ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Роми наемат руси българки и ги обучават да крадат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 04.06.2015Коментари (10)5187
© Plovdiv24.bg
Ромските кланове, които се изхранват с джебчийство в България и в чужбина, наемат руси българки и ги обучават да крадат. Това обясниха пред "Монитор" столични полицаи, които се занимават с разследването и залавянето на крадлите. 

От началото на годината те попадали на български млади момичета, които били залавяни по моловете по подозрение, че са задигнали някой телефон или портмоне от дамска чанта.

"Последният случай много ни изненада. Обадиха ни се, че в търговския център на бул. "Стамболийски" млада госпожа е заловила две крадли, за които смята, че са й задигнали скъпия телефон. Отидохме на мястото и там наистина имаше две момичета, които бяха облечени съвсем нормално и не се отличаваха по нищо от останалите посетители на мола. 

Жертвата беше убедена, че едното от тях й е взело телефона. За това потвърди и продавачката. Нито в едната, нито в другата обаче го намерихме", обясниха криминалистите. Въпреки това момичетата били отведени за разпит и разпознаване в районното управление.

Там и други жертви потвърдили, че когато са им изчезвали нещата са виждали двете българки, но после нищо не било намирано у тях. Според разследващите момичетата били използвани за атака "на първа линия". 

Те набелязвали жертвата си и започвали да обикалят с нея по магазините, докато не дойде удобния момент, за да действат. Никой не ги подозирал, защото нямали типичните черти на престъпниците от този контингент. След като вземат каквото им трябва, те си го предават една на друга, а след това плячката отива у някоя от ромките, които ги наглежда отстрани. Поради тази причина и откраднатото не било намирано.

"Колкото и хубаво да обличат циганките, каквито и прически да им правят, те пак се познават. Имат характерни белези. Много от тях най-малкото не са свикнали да ходят на високи обувки. Нашите служители и охранителите имат набито око и ги разпознават. Това не е трудно и за обикновените посетители на магазините", обясняват разследващите.

Поради тази причина от известно време в редиците на джебчийките започнали да се вливат безработни млади българки, които били обучавани с месеци, докато придобият ловкостта на ромките. Според оперативни данни те получавали процент от откраднатото за деня. 

Така тяхната надница не падала под 50 лева. Условието било да не са на повече от 25 години, но и да не са по-малки от 18-годишна възраст. Според експертите в бранша тези години били най-подходящи за обучение на тъкмо прохождащите в занаята момичета. Ромките се обучавали още от малки деца, за разлика от тях българките били по-схватливи и можело дори след като са навършили пълнолетие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И не само ! Циганире си вземат бели,руси жени за да се раждат бели циганчета именно с тази цел ! Не мода да проумея, как има българки които да във всичко това.....
Aнонимен
на 04.06.2015 г.
+1
 
 
ЩО Е МИНИСТЪР ВСИЧКО Е ВЪВ ВАРНА. ПРОБЛЕМИТЕ ЩЕ СЕ РЕШАВАТ.
Aнонимен
на 04.06.2015 г.
+4
 
 
Поредната измислица за отвличане на вниманието от основния проблем!Щом и госпожа министърката се заема с проблема, всичко е ясно-пак ще се покриват следи и виновни,за да не се създава напрежение и да не се повторят протестите от Гърмен .ХОРА,СЪБУДЕТЕ СЕ-ПАК ВИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ!
+3
 
 
Колко ниско трябва да паднеш, за да работиш за Бай Манго...
+4
 
 
Ами тогава полицията защо не хване така наречените "роми" (мангали) и не ги арестува? Или е по удобно да бием футболните фенове и тях да съдим
+4
 
 
Нъама какво да ги учат без това са ехперти по тази част
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: