ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Китайски инвеститори дойдоха за летище "Пловдив" и други обекти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 27.05.2015Коментари (13)8456
©
"България от всички страни членки на ЕС има традиционно най-добри връзки с Китай и мисля, че реализирането на потенциални китайски инвестиции в Европа през България би било най-естественото нещо". 

Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на проведена днес среща с китайска делегация, включваща представители на местното правителство на гр. Циндао, провинция Шандун и на водещи компании от "Свободна търговска зона Циндао".

Делегацията пристигна в България за проучване на възможностите за инвестиции у нас. В рамките на визитата те ще посетят "Евро-китайска зона за икономическо развитие", която е част от "Тракия икономическа зона". Делегацията ще се запознае с възможностите на летище "Пловдив" и пристанищата във Варна и Бургас, както и ще се срещнат с областния управител на Пловдив Розалин Петков и кмета на Пловдив Иван Тотев.

Министър Лукарски приветства китайската делегация и посочи, че българското правителство и в частност Министерство на икономиката имат интерес от привличането на китайски инвестиции в страната. Той посочи, че освен добрите отношения между двете държави България предлага и много добри условия за инвестиции, а данъчната ни политика е една от най-благоприятните в ЕС. 

Той изрази надежда, че китайската страна ще намери интересни проекти у нас и съвсем скоро нови китайски инвеститори ще се присъединят близо 120-те чуждестранни компании, които в момента оперират в "Тракия икономическа зона".

"Бих искал да Ви уверя, че посещението Ви в зоната среща нашата подкрепа и се надявам Вашите планове и нашата визия да намерят обща основа", заяви министър Лукарски.

"Страните ни имат приятелски отношения и това не е случайно", заяви г-н Ванг Хуайуе, политически ръководител на партията в Циндао и директор на "Свободна търговска зона Циндао". Зоната е получила от китайското правителство статут да работи по изпълнение на стратегията - "Пътят на коприната" за изнасяне на инвестиции предимно в държави от Централна и Източна Европа. Той посочи, че от 2000 г. насам статистиката свидетелства за динамично развитие в търговските и културни отношения между България и Китай.

"Това се изразява и във факта, че видни китайски бизнесмени оперират успешно в България и това създава мост за развитие на отношенията", допълни г-н Ванг Хуайуе.

По негови думи именно впечатленията на тези бизнесмени популяризират България като инвестиционна дестинация в Китай и предоставят информация от първа ръка на потенциални инвеститори, насочили погледа си към Европа.



Още по темата: общо новини по темата: 462
23.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой да е чул освен стоки ментета някакви други " инвестиции" да са направили жълтурите????
0
 
 
коСќ назначи тая Павлинка за шеф,след като беше изхвърлена от кметското място?Предатели сте вие и некадърници,управители на Пловдив!
0
 
 
А дано...крайно време е и ние да си имаме летище,а не само лешоядите от София да ядат прясно агнешко и да крадат пари като се чудят къде да си ги похарчат...МОЛ-че ли или почивчица!!! ПЛОИВДИВ ТРЯБВА ДА ИМА ЛЕТИЩЕ!!!
Aнонимен
на 27.05.2015 г.
-1
 
 
Какво има да се запознават, на 8 метра газене само шлепове и баржи могат да влязат.
+3
 
 
Откога чакам някой да направи нещо различно от досега. Стига само в София да ходим, за да летим до Виена :)
-2
 
 
пускаите това летище да ходи и да италя
+1
 
 
Щом чуждестранни инвеститори (без значение какви) проявяват интерес да инвестират, то значи те виждат за себе си възможност за печабла. Инвестиция се прави при очаквана възвращаемост на средствата. Хората явно са си направили сметка, че нашето летище ако се управлява правилно може да стане доста печелившо. Уви нашите управляващи искат да подарят тази печалба в ръцете на чужденци вместо да се хванат и това летище да го разработят както трябва и ТЕ (демек ние) да са печелившите. Много пъти съм го казвал тук - практиката показва, че концесионерите са лоши стопани. Толкова ли няма у нас специалисти мениджъри които да се ангажират с управлението на летището? Защо трябва да се сключи поредния договор за да се чудим след няколко години как да се отървем от него?
-5
 
 
Стига с тези измислени китайци.От сумати време все идват някакви жълтури и накрая какви инвестиции направиха-един магазин за китайски боклуци в Тракия и до там
+5
 
 
Дано не мине само с проучване на възможностите, а с реални инвестиции...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: