ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив е нормално да минеш на червено - няма кой да те глоби освен смъртта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 13.06.2015Коментари (127)32520
© Plovdiv24.bg
Вчера Пловдив плати поредния си кървав данък във войната по пътищата. Момиче загина, след като младежът, който я возеше, премина на червено и предизвика тежка катастрофа.

Сега всички ще се втурнат да обвиняват момчето зад волана. Разбира се, той е виновен, но има и по-виновни и това са бездействащите институции. Младежът е един от хилядите, които днес ще нарушат закона в Пловдив. Всички го правят, защото няма кой да ги глоби.

По изчисления на Plovdiv24.bg между 8:00 и 18:00 часа в града шофьорите в града ни извършват около 500 сериозни нарушения на час. От тях над 99% остават ненаказани.

По над стотина на час се извършват само на кръстовището на Сточна гара, за което неколкократно сме вдигали шум, а бездействието на институциите е покъртително.

Нормално е да има тежки инциденти при такъв висок процент нарушения. Нормално е да има и нарушения, когато след тях няма последствия.

АНКЕТА:
Трябва ли да има секция за ляв завой на оживените кръстовища в Пловдив?

Да
Не


Поговорката: "Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава", важи с болезнена сила и в момента. Само дето баницата започнахме да я плащаме с кръв, вместо с пари за глоби.

Трябва ли пак медиите да подхванем някоя кампания, за да се сети полицията какви са задълженията и да започне да ги извършва регулярно?

Решението е елементарно: Камери навсякъде и сериозни глоби за всяко едно нарушение, както и засилено присъствие на КАТ по улиците.

Дотогава просто ще броим трупове.


Още по темата: общо новини по темата: 4
29.09.2016 »
12.06.2015 »
12.06.2015 »
12.06.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А каво ще кажете за теси които се изтеглят напред на сфетофарите заставаики на пешеходните патеки? Смятам че трябва да се премахнат и сфетофарите които са поста вени От другата страна на крастовището
0
 
 
Явно е че сами няма да си оправим поведението на пътя ,да се замислим ,че живота на човека до нас,на пресичащия човек и на човека в другата кола са ценни. Както това момче ще страда за своята приятелка, така и друг страда за изгубения човек. Аз не мога да разбера как човек не се замисля изобщо над това нещо,а дава газ за да мине светофара с 90 км... Еми,съжалявам мой човек,но не мога да те оправдая,даже и да ми казваш че си влезнал на зелено,не се кара с такава скорост в града. И аз съм шофьор,но като стигна до светофар за всеки случай намалям малко,защото може да ми светне жълто,което е знак за спиране,а не за даване на газ,че да минеш . Аз ако шофирам и някой пострада заради мен,няма да мога да живея така. Аз карам със съобразена скорост,която за града е 50 км,може да дразня много хора,но поне знам че съм в правилата за шофиране и когато стане нещо,да мога да реагирам. И според мен трябва да има повече камери,защото съм виждала когато се излиза извън града,или в града където има камери всички карат бавно и спазват правилата за движение. Много съжалявам за момичето и за всички жертви на катастрофи.. Затова ВИ МОЛЯ ВСИЧКИ ,които сте шофьори,защото нямя значение възрастта,всеки греши, КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО.... Живота не е без цена....и не е безплатен
0
 
 
Повече камери и глоби би накарало всеки да се замисли преди да рискува.По строга цедка при даването на шофьорска книжка.Да видиш циганин в курсове за даване на правоспособност е рядкост,но мнозина индивиди препускат по пътищата все едно са сами в града.Не съм идеалният шофьор и една глоба от 5 лв преди 20 години ме научи редовно да си слагам колан.Връщах се от Югославия и на границата го свалих.На КТВ късно вечерта ме глобиха.На българина му идва законното поведение когато му бръкнеш в джоба.Жалко за момичето,съболезнование за роднините и познатите му.
+1
 
 
Да бе, институциите са виновни, че некъв идиот, на когото тестостеронът му е в повече, се е направил на велик пред мацката. Айде стига сте спекулирали с чикиджийки глупости от типа "всички сме виновни, обществото е виновно" и прочее говна! Вината е персонална! Точка!
0
 
 
Едва ли само в Пловдив няма кой да те глоби. Цялата ни държава е такава.
0
 
 
вече започнах да се радвам когато някои малоумник които се мисли за безсмъртен катастрофира и умре, но много жалко когато погуби нечии друг живот,
+3
 
 
Трябва да почнат да бъркат в джоба на българина и тогава ще се научи. Първият път за неправилно паркиран автомобил платихме 140?. От тогава добре гледам къде да спра. Приятел плати 70? че детето не беше в детско столче независимо, че от у-ще до дома му са 300м. Познайте дали и за 100м не слагам колан. Така се учи най бързо.
+3
 
 
ще става още по-зле,като има неподготвени водачи и такива с купени книжки!Обръщам се към изпитващите:бъдете по-строги,защото утре може да пострадате вие или вашето дете от такива на които сте подарили шофьорската книжка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: