ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пловдивчанка "присвоява" събития, мами яко във Фейсбук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:58 / 15.06.2015Коментари (13)30146
©
Една пловдивчанка от квартал "Тракия" мами във Фейсбук и забърка в измислен скандал институции и уважавани личности.

Преди дни Ваня Тучева, която се представя за председател на Асоциация за използване на информационни технологии от земеделските производители в България, се похвали в интернет, че сайтът й е спечелил 2 милиона евро по Програма за развитие на селските райони. 

Тя е злоупотребила дори с логата на Европейския съюз, министерство на земеделието, които са поставени на интернет страницата.

Според нея представянето на въпросната платформа се било състояло в резиденция "Лозенец" в присъствието на президента Росен Плевнелиев, вицепремиера Томислав Дончев, министър Божидар Лукарски, шефа на КРИБ Кирил Домусчиев и други официални лица. За по-голяма убедителност, г-жа Тучева илюстрира своите твърдения със снимки, на които е застанала до тези публични личности.

Измислената от Тучева "новина" обаче предизвика дебат във Фейсбук и напълно оправдано възмущение, че държавата би могла да финансира подобни аматьорски сайтове.

Проектът от 2 милиона евро се оказва пълна лъжа. Според справка в публичния регистър на Програмата за развитие на селските райони Асоциация за използване на информационни технологии за земеделските производители не е била субсидирана.

По неясни причини Тучева си измисля дори събитие като за по-голяма убедителност, използва снимки от церемонията "Големите малки" - конкурс за бизнеса, организиран от Медийна група България. 

Дамата е успяла да влезе на събитието, регистрирайки се с лична карта като един от 170-те участници. Нейната "асоциация" не е нито сред наградените, нито сред финалистите.

Злонамерените действия на Тучева са обида за участниците в първия конкурс "Големите малки", които искрено се вълнуваха от това събитие. 15-те финалисти споделиха публично своята история в бизнеса. 

За всички, които участваха в този проект, това беше много важен, много личен празник, успех, който те споделиха с президент, вицепремиер, медии, приятели, близки. Официалните лица не отказаха снимки с никого. 

Публичните личности се снимат всеки ден със стотици непознати и никой не е застрахован, че г-жа Тучева може да "присвои" нечий следващ успех, събитие или да мами с фотосите.

Проверка в Пловдив показа, че тя "работи" по подобен модел и успява да заблуди местни институции. Дълго време във Фейсбук показвала своя снимка с кмета Иван Тотев

В града е използвала различни форуми на други организации и ги представя във Фейсбук като свои. Засичана е дори да събира такси от участници.

Неотдавна посетила семинар на Търговската камара в Пловдив, снимала се, постнала в профила си текст: "Изкарахме си страхотно в Брюксел".

Ръководството на Пловдивския панаир е сезирало прокуратурата, след като Тучева е направила и там измислено събитие.

Заблудила е и ръководството на Аграрния университет в града, че организира семинар за разясняване на мерките от програмата за селските райони.

След Пловдив Тучева вероятно е решила да пробва на национално ниво "опасния си чар", но лъжата стана прекалено публична и бе разкрита. Медийна група "България" ще предостави цялата информация на компетентните органи, за да предотврати подобни опити за измами във Фейсбук.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Явно така са я научили в ТУ Пловдив, където пише, че е учила. Явно някой спец я е обучавал, ако е вярно, че е учила там.
0
 
 
Комплексирана дама, която търси популярност.
+3
 
 
Браво на нея!!Доказва ,че гнусните държавни крадци са толкова самозабравили се,че вече вярваме дори на такива абсурди!!!Събудете се роби!!!Не я хулете,а се опомнете!!!
+2
 
 
Тази май съм я виждал из Тракия... следващия път направо ще се снимам с нея AXAXAXAXA
0
 
 
Това за фалшивите й изяви ясно. Но на какви суми е мамила конкретно? Има ли нещо за което реално да я осъдят? Щото се е захванала да пише опровержения в някои сайтове.
+1
 
 
КактОсът и бил цъфнал. Смятай брат :D А газ*т дали ти е цъфнал ? Тейбаф 'супешната' лелка, всички дето имате нужда да ни навирате в лицето колко сте успешни сте ми ясни до един :D
+1
 
 
Навсякъде нейни снимки с политици....що за човек е това момиче?Отговорете.ако някой знае нещо....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: