ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокатката на блъснатото на спирката на Герджика момиче: Искам затвор не само за гърка, а и за другия шофьор!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:11 / 15.06.2015Коментари (15)11496
© Plovdiv24.bg
Адвокатката на блъснатата на спирката на Герджика в Пловдив 16-годишна Катерина Матеева поиска от съда затвор и за двамата участници в ПТП-то - гръцкия студент Христос Боскос и Васил Калев. 

Защитникът на Боскос - адвокат Георги Кутрянски, поиска студентът да плати глоба и да бъде освободен от наказателна отговорност. Според Кутрянски не е необходимо Боскос да заплаща и разходите по лечението на момичето. Те трябвало да бъдат поети солидарно от двамата виновни. 

Прокурорът по делото изтъкна, че вината за нанесените четири средни телесни повреди и множество малки на пострадалата Катерина от страна на на Васил Калев е също толкова голяма.

Мотивът - ако той бил спрял и не е опитал да рпемине през кръстовището, Боскос е нямало да удари момичето. 

Той изтъкна обаче, че Боскос е минал на червено и със скорост, по-голяма от позволената. Прокурорът поиска отнемане на свидетелството за управление на МПС и на двамата за срок от две години, както и условни присъди. 

Гръцкият студент не се яви на делото, дойде само пострадалата Катерина и другият обвинен по делото Васил Калев.

Припомняме, че именно Plovdiv24.bg разкри пълната истина около инцидента, след като публикувахме видеото, което можете да видите и тук, под статията. На самото кръстовище има камери на полицията, но се оказа, че нито една от тях не снима в посоката на инцидента и не може да се види нито на какъв светофар навлиза в кръстовището гръцкият студент, нито как точно се случва самата катастрофа.




Още по темата: общо новини по темата: 88
21.05.2018 »
28.03.2018 »
28.03.2018 »
23.06.2017 »
17.11.2016 »
24.10.2016 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Гърция това са поне 5 години затвор, но тук.....
+2
 
 
Е това е България.Как може да защитаваш един грък бе.Помислете малко.Как се не наядохте.Какви са тези адвокати с цената на здравето на това невинно дете ли ще печелите.Нямате никаква жалост.ПРОДАЖНИЦИ
+8
 
 
Аз само не мога да разбера - защо нахендриха и този с мерцедеса? Той е в кръстовището на жълто и трябва да се изнесе. Няма как да знае че долу някакъв кретен се е засвяткал със 100 и няма никакво намерение да спира...
+7
 
 
IСъдиите са подкупни и ще пуснат гръка!Казвам го от личен опит!Водила съм дело с гърци и при все че бяха виновни ги оправдаха!Плащаха морето на бъг съдии и адвокати 3 години а и не само това!Наложи се по друг начин да духат супата!
+3
 
 
Всички ние сме кьорави- гъркът въобще не е минал на червено и най - добре да го изпратим на почивка на СПА, платена от Катерина.
You can't rely on other people to make you happy
на 15.06.2015 г.
+12
 
 
цитат:
4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без дасъздадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите,които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят.
След като Мерцедесът според Правилника за движение трябва да освободи кръстовището при жълт сигнал, а гръка минава на червено, тогава как може двамата да са еднакво виновни? Съгласен съм, че чисто принципно всеки, правещ ляв завой, трябва да пропусне движещите се направо, но в случая не може да става въпрос за равна вина.
+11
 
 
Оставете на мира човека с мерцедеса. Гръка се движи с около 30 метра в секунда, че и на червено минава - трудно се забелязва автомобил идващ с тази скорост. Тежеста за вината трябва да е 95% върху гръка. Това е все едно да виним жената с кърджалийската кола за катастрофата на Мария Луиза от ония ден - неправдоподобно е просто.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+11
 
 
Знаете мнението като какво е и че всеки го има, но мисля, че тук вече е малко прекалено. Шофьорът на мерцедеса не ми се вижда виновен колкото гръка. 98км/ч на кръстовище на червено е много по-нагло и опасно от маневрата на мерцедеса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: