ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател недоволства от антипаркинг колчетата на Бунарджика
Автор: Мария Морунова 09:25 / 11.07.2015Коментари (11)4462
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg недоволства, че са монтирани антипаркинг колчета на Бунарджика:

"Здравейте! Редовен читател на сайта Ви съм, но за първи път си позволявам да Ви пиша по проблем, който ми е направил впечатление.

Напоследък, колкото повече неща се правят в града ни за неговото развитие и благоустрояване, толкова нараства количеството на недомислиците.

Днес следобед ми се наложи да мина през алеята на Бунарджика, свързваща р-т Малък Бунарджик и двете големи училища - Икономически техникум и Техникум по дървообработване. Направи ми силно впечатление, 
че от страната на ресторанта са монтирани антипаркинг колчета. Предполагам, че това е в продължение на оплаквания на граждани, че се паркира по велоалеята и пешеходната зона, който проблем беше засегнат и от Вас.

Аз обаче считам, че така монтираните колчета представляват голяма недомислица и са напълно излишни, дори прекомерни, загрозяващи и опасни.
 
Откъм двата техникума отдавна има поставени колчета и по този начин от онази страна достъпът на автомобили беше ограничен. С поставянето на колчета и от тази страна се ограничава и достъпът на МПС и от тази. Тогава възниква логичният въпрос какво се случва и как минават МПС със специален режим - линейки, полиция и пожарна? Мястото е такова, че се разхождат множество възрастни хора, на които често прилошава, играят много малки деца, които често пъти се нараняват, които обстоятелства налагат възможността за бърз достъп на линейка до алеята и прилежащите й пътечки.

Самите Вие писахте за воайори на детската площадка, не липсват и джебчии, което пък налага бързия достъп на полицейска кола. Също така районът е залесен с ценни растителни видове на сериозна възраст, които в случай на възпламеняване би било редно бързо да бъдат достигнати от пожарна.

Всичко това налага грозните колчета да бъдат премахнати и да се обмисли друг начин за недопускане навлизането на МПС по асфалтовата алея.

В случай, че отговорните лица имат отговор откъде биха минали МПС със специален режим, тогава пък възниква въпросът не биха ли могли спокойно по същия път да минат и обикновените автомобили и отново да паркират по алеята? В този случай грозните колчета не се ли явяват напълно излишни? Мнението ми по принцип за антипаркинг колчетата е доста негативно.
 
Бил съм в редица държави, където не съм виждал такива устройства за регулиране на паркирането, но и никъде не съм видял коли по тротоара - значи има друг по-красив и интелигентен начин."

Това е само част от сигнала на читателя, но от общинската администрация подчертават, че подобни антипаркинг съоръжения се монтират според изисквания. В случая между средните колчета има разстояние, което позволява преминаването на полицейски коли, на пожарни, на линейки.


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 13.07.2015 г.
+1
 
 
Предполагам, че този хубавец се е препънал вечерта в някое от тези колчета когато се е пребирал порядъчно почерпен от ресторанта и е решил, че е по-добре колчетата да ги няма защото другия път може да му се случи отново, а човек като е пил не знае как ще падне
+4
 
 
Идеални са си колчетата. На всеки тротоар, велоалея, входове на паркове, детски градини и прочее трябва да ги има! Града ни е пълен с тарикатчета и това е единственият начин да бъдат възпирани! Други цивилизовани начини, за които въпросният читател пише са неприложими за момента у нас поради тоталния мързел и безхаберие на полиция и община!
+6
 
 
Пълни глупости, цялата алея е 330 метра в дължина (измерена с Гугъл Мапс). Ако случайно стане нещо отговорните лица може да стигнат достатъчно бързо. Никой друг не се оплаква от колчетата, а дори напротив. "Читателят" май просто му е било кеф да паркира където иска или си няма друга работа и търси сензация...
+6
 
 
"значи има друг по-красив и интелигентен начин"... Въпросния читател от Марс ли пада????? В България красиви и интелигентни начини няма...... За жалост...
+3
 
 
На този му свършиха реалните проблеми и се зае с измислени такива! И ганьовщината е недомислица, но я ИМА! Много са си добре колчетата.
+3
 
 
Какъв е смисълът на тези колчета да са там като пак се влиза в алеята.Глупака който е решил да се поставят по този начин да каже каква е логиката тогава като с тях и без тях е все тая.Харчат народна пара за глупости въртят си далаверите със тези обществени поръчки и ние им се радваме че правили нещо за градът ни и че сме се развивали.
+2
 
 
Този читател да си гледа работата! Сигурно е видял само снимката. Не е бил на място там и да прецени.
+8
 
 
Възмутеният ви читател явно е сляп като къртица, щом не е видял голямата допка в средата между колчетата! Достатъчно голяма е за да мине линейка или пожарна. Вместо да реве по общината, господина/госпожата да иде на очен лекар да им вдигнат диоптъра, сегашния не върши работа! Дупката е толкова голяма че все още има коли които се възползват и паркират в парка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: