ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кърлеж ухапа пловдивчанин, борят се за живота му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 28.05.2015Коментари (18)13831
©
62-годишен пловдивчанин е пипнал марсилска треска след ухапване от кърлеж. Мъжът е в тежко състояние в инфекциозната клиника на университетската болница "Св. Георги", където се борят за живота му.

"Косял е трева в двора на къщата, когато бил налазен. Заболяването е диагностицирано късно. Първоначално личният лекар сметнал, че има летен грип заради високата температура и болките в мускулите. Изписал му антибиотици, но те не са имали ефект", коментира шефката на клиниката проф. д-р Мариана Стойчева.

Болният е приемал и медикаменти за алергия, тъй като джипито не е разпознало характерния обрив за марсилската треска. Впоследствие се появила и сърдечна недостатъчност, което е едно от усложненията на заразата. Човекът никога преди това не бил боледувал от сърце.

Още четирима души от региона са с марсилска треска. Всички са потърсили навреме медицинска помощ при първите симптоми - повишена температура, зачервяване на лицето и очите, и са извън опасност. Възрастна пловдивчанка е била ухапана от кърлеж по ръката, докато почиствала космите на домашното си куче. Асеновградчанка на 32 г. пък се прибрала от пикник с кръвосмучещо в крака.

Лекарите препоръчват при излет сред природата крайниците да бъдат покрити. Кърлежът трябва да се извади от лекар, тъй като има риск да се скъса и заразена кръв да попадне в очите и по кожата.

"Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Св. Георги" приема по спешност пациенти 24 часа. Ако ухапаните веднага дойдат на преглед, няма риск за здравето им", обясни проф. Стойчева.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Сега пръскат с вода! А парите за препарати ги усвояват за други цели!
0
 
 
От такива некомпетентни доктори моя леля почина от ухапване от кърлеж и на 30 май ще и правим една година .
-2
 
 
ЮРИ АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ТАКА СИ БЯХА НЕЩАТА
+6
 
 
По-страшното за мен в тази история не е самото ухапване от кърлежа а факта, че усложненото състояние е в следствие на закъсняла диагноза и това, че лекар не е могъл да разпознае симптомите на въпроснта марсилска треска. Прави ми силно впечатление от подобни статии, че в каквото състояние да отиде човек при джипи, то джипито все стига до извода че е грип или някаква настинка и всичко приключва що годе с една стандартна рецепта за антибиотици. Преди няколко седмици роднина на моя позната получи проблеми със сърцето. След като се лутаха няколко пъти по общопрактикуващи лекари и стигнаха най-накрая до специалист, след преглед се оказа, че буквално докато са я преглеждали и са я уверявали че всичко и е наред, тя е прекарала инфаркт.
+2
 
 
Пръскат срещу кърлежи май месец и септември.С бели костюми и машини на гърбовете.Това ,че не сте ги видели не значи ,че не се пръска. По големите площи се пръскат през нощта с голяма машина. Като не знаете по добре не пишете глупости. Единични случаи на ухапвания винаги е имало и ще има , когато хората сами не се предпазват и се навират и търкалят по тревите ... и господ не може да ги спаси.
на 28.05.2015 г.
+6
 
 
По кварталите еднометрови треви,до всеки дюнер,пицария и спирка по пет кучета и котки,под всяка сянка по няколко работници от чистота и Градини и паркове.Накои ги виждат и ги ръководят и не правят нищо,а ние си мислим,че ще ни чуят от форума.
0
 
 
Навремето се пръскаше с ДДТ със самолет. Нямаше комари и кърлежи но пчели имаше.!!! Изкараха го много отровен, което е пълна глупост. Като деца в жегите през ноща сме спяли вън на тревата без никакви ухапвания или обриви от ДДТ-о!!!
+3
 
 
За живота на кого се борят? На кърлежа ли?
+9
 
 
целия кичук е така... пълно е с бълхи навсякъде, градините не са косени от 3-4 месеца камоли пръскани срещу кърлежи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: