ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Със социологически пищов на челото – и Славчо, и Дани
Автор: Любомир Минчев 09:11 / 20.07.2015Коментари (6)7353
© Plovdiv24.bg
Набързо агенция "Барометър България " направи две проучвания за Пловдив и ги сложи на масата. За няма и два месеца тя разчовърка общественото мнение и ни сервира данни за корупцията, доверието в политиците, тяхната честност и как пловдивчани виждат града си. Въпросите в двата сондажа бяха различни, но резулатите удивително съвпаднаха. Това може да мине за изключителен професионализъм на агенцията - няма шменти-капели. Но може да се тълкува и като стриктно изпълнен договор с някого - поръчителят на изследването, например.

Първото проучване показа, че 71 процента от пловдивчани искат нов кмет. Ако това е сериозно, Пловдив наистина ще има нов кмет. Ако не се случи, тогава тези 71 процента са отишли за гъби - едно възможно обяснение от агенцията, когато трябва да обяснява евентуалния си провал. Второто проучване вече има по-конкретни резултати - най-одобряваният политик е Славчо Атанасов. Освен това той е и най-честният кмет в новата история на града. За капак - пловдивчани са пропищели от корупцията в общинската администрация. Така са отговорили 706 съграждани, сгащени по телефона. Как точно са определили честността на кметовете, не става ясно, а и не е важно. Ззабравили са, че Славчо беше назначил балдъзата си за икономически директор на Онкодиспансера. Но те и не са и длъжни да знаят това в едно проучване за боклука.

Всички съмнения отпаднаха, когато резултатите от анкетите бяха обявени първо от агнецията, а после и от щаба на господин Атанасов.

Затрупана от прахоляка на деня,
Настъпих съвестта си и тя изписка.
Цял ден я търся
по сенчестите є етажи:
отдолу нагоре, отгоре надолу...
Край мене мина ангорската ми котка
и изтри гласа й


Когато представяше една поетична книга, Божана Апостолова извика: "Милост за Пловдив". Имаше предвид, че сме се втурнали да правим паметници, а градът сме го оставили на кучетата. Беше преди пет години.

Съвестта на човека и нейната малка смърт в "Ще къпя котката"е за нормалните хора. Политиците обикновено замитат следите на гузната си съвест. Ако я настъпят и тя изписка, запушват й устата с парцал. Тя така и се появява на улицата -¬ с парцал в устата. Няма как да каже на кого е.

Някои използват за парцал подобни социологически проучвания. Удивително е, че така им харесва - насочили са срещу челото си социологически пищов. Можете да си ги представите - и Славчо Атанасов, и Дани Каназирева са с пръст на спусъка. Става дума за тях, тъй като са единствените, все още, кандидати за мястото на Иван Тотев. Те много се надяват пищовът да е бутафорен и да не гръмне. Но за какъв дявол им е този пищов, ако не гърми.

По време на избори много важни хора се разкарват с играчки в ръцете си - като бутафорните социологии, и ги представят за истински. В изследването на "Барометър" само 10 процента от пловдивчани смятали, че изборът на града за европейска столица е някакво постижение. Само 10! Да не би Пловдив да се е напълнил с диверсанти и анкетираните са попаднали точно на тях.

Тази бутафорна социология ми напомня една история с Димитър Христолов. Бившият шеф на Ботев се беше снимал в мундир на полковник в заявление да бъде приет за член на Съюза на българските командоси. Заявлението беше напълно автентично, както и лъжата му, че е полковник.

Така е и с някои кандидат-кметовете. Изглеждат напълно автентични, но по мундирите им лъщят лекета.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички за гъби! Купените проучвания на Слабчо Евтаназов са ни ясни!
+1
 
 
Славчо Атанасов бил новият любовник на Данито хахаахах ще се шлякат по службааа йхахахахах
+9
 
 
Тези "социолози" сигурно са ходили на стаж при червен кольо! За славчо атанасов какво да говорим освен случката с тръните, които трябваше да се ползват за метли струващи сигурно 70 лв., а фактурирани за 700 хил. лв. Само този факт говори за неговата голяма "честност". Да не говорим и за това как изглеждаше града по негово време с набързо скованите бараки по главната улица, множеството незаконни навеси на заведения, както и цели заведения, абсолютен хаос с паркирането и ред други простотий, които разумните хора помнят.
-4
 
 
Аз никой не си харесах в анкетата, в дясно. Ще ходя за гъби. Защо няма отговор "няма да гласувам"? Да не се стресират кандидатите ли?
+8
 
 
Много интелигентна статия! Браво! Харесва ми стилът! А що се отнася до някои кандидат- кметове, то те смятат, че хората не могат да съберат две и две!
+10
 
 
Сигурно изследванията са правени от агенциите на Червен Кольо и на Сова Харис. Едва ли има някой нормален пловдивчанин, който да смята че тоталния провал-глафчо-е най-честния и най-обичания политик! Това твърдение надвишава границата на наглостта,простотията и лъжата-взети заедно! Аз имам напр. около 250-300 познати,роднини,колеги,пирятели -и от тях-никой не го тачи тоя идиот!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: