ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Само разкопани тротоари след велоалеите!
Автор: Мария Морунова 18:45 / 06.06.2015Коментари (10)4991
© Plovdiv24.bg
Читателка на Plovdiv24.bg се оплака от разкопани тротоари след работа по велоалеите:

"Здравейте! Пиша ви по повод новите велоалеи в града. Разкопаха и малкото хубави тротоари, които имахме в квартала, асфалтираха велоалеите и до там... Сложиха по една-две плочки, за да може някак да се мине с колички... Поредната българска глупост... Аз съм майка с малко дете и се движа с количка или триколка и е невъзможно да се мине в тези дупки."

Снимката, която читателката ни изпраща е от бул. "Никола Вапцаров", на кръстовището с ул. "Пере Тошев" в Кичук Париж.

Припомняме, че само преди около две седмици именно по повод неоправените тротоари след велоалеите, кметът обяви, че от 3-милионния договор за тротоари Пловдив Общината ще пренасочи средства за част от старата асфалтова настилка на тротоарите, която не влиза по договора за велоалеите.

Тоест подобни места ще се направят по договора за тротоарите.


Още по темата: общо новини по темата: 143
13.04.2024 »
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Много глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 06.07.2015 г.
0
 
 
Аман от мрънкалници!
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 20.06.2015 г.
0
 
 
Еееее,да! Нали сме "европейци" , разкопахме тротоарите за Вело алеи( , а къде ще ходят пешеходците?!.....ами където си поискат. За инвалиди и майки с колички,....няма да коментирам . Браво скъпи градоначалници ! Поредната недомислица на хора, които само гледат да отчетат дейност.
+2
 
 
Интересно ми е, защо тези ако мога да така да ги нарека плочки ги направиха легнали... Не трябва ли да са прави като бордюр... и не трябва ли велоалеята да е вдлъбната надолу, а не почти да е на височината на "легналия терикот"? Трябваше да са по същия начин, ако се сещате преди ремонта на бул.България, с бордюр и вдлъбнати на височината на асфалта на пътя!
-1
 
 
Първо - велоалеята не е довъшена,защото горния слой асфалт още не е положен , а той е по-специален и е червен на цвят.Второ - срока за завъшване на този значим проект е края на септември.До тогава, като при всеки мащабен строеж ще има неудобства които са разбираеми.
+5
 
 
Много пъти съм се изказвал критично по отношение на начина по които се работи по инфраструктурните проекти у нас. Как ги избират тези фирми не ми е ясно (то ми е ясно но.....). Ще дам пример с бул. Източен - там тротоарите бяха разкопани още в началото на април. Основата беше положена и от тогава насам всичко просто е оставено да стои така. След като можаха за ден - два да го разкопоят и след това за ден - два да положат основа - какво прече за още ден - два да се положи асвалта и този участък да бъде приключен и тогава да се мине към следващия? Повече от два месеца булеварда е разкопан и никои нищо не съм виждал да работи там. Такава е ситуацията с много други булеварди. Част от чакъла който се ползва за строежа на алеите е струпан до един от входовете на Гребната база. Наблюдавайки как се консумира този чакъл мога да си направя сметка с каква скорост се работи.
0
 
 
Това не могат да бъдат плочи. По-добре е наистина да сложат такива
+2
 
 
Е те тепърва ще финализират настилката (това ръбче 1-2 см което остава до оранжевите плочки се надявам, че няма да остане и ще се залее с фина настилка), всичко е още все едно бомба е паднала :) Кой ще го остави така, ясно е, че ще се оправи, но има доста време като гледам. На места сега почват да копаят, на други работатата е залежала на финалната права ... Търпение малко, все пак се почва от нулата на повечето места. Надявам се да има добре маркирани места където се пресичат велоалея и пешеходна зона, нещо като Х става. Хубаво е да се маркира с пресечена линия (зебра), виждал съм го в чужбина. Е нашето няма да е изпипано като там, но пак е нещо като за първа-бета версия на алеите :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: