ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Адвокати дебнат по гробища и морги за жертви на катастрофи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 25.05.2015Коментари (3)2666
© Impact Press Group
Адвокати дебнат по гробища и морги за близки на жертви на катастрофи, за да ги принудят да подпишат договори с тях, след което да приберат повече от 80 процента от обезщетението, което им се полага. Юристите често получават информация от катаджии в страната, когато на територията на някоя дирекция е станало тежко пътно- произшествие. Още на следващия ден те се залостват пред моргите или отиват директно на погребението, където очакват близките с документи в ръка. За практиката потвърди пред "Монитор" и шефът на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Договорите на адвокатите, които колегите им наричат "лешояди" съдържат клауза, според която близките се отказват от обезщетението, за сметка на юриста.

"Лъжат ги, че е спешно и няма време. Ако не подпишат на момента, губят права и не могат да претендират за нищо", обясни Тодоров пред "Монитор". След като сложат подписа си, близките получават някаква дребна сума пари, а адвокатите прибират лъвския пай от застраховката или обезщетението, което често е и по 200 хил. лева за всеки един близък на покойника. При катастрофи като тази в Яхиново, където загинаха петима души, пометени от пиян шофьор, обезщетенията могат да достигнат до няколко милиона лева.

"Много често злоупотребяват с неграмотни хора, които не са запознати със закона. Когато те са съкрушени от мъка и не разсъждават трезво, пък е още по-лесно. При нас постоянно се получават подобни жалби. Хората са взели по 1000 лева на ръка и са се отказали от полагащото им се обезщетение. Те трябва да знаят, че ако някой им каже, че е спешно, значи иска да ги измами. Давността на застраховката е 5 години след денят на инцидента", обясни още Тодоров. Той съветва хората да четат внимателно договорите и никога да не позволяват при спечелване на делото, парите да се превеждат по адвокатските сметки. Те задължително трябва да постъпят по банковите сметки на близките на покойника. В противен случай може да не видят и една стотинка.

Друго важно е да си пазят екземпляр от договора. Така при доказана измама, те ще могат да заведат дело срещу адвоката.

Владимир Тодоров разказа още, че в практиката си се е натъквал на много незаконни схеми, за премятане на близките на покойниците. В някой от далаверите дори имало замесени полицаи и следователи. По време на делата те сами предлагали на хората някой адвокат, като им обяснявали, че с него при всички положения ще спечелят процеса за обезщетението и застраховката. След това им дават визитка, а в замяна получават процент от юриста.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Разстрелян адвокат измамник с обявена причина ще бъде обеца за ухото на останалите лешояди....
Aнонимен
на 25.05.2015 г.
+5
 
 
Първо: 95 % от населението на република България е юридически неграмотно. Това е една основните причини, поради която сме мечтана дестинация за всеки измамник. Второ: Описаната ситуация ми се струва като абсолютно основание да бъдат лишени, въпросните "колеги", от възможността да практикуват. Всяка област си има колегия и за членските такси, които събират тези организации е редно да се размърдат по въпроса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: