ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Първи резултати: Гърците казаха "Не" на споразумението с кредиторите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:50 / 05.07.2015Коментари (7)3136
©
Мнозинството гърци - 60,02%, са гласували с "не" на референдума, на който трябваше да решат дали да приемат условията на кредиторите за постигане на споразумение за допълнителна финансова помощ, съобщи вътрешното министерство при преброени 11,51 на сто от бюлетините.
Избирателната активност е била над 50%, заяви вътрешният министър Никос Вуцис, цитиран от ДПА.

Такива данни даваха и няколко независими социологически агенции. Според проучванията на агенциите Джи Пи О, "Метрон аналисис" и Ем Ер Би лагерът на противниците на предложенията на кредиторите води с разлика от около три пункта, съобщава Ройтерс. Джи Пи О е провела телефонна анкета по поръчка на гръцката телевизия Мега, според която против предложенията за реформи са гласували между 49,5% и 53,54% от гражданите, а за тях - 46,5 - 50,5%, предаде ТАСС. "Метрон аналисис" е пресметнала за телевизия Антена, че гласувалите с "не" са 49% спрямо 46% гласували с "да". Проучване на агенция Марк, поръчано от телевизия Алфа, изчислява, че между 49,5 и 54,5 на сто от гърците са гласували с "не" спрямо 45,5 до 50,5% с "да". Телевизия Стар огласи резултати от проучване, осъществено за нея от агенция Ем Ер Би, според което против предложенията на кредиторите са 49-54% от гърците спрямо 46-51%, гласували с "да".

Официални екзитполове няма с оглед пестене на средства.
Избирателните секции отвориха в 7 ч. и затвориха в 19 ч.
Референдумът протече в нормална обстановка, без инциденти, съобщи гръцкото министерство на вътрешните работи и административната реформа. Нямаше проблеми в избирателните секции и като цяло обстановката в страната беше нормална, посочи ведомството.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.07.2015 г.
0
 
 
"Гърците не са толкова глупави и наведени , по-скоро да му мислят еврогейовете банкери, че този филм и в Италия може да се гледа скоро" Аммм не че нещо, ама най-добрия начин това да не се наблюдава там където пишете еееее.....назидателния пример колко лошо би станало без евро, а това не е добре за Гърция, ама хич. Ситуацията е патова вече, гърците вече нямат коз, колкото и да го повтаря Ципрас, козът с блъфа вече премина, остана 60 евро на ден, ако има в банкомата, ама от 2 дена и толкова няма. Не знам дали знаете, но не само парите са блокирани в банките, блокирани са и частните сейфове и трезори.....сещайте се защо са на властите личните трезори на хората със семейните ценностти. Ама никак не отива на добре, някак си е доста съмнително аммм Португалия, Кипър, Италия....Испания да пожелаят същото, да не говорим, че те просто имат икономики, а Гърция няма, само за сравнение износът на България е по-голям от гръцкия (представяти ли си за какво говорим, а лайт мотивът е, че България нищо не произвеждала и изнасяла вече). Не знам колко са умни гърците, но определено в момента изглежда, че летят с бясна скорост към бетонната стена. Въпросът вече е не дали ще се ударят, а с каква сила ще е удара и Европа дали ще ги спаси и в кой точно момент - до момента разбрахме, че няма да е с орязване само на ~20% и вдигане на пенсионната възраст и държавни съкращения, което беше предложението на кредиторите и контролирана криза, е сега ще имат възможност пазара да направи корекцията, която обикновено е доста жестока и неконтролирана. Като че ли новадрахма чука на вратата и май те самите, гърците, ще си я искат.....няма да има нужда от процедура по излизане, гонене, принуждаване...държава без пари в кеш не съществува! А еврозоната? Еврозоната ще е дори по силна, първи закон на капитализма е, че кризите са циклични и в тези моменти на падане се елиминират по естествен начин несистемните играчи, за да може системата да оцелее и стане по-силна.
0
 
 
Браво на гърците.Колкото и да ги плюем се доказаха като националисти за разлика от нас които са пълни родоотспъници и не говоря за тия в парламента...
0
 
 
Хе хеее сега става забавно! Грабвайте пуканките и се наслаждавайте на (ново)гръцка трагикомедия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: