ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майката на пребитото дете се прибра в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 21.07.2015Коментари (3)3439
©
Майката на пребитото тригодишно дете се прибра у дома днес, но все още не е видяла сина си. В момента в нейно присъствие дознатели и служители на различни служби извършват оглед в апартамента, в който се е разиграла трагедията.

Малкият Христо бе настанен в болница снощи в тежко състояние след жесток побой, дело на двама младежи, които се грижели за него срещу заплащане.

"Искам само да видя детето си", промълви пред дома си Невена Велинска, която е в силен шок от случилото се. Тя е отпътувала за България незабавно, след като е научила ужасяващата новина.

Двамата 18-годишни младежи са започнали да се грижат за момченцето на 26 юни. Оттогава никой не е виждал Христо на детската площадка пред блока му в столичния квартал "Зона Б-19", пише Дарик.

Преди няколко дни Невена звъняла от Скандинавия на свои съседи, разтревожена, че гледачите на детето не й вдигат телефона. Те отишли в апартамента, но всичко изглеждало наред и детето не изглеждало малтретирано. После то разговаряло периодично с майка си чрез социални мрежи като Viber и Skype.

Съседите на Невена разказват, че тя била много грижовна самотна майка и детето й винаги било гледано добре, докато я няма. Описват го като изключително кротко и лъчезарно дете. Никога досега не е имало проблеми, докато майка му си е изкарвала прехраната, свирейки по кораби в скандинавските държави. Тя също така е предлагала добро заплащане на хората, които го гледат - 1200 лв. месечно плюс разходите за изхранването му и др.

Софийска градска прокуратура вече започна разследване за опит за убийство на тригодишния Христо. Двете момчета, които са се грижили за него, ще бъдат привлечени като обвиняеми за опит за убийство на малолетно лице и ще бъдат задържани от прокурор за срок до 72 часа.

Сигнал за жестокото насилие получен и в отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане"- "Възраждане", чрез Националната телефонна линия за деца. Досега не е постъпвал сигнал за насилие в семейството и жената не се е обръщала за съдействие към социалните служби.

Ангажираните дирекции "Социално подпомагане" са готови с варианти относно мерки за закрила, предвидени от закона. Към тях ще се пристъпи след изписване на детето и след обсъждане с майката.

Тази нощ момченцето беше оперирано по спешност, в момента е настанено в реанимация. Състоянието му остава изключително тежко, съобщават лекарите. Детето има голям мозъчен хематом, контузия и компресия на мозъка. По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 22.07.2015 г.
0
 
 
Дано детето да се оправи и да не останат белези /психически и физически/.
+4
 
 
Ей боклуци,дано майките ви нямат пари да ви заровят и да ви изядат пумиярите.Пожелавам ви да ви направят мъжки к**ви/роби в затвора.Такива като вас дори най големите изроди не ги обичат в затвора.Режете си вените че там където отивате ще си мечтаете за бърз край
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: