъде определена минималната тръжна цена на дружеството.

Очакванията на Агенцията по приватизация е търгът за продажбата на държавния дял в панаира да бъде обявен към края на юни.

Специални изисквания към кандидат-купувачите няма да има, тъй като става дума за продажба на миноритарен дял, а управлението на дружеството зависи от мажоритарния собственик, обясниха от Агенцията.

Междувременно, докато тече процедурата, е възможно икономическото министерство да реши да запази част от акциите на панаира, допускат от Агенцията.

Възможно е и държавният дял или част от него да бъде дарен на община Пловдив, но за целта е нужно местната управа да поиска това от принципала на дружеството и да получи одобрението на Министерския съвет.



Още по темата: общо новини по темата: 197
13.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
16.02.2024 »
16.02.2024 »
25.01.2024 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Плюеха че една част е продадена от предните правителства в частни ръце, те сега продават и другата. Вместо да запретнат ръкави и да го съживят докато все още държавата има дял в него, те ще го досъсипят. Чакай частник да мисли за данъци и община.
-4
 
 
ако премине в частни ръце може да се говори отново за него,сега е в колапс.
+11
 
 
Панаира трябва да се дари на община Пловдив и евентуално след време общината да закупи останалата част от Уникредит, защото всичко е ипотекирано от свинската глава гергов, който едва ли ще може да си върне кредитите. Апортира хотели по морето в международния панаир и по - скоро хотела които се срути за да може да ги ремонтира, няма по - големи мошенници от комунистите.
-2
 
 
Какво става с изтъпанчванията на ГЕРБ? Съдиха се с Гергов да си върне държавата панаира, не ги огря. Сега пък и държавния дял не могат да устискат...И този търг е пунта мара за мен. Никой в България няма толкова пари да закупи държавния дял. Най-вероятно е сетне да обявят нов публичен търг и на парчета от държавния дял да се продава. Гергов пак е на бял кон. Това е положението. Ще поживеем, ще видим нататък...
+1
 
 
НЕЕЕЕЕ ! Комунистът Югов едва е удържал Панаира, ежегодно през 50-те в Ст.Загора са правили мострени панаири, понякога и два. А-ха да го глътнат. Но Югов, тогава премиер, ги е пресякъл. Сега вече... Ай, че не ми се коментира :(((((
+12
 
 
Така са другарите, след тях трева не никне! След Гергов няма панаир.
+6
 
 
Ужас, държава ли е, чудо ли е?!? Разпродадоха всичко...срам и резил!
+13
 
 
Сега ще го купи "най-правилния" "инвеститор" с кредит от някоя "наша" банка и всички ще плеснем с ръце и ще се прегърнем! Дежа ву...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: