ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Забраняват ТИР-овете по бул. "България", за да не развалят асфалта
Автор: Мария Морунова 12:05 / 13.07.2015Коментари (35)4961
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив ще забрани движението на ТИР-ове по главен път I-8, който в пределите на града е бул. "България" от "Пазарджишко шосе" до моста на Адата. За тази цел местното ръководство разполага вече и с разрешение от агенция "Пътна инфраструктура". Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Причината за това ограничение е, че тежкотоварните машини нарушават целостта на пътната настилка. Забраната за ТИР-овете ще бъде за постоянно и ще влезе в сила в най-скоро време.

Градоначалникът припомни, че към момента в града движението на тежкотоварни автомобили е забранено с някои изключения. Така например ТИР-ове могат да се движат по "Цариградско шосе", както и по бул. "Източен".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 13.07.2015 г.
0
 
 
Аз не бих издал такава забрана,но от друга страна зная причината. Идеята е камионите идващи от Цариград изобщо да не влизат в града а да хващат надясно и да излизат на магистралата откъдето вече могат да си ходят и в София и в Пазарджик и където си искат без да минават по България а който иска да върви към Родопите той си хваща по Цар.Симеон. Все пак обаче по-големите булеварди на града небива да се забраняват камионите защото вредите ще са повече от ползите. Разбира се не говоря за всички булеварди,но: Цар.Симеон,Санкт Петербург,Цариградско,България,Източен,Пещерско и Васил Априлов трябва да си останат отворени за камиони (грешката е вярна-умишлено съм оставил и Васил Априлов макар да ми е ясно какво става там!)
+1
 
 
Айде моля ви се...Стига сте изказвали мнение за "Белите Държави" както ги наричате, как ставало разнасянето и зареждането....Къде можели и къде не можели да се движат камиони....Мога само да ви кажа, че тази забрана е пълна глупост....Ми да направят качествени пътища както в другите държави не да слагат забрани само....Работя в тази сфера в Германия и в склада ни има около 40-50 Тира 40тонови и около още 35-40 по малки 12-Тонови и няма такива забрани по пътищата...Да има но по стръмни участъци или тясни улички където е трудно да се предвижват превозните средства дали 40Тона или 12Тона...Много често се налага да се влиза и в центъра на града тук едно пале там едно пале....Никой не мисли, че щели да се повредят улиците...Не може си представите колко тирове и камиони има тук, да не кажа, че са повече от колите :) :).... Хората просто са си направили пътищата като хората и им е мир на главата...
0
 
 
"Няма човек - няма проблем" Сталин. Толкова е лесно забраняваме и толкова, какво да мислим.
+4
 
 
в западна Европа в градовете зареждането на обекти с каквато и да е стока и движението на бусове дори камо ли на тирове става само през ноща
Ще видим ли сняг в Пловдив тази зима? Това е въпросЪТ!!!
на 13.07.2015 г.
+4
 
 
В белите държави на тировете е абсолютно забранено да се движат в градовете. в покрайнините има претоварни пунктове, там разтоварват, после товарът се вкарва с малки камиончета до нужната дестинация в града.
+2
 
 
А защо да не се забрани движението на всички автомобили по всички пътни участъци, защото се износва асфалта? Така и новите улици ще могат да изкарат 5-6 години преди да станат на дупки, вместо като сега за 2-3 години.
0
 
 
Кметът и той не познава знаците.. Ако под Източен има предвид участъка от Петрол до МакДоналдса - и оттам накъде? Независимост е почти цялата забранена: от МотоПфое до Източен. Ще забранят тежкотоварните машини и после как ще се организират транспортните доставки? И с цената на колко вредни емисии. Не обичаме мисленето и това е.
-3
 
 
и откъде ще минават за да стигнат до панаира много ми е чудно в такъв случай :D значи, от цар борис не могат да дойдат щото там нали е център - ТИР не може да влиза. Отде ще влезе в панаира, ай кай ми
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: