ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От 2017 година спират три автобусни линии
Автор: Мария Морунова 15:10 / 04.06.2015Коментари (30)15392
© Plovdiv24.bg
През 2017 г. най-малко три автобусни линии ще бъдат спрени. Това заяви кметът Иван Тотев единствено за читателите на Plovdiv24.bg.

"След това съкращение ще се направи промяна на автобусните разписания, на автобусните маршрути, като политиката ще бъде по-къси линии с прехвърляне с един времеви билет", коментира градоначалникът.

По този начин услугата ще бъде много по-евтина, а също вече няма да има проблеми с изпреварванията на автобусите, с неспазването на разписанията, с неизпълнение на курсовете, с прескачането на спирките, а община Пловдив ще заплаща на превозвачите за километър пробег.

"Тогава смятам, че ще се усети ползата от реализирането на Транспортния проект", каза още Тотев.

Към момента се прави анализ и не е ясно кои три линии ще бъдат спрени. Направи ли се това, останалите маршрути ще бъдат преразпределени и липсата на трите линии няма да се усети.

Градоначалникът припомни, че до края на 2015 г. ще приключат всички основни дейности по Транспортния проект на Пловдив, чиято стойност е около 45 милиона лева.


Още по темата: общо новини по темата: 1002
22.04.2024 »
20.04.2024 »
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
не ни казвай ,че за да стигнем до Карловска от Кичука,ще чакаме прехвърляне на спирката. Ти полудя ли. Кой ти каза така да направиш? ех кметее
+2
 
 
Г-н Кмете..... Хубави неща направи за Пловдив....не се излагай сега....молим!!!!!
+1
 
 
Вместо да правят глупости може да сменят автобусите , че като изключим този тип , които са всички 4-ки , останалите са пълна скръб !!!
0
 
 
Не виждам някъде да е казано, че ще се "разреждат" разписанията на линиите. Премахване на линии вероятно е възможно, нека изчакаме да видим кои ще обявят за премахване... При това с новите условия за превозвачите те няма да имат НИКАКЪВ интерес от разреждане на линиите си - защото субсидирането ще е на километър, а не на "човек". Така бързо-бързо ще видим и редовни маршрути, и късни/ранни рейсове. А относно картите - според проекта само Общината ще издава билети и карти, ще има и почасови, и карти, и всичко. Едва ли ще се издават вече карти за една линия... Просто ще са нерентабилни.
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 04.06.2015 г.
+3
 
 
Най-доброто решение за Пловдив е една общинска фирма за градски транспорт, карти за направления или цяла градска мрежа (а не както е сега за една линия) и времеви билети. Трябва да стане така, че да може с едно билетче да можеш ако искаш да смениш и 10 автобуса за 10 спирки.
-2
 
 
Правят велоалеи. Не са за красота, а за използване. Пък и пеш е добре за здравето. Каквото - такова.
+1
 
 
Тоя кмет луд ли е, чака се дълго и сега, какво остава да се сменя повече. Да не говорим, че след 20:00 ч е много трудно да се прибере човек
+3
 
 
Дано да са на Меритранс отвратителните автобуси...
+7
 
 
Много ми е интересно как като спрат 3 автобусни линии, и съкратят маршрутите на останалите, ще имаме по-добра връзка! Що за логика... Този кмет вече изобщо е спрял да мисли... В нашият град имаме около 30 автобусни линии, които ако приемем, че 5 от тях се дублират, да не кажа и повече или дори са напълно излишни, имаме 25 уж "нормални". В Пловдив, за да се развие транспорта трябва да има минимум 50 автобусни линии, а не по една линия в квартал на 30 минутен интервал, ами то тогава по-добре всички да взимат книжките и да спираме да се качваме по тези автобуси... Това са измислици на кмета! Не може 30 и повече години никой да не пипне автобусната схема, а той вместо дори да прави като София - с временни линии за 3 или 6 месеца - тестови и да разбере дали са от полза на гражданите или не, той ще спира, ще режи... и сигурно пак някои много "компетентни" хора ще го направят! Съсипахте тролейбусния транспорт, не поддържате автобусния и накрая и той ще загине в Пловдив! Пуснете една автобусна линия 1, която да се върти в кръг и за по-лесно... То толкова да сте тъпи, че как човек да не ви го каже! То се мълчи, мълчи до едно време! Представете си, че работите в другия край на града и за да се приберете трябва да смените 4 автобуса, ама страшно удобно ще е за хората... невероятно чак!
+6
 
 
О, да и от точка А до точка Б ще стигаме за 2 часа. Страшна логика. Единия автобус ако закъснее и ще ти излезе въздуха да тичаш за другия, защото билетчето ще ти важи по 30 минути. Ужас! Хората ползват метро, ние още по автобуси и маршрутки се бутаме.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: