ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
50% от пътуващите с градски транспорт са доволни от услугата
Автор: Мария Морунова 08:35 / 11.07.2015Коментари (16)7474
© Plovdiv24.bg
Сред пътуващите с градския транспорт в Пловдив близо 50% от чакащите по спирките пътници нямат препоръки към транспорта. Това сочат данните от анкетно допитване на фирма "Инфра Смарт Консулт", която извършва обследване на градския транспорт в града като част от Транспортния проект. Това разказа зам.-кметът Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според анкетата други 15% препоръчват актуализация на разписанията, а още 15% разписанията да се спазват. 6% имат препоръки към повишаването на хигиената, модернизацията на последните спирки.

"Фирмата "Инфра Смарт Консулт" ще има препоръки към актуализацията на разписанията, които да са обвързани и с автобусите с различна пътниковместимост, а не само с различните места и часове. Например малки автобуси може да има в часовете между 9 и 11 часа, както и след 20.00 часа, когато няма много пътуващи", поясни зам.-кметът.

Предложени са и два варианта за промяна на маршрутната схема. Тази промяна ще доведе до намаляне на годишния пробег с около 10% и съкращаване на времето за пътуване с около 3% за пътниците.

Единият вариант е чрез прекрояване на съществуващите 29 маршрута, като половината от тях си запазват маршрутите на движение, една четвърт няма да имат съществени изменения, а друга четвърт ще са с по-съществени изменения.

Вторият вариант е през 2017 г., когато изтичат договорите за 13 от линиите, да се направи актуализация като 12 маршрута да се запазят, 7 маршрута да са с частична промяна, 6 да са с по-големи промени и да се закрият 4 линии, тъй като те се припокриват с другите маршрути.

"Промените на разписанията ще са такива, които да гарантират бързото прикачане на пътниците. А всяка промяна ще е с широко обществено обсъждане и всичко ще се променя поетапно", допълни Държиков.

Според анализите на фирма "Инфра Смарт Консулт" годишният пробег по цялата транспортна схема, който е около 17 млн. км за 29 линии спрямо превозените пътници на база продадени билети и карти, показват, че предлагането на транспортната услуга като километри е по-висока от нейното търсене. Тоест за тези километри би трябвало да се возят повече пътници.

Фирмата, която прави обследването има препоръки и към договорите с превозвачите като в договорите от 2007 г. на-вече има много пропуски. Заради това се предлага когато има качествена услуга, превозвачите да бъдат стимулирани.

Друго интересно предложение е задължителна комуникация между пътници и превозвачи. Тоест ако пътник подаде сигнал, жалба или има препоръка към превозвача, той да има срок, в който задължително да отговори на пътника.


Още по темата: общо новини по темата: 1005
26.04.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
20.04.2024 »
14.04.2024 »
предишна страница [ 1/168 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
"Новите" турски рейсове нямат въздушна възглавница, по никоя линия не пускат климатици, въпреки че почти всички имат, почти във всеки рейс се пуска чалга, рейсовете никога не идват на време, събота и неделя графиците им са просто недопустими.
с .. . с. с.с .с с. с.с
+1
 
 
Хубавото е че с колата си се движа иначе като знам какви са и персонала и пътуващите си е направо на моменти УЖАС
+1
 
 
Добре е, че 50 % са доволни. Но може да бъде и по- добре. Живея до последна спирка на 21,25,66,29, преминаващи 10 и 99, маршрутки 3 и 5. Изключително неприятно е да гледаш как служителите на градския транспорт се облекчават зад храсти и на трансформатора на ИВН. През лятото мирише, а унижението им... за него не ми се мисли. Гледаме ги искаме или не през прозорците на апартаментите, защото се случва пред очите ни. Не може ли да им се осигури тоалетна господин Държиков? Не зная дали е в отговорностите на общината или на транспортните фирми, но една тоалетна не е чак такова голямо усилие. И друго. Моля ви повозете се в автобус РВ 12 -48 АК, който се движи по линия № 16. Ако успеете да слезете в добро психично здраве, нека въпросният автобус да продължи да се движи. Там е по- страшно и от катафалка. И дори по- опасно. Толкова ръжда и мръсотия, толкова счупено не съм виждала на едно място.
+4
 
 
Кога и най-вече КЪДЕ е проведена анкетата? Защото никой не съм чула да е бил анкетиран и съответно да е изразил мнението си по някакъв начин. Тези т.н "добри отзиви" от къде ги изкопаха?! В 99 и др. линии може да пукнеш от жега, а уж повечето автобуси са с климатици, ама няма кой да ги пусне, че "много харчи". Като се качиш обаче, веднага тичат да ти вземат левчето.
Здравейте,тази вечер бяхме на Малката базилика, но тя беше затворена.Много хора останаха разочаровани,а пазачът вдигаше рамене.Днес не вали и е погходящо за музеи,а те -затворени. Абеше обявен,че от 20 ч. ще свири и квартет.Защо подвеждат хората? С уважен
на 11.07.2015 г.
+7
 
 
а линия N1,в която вътре е по-топло отвън как да се таксува 1лв, като в другите има климатик и цената е същата?
+2
 
 
Кога климатиците ще се пуснат? Като стане 40 градуса ли?
+7
 
 
Странно, да не би анкетата да е правена в Столипиново. Защото по форумите и коментарите в интернет над 90% от хората изказват негативно мнение за градския.
+6
 
 
за да си доволен когато те ИЗВОЗВАТ като говедо ... трябва да си говедо. Леле докъде я докарахме !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: