ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният управител се срещна с китайска делегация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:28 / 28.05.2015Коментари (0)2111
©
Областният управител на област Пловдив Розалин Петков се срещна с китайска делегация от гр. Цингдао, провинция Шандун, водена от Хуайюе Ванг - Директор на Административния комитет на "Пристанищна зона за свободна търговия Циенван" в Цингдао. 

Зоната е получила от китайското правителство статут да работи по изпълнение на стратегията "Пътят на коприната" за изнасяне на инвестиции, предимно в държави от Централна и Източна Европа. Целта на посещението е проучване на възможностите за инвестиции у нас. В рамките на визитата, китайските гости ще посетят "Евро-китайска зона за икономическо развитие", която е част от "Тракия икономическа зона", ще се запознаят с възможностите на летище "Пловдив" и пристанищата във Варна и Бургас. 

Съставът на делегацията включваше още представители на Бюрото за проучване и контрол на пазарите, на Комисията за контрол и наблюдение на държавните активи и Управителя, отговарящ за търговията с вносни стоки, всички от "Пристанищна зона за свободна търговия Циенван" както и представители на Инвестиционен холдинг от същия град. 

На срещата присъстваха Валентина Александрова - съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съучредителя на Тракия Икономическа зона и Председател на УС на "Клъстер проектиране и строителство"- Пламен Панчев, представители на Българо.-Китайската асоциация за бизнес развитие, заместник областният управител Георги Пилев и Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co., Ltd. - партньор на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, по чиято покана делегацията посещава България.

В рамките на срещата Розалин Петков представи информация за възможностите и потенциала на Пловдивска област и разказа за предимствата на "Тракия икономическа зона". Стана дума и за това, че България от всички страни - членки на ЕС има традиционно най-добри връзки с Китай. 

Изключително активни са и контактите на Пловдив с китайските побратимени градове. Мястото на България и респективно на Пловдив дава редица добри предимства за реализирането на потенциални китайски инвестиции в Европа през България. 

Това е било коментирано и по време на срещата, състояла се вчера с министъра на икономиката Божидар Лукарски
©
 
В последните години ясно се забелязва процес на динамично развитие в търговските и културни отношения между България и Китай. Много видни китайски бизнесмени оперират успешно в България и това създава мост за развитие на отношенията.

Отличните впечатления на тези бизнесмени, какъвто е и Чангцинг Джанг популяризират България като инвестиционна дестинация в Китай и предоставят информация от първа ръка на потенциални инвеститори, насочили погледа си към Европа. Това е най-добрия начин на промотиране. 

"Освен големия потенциал на Пловдив, дори климатът е сходен с този в Цингдао", отбеляза Ванг Хуайуе.

Той отправи официална покана към областния управител да посети Цингдао, провинция Шандун, който освен известен бизнес, търговски и транспортен център е популярен и с това, че в същата провинция се намира родния град на Конфуций и се произвежда най-популярната бира в Китай.

В края на срещата Хуайюе Ванг подари на Областния управител свитък с популярен древен китайски стих, изписан от майстор - калиграф, носещ мъдростта и красотата на китайските традиции.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: