ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицай обясни защо стават толкова много катастрофи в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 04.07.2015Коментари (22)8994
© Plovdiv24.bg
40 души са загинали при пътнотранспортни произшествия в Пловдивско от началото на годината. Това каза инспектор Ботьо Гергинов, говорител на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив. 

По думите му до 2 юли на територията на Пловдивска област са възникнали 500 пътнотранспортни произшествия, като при тях са ранени 644 души. В сравнение със същия период на изминалата 2014 година се наблюдава увеличение в броя на тежките катастрофи с травматизъм с 57, на загиналите - с 10, а на ранените с 72. 

"През последните няколко дни определено се влоши пътнотранспортната обстановка. Причините за това са много, но няколко са на първо място", коментира Гергинов. 

По думите му основната причина за катастрофите извън населените места и по пътищата от републиканската пътна мрежа е превишената скорост. 

Сред причините се нареждат и излизане извън пътното платно и съответно преобръщане, блъскане в крайпътно дърво, както и неправилно изпреварване.

"През последните няколко седмици възникнаха много пътнотранспортни произшествия по пътищата, обслужвани от републиканската пътна мрежа в Пловдивска област, като основна причина за това е извършването на маневра и неправилно изпреварване и впоследствие сблъсък с насрещно движещ се автомобил. 

Това е, когато говорим за пътнотранспортни произшествия в населени места и в град Пловдив", каза още говорителят на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив.

По думите му характерното е, че възникват катастрофи с травматизъм най-вече тогава, когато водачите на моторни превозни средства отнемат предимство. Най-често това се случва на кръстовища. 

"Същевременно е голям и броят на пътнотранспортните произшествия с пешеходци", добави Гергинов. 

Той каза още, че водачите на моторни превозни средства продължават да отнемат предимството на пешеходци на разрешаващ зелен сигнал на светофарната уредба, както и на пешеходни пътеки.


Източник: радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Искам някой полицай да ми отговори на следният въпрос : Трябва ли да пускаме велосипедистите когато карат на пешеходни пътеки или на зелен светофар за пешеходци ?
+6
 
 
Ами Ботьо, както сам казваш - причините и най-честите места, на които се случват катастрофи, са ясни. Защо тогава вашите хора с нисичките челца киснат по двама в патрулка на съвършено безопасни места край пътищата, скрити я зад храст, я зад завой, чакайки да хванат някого с превишена скорост, вместо да патрулират именно на такива опасни места? Кога най-сетне МВР и КАТ ще престанат да дебнат за глоби и поне ще се опитат да изпълняват някаква превантивна функция? Може би като останат само цигани в тая държава...
0
 
 
Г-н Гергинов,това е факт.Но ако има по-често ваши представители на възлови места и поставите видеокамери почти навсякъде,а и затегнете контрола,може би нещата ще се променят.Постоянно се натъквам на произволи.Вдигат голфове с паяка,но прескачат луксозни возила.Кога ще съдействате слагането на бутонни светофари на големите булеварди и зелена вълна по тях.Едно съдействие с Общината няма да ви навреди.Погледнете къде стават най-големите произшествия със жертви и ще се убедите.
+7
 
 
Ами г'осин полицай всичко се свежда до едно дума "БЕЗНАКАЗАОСТ". И е така защото фуражките ги няма по пътищата или не си вършат работата, а се скатават. Така, че вместо да мислите(което не ви се отдава) действайте, защото сега ще е много по трудно.
+2
 
 
Илюстрацията със снимката от статията показва още една причина, г-н Гергинов. Катастрофата от снимката е по причина на неопитен и глупав шофьор - в случая една дама с Реното е тръгнала на зелен сигнал на светофара да прави ляв завой без да изчака последната кола да се изтегли и я е ударила отзад в задния калник. Лоша подготовка на шофьорите от курса за водачи на МПС.
-2
 
 
А какво ще кажете за автомобилите за по 500лв,които незнайно как са минали технически преглед???Те се движат по улиците на града и овен че замърсяват въздуха,трудно спират на червено!
+5
 
 
Г-н Гергинов, преди няколо години, когато шеф на ОПУ-Пловдив беше г-н Ташков (понястоящем зепутат от ГЕРБ), аз поисках спрямо него да бъде приложен ЗДвП в частта му, касаеща задълженията на длъжностните лица за поддържане нае пътищата в състояние, незастрашаващо безопасността на шофьорите и най-вече за липсата на хоризонтабна маркировка по най-натоварената пътна отсечка в България - Асеновград-Пловдив, както и за ужасното му състояние. Доэкато се наумувате, той успя да се скрие зад депутатския си имунитет. На 18.06.2015 на дежурния в Пътна полиция подадох сигнал за това, че част от пътното платно в посока Асеновград е под вода, заради непочистена растителност и канавки. Какви са последствията за сегашния директор на ОПУ-Пловдив? Има ли съставен акт за 7000 лв., както е според действащия в момента ЗДвП или смятате да я карате по същия начин? Знаете ли как се обезопасяват магистралите в ремонт на Запад - с бетонни блокове, а не при нас с някакви си колчета! За липса на средства не може и дума да става - всички, които караме на бензин и на дизел, внасяме по 1 лв. акциз на литър гориво. В голяма част от страните част от тези средства (в някои държави - на 100%) отиват за поддръжка на пътищата. Нищо не споменавате по този въпрос! Калпавите пътища са една от най-сериозните предпоставки за тежки ПТП-та, но това изобщо не го споменавате! Защо ли?
+6
 
 
Това с констатациите го знаем,от статистиката излиза че явно някой не си върши работата и превенцията никаква е няма.КОЙ трябва да контролира,КОЙ трябва да санкционира,КОЙ трябва да прилага законите,КОЙ.....г-н Гергинов.
+7
 
 
Г-н Гергинов,стига констатации!Искаме от вашите служители,на които плащаме ЗАПЛАТИ и всички ДРУГИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ при пенсиониране работа!РАБОТА!!! Да не би да е отменено ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ползване на колан от водача на МПС? Да не би да е отменена забраната за ползване на мобилен телефон ако нямаш *хендсфрий*? Да не би да е отменено ограничението 50 км скорост в населено място? А знакът *Спирането забранено* сигурно пък е отпаднал тотално? Да продължавам ли? И къде са ВАШИТЕ служители в град Пловдив,за да контролират и наказват нарушителите? Само минете по бул.Руски,по бул.Шести септември около дюнерджийницата,по ул.Гладстон или ул. Авксенти Велешки - все в централната градска част,и ще разберете откъде си *докарват* допълнителни доходи ВАШИТЕ служители,като си *затварят* очите за нарушителите!
+8
 
 
Последните 2 години,полицията,КАТ,изобщо присъствието на униформени изчезнаха .. не мога да си го проумея .. виждам ги само покрай футболните мачове и наобед по ресторантите,където им се дава обяд ... ПАТРУЛ на КАТ в Кичука,не съм виждам от месеци !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: