ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Тотев заложи бомба в най-важното медицинско заведение на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 04.06.2015Коментари (1)4520
©
Категорично не приемам поведението на кмета Иван Тотев и неговата безучастност към ескалиращото напрежение в Комплексния онкологичен център - Пловдив. 

"Няма как да стоиш настрани, след като едно от общинските здравни заведения излиза на бунт, иска оставки и заплашва с масово напускане на медицинските работници", коментира избора на нов управител на КОЦ - Пловдив народният представител от ПФ Славчо Атанасов

Това е недопустимо и тук г-н Тотев допусна поредна сериозна грешка в управлението си, защото става въпрос за пациенти, които се борят за живота си. В такава ситуация да си позволиш реплика от рода на "Защо питате мен" и да прехвърляш топката на общинските съветници, мнозинството от които са ти партийно подчинени е крайно неприемливо. 

Иван Тотев за пореден път показа, че пренебрегва и няма желание да чуе хората, на които е кмет, но най-лошото е, че не се ангажира и не направи никакъв опит да овладее напрежението в екипа на Онкологичния център, което излиза от контрол. 

След като медиците имат сериозни съмнения, и то с основание, относно прозрачността на проведения конкурс за управител, след като излизат на протест и искат нов, честен и справедлив конкурс, искат участие на техен представител в конкурсната комисия, не виждам какво спираше кмета Тотев да обърне внимание на тези искания и да ги удовлетвори, каза още Славчо Атанасов

"Защото става въпрос за човешки живот и за лечение на изключително специфични пациенти, които изискват специфични и неотложни грижи. За жалост, г-н Тотев не обръща внимание на подобни неща. Аз подкрепям съмненията на медиците от Онкоцентъра около прозрачността на конкурса, защото комисията наистина е съставена единствено от членове на една партия, разликата в резултата е едва 13 стотни, което повдига още повече съмнения". 

"И протестът на лекарите е съвсем основателен. В крайна сметка, за да се изчистят съмненията, за да се прекрати напрежението и Онкоцентърът да работи нормално, най-разумното беше да се отмени съмнителният конкурс и да се проведе нов, като се удовлетворят исканията на медиците за прозрачност и публичност на процедурата", категоричен е Атанасов. 

"Да не забравяме, че резултатите от дейността на д-р Калин Калинов са наистина добри и Онкологичният център е едното от двете най-печеливши общински здравни заведения". 

Общинският съветник от Патриотичен фронт Слави Георгиев предложи на общинския съвет да се направи точно това, провеждане на нов конкурс, но мнозинството на Иван Тотев гласува против това предложение. Отново се сблъскваме с крайната недиалогичност на кмета и то по такъв наболял въпрос, касаещ живота на много хора. 

"Аз лично съм силно притеснен за ситуацията в Онкодиспансера, какво ще се случи от тук нататък и как ще се работи в тази ситуация на крайно напрежение. Вярвам в професионализма на медиците там, но създадената обстановка и днешното решение на съветниците на Иван Тотев със сигурност ще окажат негативно влияние", допълни още Славчо Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И ТЕ ЧАКА ДА ВЛЕЗЕШ ВЪТРЕ ЗА ДА ГРЪМНЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: