ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отново катастрофа на Сточна гара при непозволен обратен завой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:36 / 06.07.2015Коментари (83)11824
© Plovdiv24.bg
За пореден инцидент на кръстовището на бул."Христо Ботев" и ул. "Авксентий Велешки" сигнализираха читатели на Plovdiv24.bg. Инцидентът е станал днес следобед, като е предизвикал сериозни затруднения в трафика. Отново става въпрос за извършване на непозволен обратен завой там.

Ето и какво ни пише един от сигнализиралите за ПТП-то читатели:
Поредната катастрофа на Сточна гара. Масово на кръстовището се правят забранени обратни завои. Таксиметров шофьор направи обратен и блъсна друга кола. След катастрофата от таксито слезна бременна жена с детето си и си тръгнаха,а шофьорите останаха да чакат полицаите, които както винаги се забавиха. И въпреки това, останалите продължават да правят обратен завой на същото място. Дори пред очите на полицаите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добре като не е разрешен( ако наистина така се тълкува по закон) да го разрешат. Иначе ако слизаш от моста и ти трябва да ходиш по посока гарата къде да го направиш този завой на бул Христо Ботев? Да може да ползваш Авксентий Велешки и пресечките ама при пиков трафик и тия паркирали коли?!За другите нарушители идващи от южния крсй на сточна гара и имащи право само на десен завой а завиващи наляво и чакащи или пред фурната или в средата на кръстовището зелено за посока гарата никой и един път не писа.И при такава маневра съм виждал смачкани ламарини след конфликтна точка с тези дето си правят ляв завой към Авксентий Велешки.
0
 
 
Никога никой не е санкциониран за обратният завой. Видимо полицията подкрепя и одобрява нарушенията в ЗДП
0
 
 
Така счее, докато глупаците контролират безаконието.УПРАВНИЦИТЕ са пред банкроматите,на краъа на месеца.През другото време много са заети.
+1
 
 
Аз пък се дразня, че всички бързат за някъде, бързайки не се вглеждат нито в маркировката, нито в останалите участници в движението, живея до прелеза на мола и на всичките прелези съм предотвратяваля птп, защото всички без предимство бързат да минат.
+2
 
 
Имам усещането,че много от шофьорите в Пловдив са с купени книжки и затова не познават правилника за движение, и че именно те са с най-голямо самочувствие по пътищата,а оттам и най-безотговорни.И освен това си мислят,че постоянно те са единствените с предимство,а останалите водачи трябва да се съоразяват с тях.Скоро имах случай с една госпожа,която изскочи с голяма скорост от път без предимство и се разминахме на косъм от инцидент и след това с цялата си наглост слезе от колата на един светофар да ми търси отговорност,че не съм я изчакала.
0
 
 
Някой някъде някога виждал ли е в Пловдив зелена светлина или пътна маркировка на лентата за изчакване с обозначена "Обратна посока" ? Имам предвид каква е зелената стрелка и каква е маркировката на местата където е позволен обратният завой??? Не виждам какъв е проблема да се сложи знак за забрана на обратния завой там - ясно е че има нужда и едва ли е по скъпо от десетките катастрофи
0
 
 
Хубаво е човек от време на време да си припомня закона с четене или решаване на листовки. Ако пък съвсем иска да си опресни знанията - една нова категория ще му дойде добре във всеки един смисъл на думата. Непознаването на правилата, в комбинация с много липсващи съставки в характера и възпитанието на една нация, води до моменти, като тези от снимката. Добре, че няма жертви.
0
 
 
Толкова ли е трудно, този който прави обратния завой да изчака минаващия на зелено дясностоящ? Българска работа, ма било забранено, имало знак в дясно и т.н. Няма никакво значение забранено ли е или не да се прави обратен завой, онзи си тръгва на зелено, ти правиш обратен и вместо да изчакаш най-умишлено го удряш, защото скоростта няма как да е голяма и да имаш оправдание,че не си могъл да спреш, затова ще има убити и ранени, защото културата ни е такава, а вие се карайте дали е разрешен или забранен обратния завой, което няма абсолютно никакво значение.
+1
 
 
Там се е правило, прави се и ще се прави обратният "забранен завой" . Няма смисъл да се ядосвате псувате и свирите с клаксоните. Аз призовавам всички да бъдат по толерантни на пъти и в живота си. Човешкият живот е с предимство !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: