ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заведение пак изтормози пловдивчани с музика и заря, глоба няма да има
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 07.07.2015Коментари (28)14266
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg се оплака от поредното неспазване на закони и наредби и шумов тормоз от пловдивско заведение. Този път става въпрос за заведението "Гребеца" на бившата общинска съветничка Тони Симидчиева. 

Припомняме, че това далеч не е първият подобен случай за това заведение: След сигнал на Plovdiv24.bg: Заради нощна заря съставиха протокол на собственика на заведение на Гребната

Ето какво разказва читателят ни за кошмарната нощ, която е изкарал:

Вечерта на 6 юли 2015 г. не показваше, че ще е поредната с "музикално оформление" от близко заведение. Поради това, а и поради високите температури, които настъпиха в Пловдив, решихме този път да си позволим "лукса" да отворим прозореца в стаята, в която спи детето ни. 

Малко преди 22:00 ч. обаче със силен крясък по микрофон мъжки глас "оповести" началото на дългото веселие, продължило до 2:30 след полунощ.

Придружено с музика от всякакви стилове - от джаз до чалга и гарнирано със заря в 23:40 ч. (да, точно така, 20 минути преди полунощ), празненството по случай нечий рожден ден в ресторант "Гребеца" не просто успя да събуди детето ни, а ни накара отново да се почувстваме като затворници в собствения си дом, длъжни да стоят на затворени прозорци и нямащи право на спокойствие.

Разбира се, познавайки Общинската наредба за осигуряване на обществения ред, звъннах на телефон 112 малко след 22:00 ч, тъй като след този час полицията би трябвало да спомогне за преустановяване на шумове, пречещи на спокойствието на граждани. 

Близо 1 час по-късно след като музиката продължи, при това на по-високи децибели, звъннах отново и изненадата ми бе голяма, след като се оказа, че дори не е изпратен екип. "Любезен" дежурен полицай от 2 РУП реши да ми тълкува Наредбата на Общината както дяволът чете Евангелието и да ме убеждава, че съм или кьорав, или малоумен и не си знам правата. 

След като той каза, че НЕ Е изпратил екип заради предишното ми обаждане, обясни, че нощната тишина в сила от 23:00 ч, а не както аз си мисля от 22:00 ч.

Отказах се да споря, след като бях уверен от него, че този път екип ще бъде изпратен. Уви, промяна в силата на музиката, както и в ентусиазма на крещящия DJ нямаше. 

40 минути след разговора ми с дежурния на 2 РУП звъннах за 3-ти път, защото освен всичко друго дотук, вече имаше и заря, при това в 23:40. Сигурен съм, че шумът от зарята е записан при телефонния ми разговор със 112. 

Бях уверен от телефонистката, че сигналът ми отново ще бъде предаден и щял да бъде изпратен екип. Така и не разбрах дали екип бе изпратен, но музиката продължи до 2:30 след полунощ.

В случая заведението явно си позволява подобни своеволия, след като видно и явно е закриляно от полицията или поне някаква част от структурата на 2 РУП. 

По-интересно е обаче защо минута след едно от обажданията ми до 112 дежурният полицай реши да ми звънне от някакъв GSM номер и да ми обясни разни неща. 

Не бих искал да разказвам какви, тъй като нямам запис и не мога да докажа какво ми е казал, но за мен е ясно и че това му бе целта, защото същото можеше и да ми го каже при разговора ни през 112, където всичко се записва.

Видеоклипът показва само музиката, която се чуваше, но не разполагам с кой знае колко качествена техника за нещо по-добро, затова моля да бъда извинен за качеството на клипа, сниман е с телефон и затова се чува като заглушено. 

Нямам пряка видимост към заведението и затова клипът е такъв, но го направих, за да покажа все пак какво сме принудени да слушаме без право на избор.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с Общинския инспекторат, откъдето обясниха, че принципно правят проверки на заведения, срещу които има подадени оплаквания. "Гребеца" обаче не било от тях.

Потърсихме и пловдивската полиция - или така наречените "органи на реда". Оттам потвърдиха, че има приет сигнал на телефон 112 и че на място са изпратили екип, който е предупредил устно управителя на заведението.

От ОД МВР заявиха също така, че не е в тяхната компетенция да решават подобни проблеми, свързани с нарушаването на нощната тишина. Това било грижа единствено и само на Общината.




Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Полицаите искат да си запазят работата, те просто изпълняват нареждания на някои гъзоглави.
0
 
 
защо 2 раионно идва само в саседното заведение Ресторант "Чановете"апри тях не ходят ?мойе ли някои да ме светне:Д
+3
 
 
За кой ли път не може да се разчита на полиция, но за заплати и бонуси са много бързи. Винаги са в комбина
+1
 
 
Парадокс - общинарите в 16:30 вече запразняват.. КОЙ шиб@няк точно в този град трябва да решава подобни казуси!?!
+2
 
 
Аз вчера имах подобен случай, вдигане на шум след 23.00 , не от заведение , а от младежи решили да ядът и пият до блока ни. Изчаках до 00.30 и се обадих в полицията, по часовни засичах, дойдоха за 5 минути , а след 10 всичко беше тихо. Защо и в България не може да е така.
+2
 
 
Подкрепям напълно читателя който го е публикувал. Мен лично заедно с жена ми три-месечният ни син също успяха да ни събудят с тази заря! И после след като вече бяхме будни ,нямаше как да се заспи от ди джея,който явно за първи път пееше !!! Да не говорим и за преминаващите с 300км. покрай марица и въртящите гуми на стадион Пловдив ! Наздраве на всички и лека ви вечер ! Пийте повече за по лек сън !
+4
 
 
Ама как полицията нищо не може да направи? Хайде, стига глупости. Те че общината са виновни, то е ясно, ама и районното. Нали издават становище за работното време и нали те съставят актовете, ако ги съставят. Кой в общината в 2 ч през нощта е на работа да ми кажат, да им се обадим.
-2
 
 
Ама как са ги измъчили с ъая заря...
+10
 
 
На бул.Марица също се чуваше музиката и се виждаше зарята!Следващия път и ние ще подадем сигнал,ако не се вземат мерки,тъй като не е за първи път!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: