ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Методи Андреев за Зико: Той е част от кликата на Гергов!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:35 / 29.07.2015Коментари (11)8001
© Plovdiv24.bg
Здравко Димитров е част от корпоративна общност в Пловдив, чийто тартор е Георги Гергов. В интервю народният представител Методи Андреев нападна остро своя бивш колега и представя своята истина за скандала между двамата и каква роля играе Зико в политиката в Пловдив и областта. Ето част от интервюто.

-Предстоящите общински избори също нажежиха страстите. ГЕРБ отлюспи свой депутат - Здравко Димитров - ,,Зико", защото се самоиздигна за кмет на Пловдив. Той пък обвини вас, че сте виновен за скандалите, каква е истината?

-Избягвал съм да давам изявления по тази тема, първо, защото пловдивските и националните медии, които се занимават с нея, не ме търсят, разпространяват неистини, а обвиненията на Здравко са абсолютно манипулативни и неверни. Но в последно време изявите му станаха толкова нагли и организирани, че ще си позволя да дам обстойни пояснения за проблема в ГЕРБ Пловдив-област.

По ТВ7 и bТВ Димитров изрече доста лъжи срещу мен. Бях обвинен, че по време на кампанията за парламентарните избори не съм ходил на проявите на ГЕРБ и съм бил трудно управляем.

Моето влизане в политиката чрез ГЕРБ стана, след като Цветан Цветанов лично ме покани, а Бойко Борисов подписа това решение. Мен ме издигнаха за народен представител от ГЕРБ защото съм Методи Андреев и защото през последните 15 години винаги съм имал ясни позиции, основаващи се на ясни демократични принципи и ценности.

Затова аз и Цв. Цветанов сме съмишленици и в този смисъл не съм ,,свой" човек нито на Борисов, нито на Цветанов. Като народен представител от ГЕРБ работя в екип за успеха на това управление. Разбира се това трудно може да бъде разбрано от Здравко, защото той смята, че човек може да успее в политиката само, ако е човек на някой важен началник. Ако е ,,наш" или ,,свой" човек, или е приятел на приятеля на началника... Мафиотското схващане за политиката на мен ми е чуждо. Аз работя със съмишленици, а не със ,,свои" или ,,наши" хора.

Но какво се случи по време на миналите парламентарни избори? Предизборният щаб на Здравко от начало се опитваше да крие срещите и мероприятията от мен. В същото време той и неговата клика водеха скрита преференциална кампания с целия ресурс на областната структура на ГЕРБ. Така за другите кандидати от листата нямаше нито достатъчно плакати, нито предизборни сувенири за избирателите, нито каквито и да било финансови средства. Аз като водач на листа също не съм раздал нито една значка на ГЕРБ, защото нямах достъп до тях.

Преференциалната кампания на групата около Здравко беше кампания в кампанията. Така например кампанията на неговата дясна ръка - Ангел Ангелов, изцяло неглижира централната кампания. Стигна се до парадокса, че в цели общини нямаше нито плакати на Б. Борисов, нито плакати на общата листа, а само на Ангел Ангелов. Правеха се софри по населените места, като например тази на язовира край с. Домлян, като целта на тази банкетна кампания беше чрез ядене и пиене кметовете да бъдат убедени, че преференциите трябва да са само за Здравко и неговите хора от листата. Димитров даже ми се обясняваше, че нямало как да не води такава кампания, защото трябвало да потвърди ролята си на лидер и авторитет в областта.

Освен всичко това имаше и зле прикрито нежелание от страна на медийния експерт на кампанията Беляшки да отразява проявите на водача на листата и на другите кандидати извън личния приятелски кръг на ,,Зико". Тази тенденция беше толкова очевадна, че от централата на ГЕРБ направиха сериозна забележка за воденето на медийната кампания.

В последния петък преди изборите Димитров, използвайки правомощията си на областен координатор, се опита да подмени представителите на ГЕРБ в доста изборни секции в областта. В Карлово например бяха вкарани лица, които никой не познаваше и които никога не са имали нещо общо с ГЕРБ. Здравко се оправда, че станала грешка, но никой не се съмняваше какви са били истинските му намерения.

-Какво показа все пак преференциалното гласуване в областта на последните парламентарни избори?

- Изборите изиграха лоша шега на тези Алекови герои. Така се случи, че преференциалният вот за Павел Гуджеров - млад и креативен кандидат за народен представител от ГЕРБ, беше по-голям от всички преференции на Здравко, Ангел и Анести, взети заедно. Така лъсна голата истина, че Здравко няма необходимия авторитет, за да бъде лидер на организацията на ГЕРБ в Пловдив - област. Защото, ако той имаше такъв нямаше да бере този срам и щеше да събере достатъчно преференции, съответстващи на позицията му. А то стана така, че само 65 гласа не стигнаха на Павел Гуджеров, за да измести Здравко на четвърта позиция. Така той остана на почетната трета позиция. Това показва какъв е реалният авторитет на този човек и как гласоподавателят го оценява Всъщност реализираната от Здравко преференциална схема, поради това, че беше водена по един много комерсиален и калпав начин, доведе до загуба от около 1850 гласа в невалидни бюлетини, които щяха да са достатъчни, за да има ГЕРБ и пети народен представител в областта.

-Самоволното включване в кметската кампания на Димитров не е ли опит за шантаж и извиване на ръце?

-Този номер, който ,,Зико" прави сега, го е прилагал и преди. На предишните кметски избори пак е шантажирал, че ще се издигне за кмет. Тогава, за да не се случи това, са му предложили да стане областен управител. Тогава е успял да изнуди организацията, но сега номерът му не мина. Затова сега си измисля, че го били канили да става зам. министър, но той отказал в името на Пловдив. За такива хора народът е казал: ,,Гладна кокошка - просо сънува." Той и сега не вярва, че може да стане кмет. Иначе защо ще стои в парламента, като независим народен представител заедно с Ани Баракова и офицер Енчев.

През годините ,,Зико" не успя да се сработи нито с Кюмурджиев, нито с Д. Лазаров, нито с Тотев. С мен пък въобще. За такива, като него важи шеговитата мисъл: ,,На калпава ракета - космосът й е крив." Ясно е, че проблемът не е в организацията, а в човека. Когато Димитър Лазаров е бил областен координатор на ГЕРБ в Пловдив - област, ситуацията е била коренно различна. Той е сплотил структурите, имало е равнопоставеност. А сега никой не може да каже какво е свършил Димитров като областен лидер, колко приемни е организирал, какви проблеми е решил. Знаете ли как той и свитата му ходят на редките си срещи по селата? С по два мерцедеса и кортеж от администрацията. Това е стилът му, който дразни хората с парвенюшката си помпозност.

-Говори се, че целият скандал в ГЕРБ- Пловдив и соловите акции на ,,Зико" са организиран сценарий на пловдивското задкулисие?

-Не е тайна, че в Пловдив от години действа една корпоративна общност, която използва политиката за правене на бизнес. Едни я наричат масонска ложа, други - задкулисие. В нея влизат хора от различни партии и администрации в Пловдив. За неформален лидер на тази група се сочи председателят на БСП в града, руският гражданин Георги Гергов. Здравко Димитров е част от тази корпоративна компания. И избирателите, които ще гласуват утре за него да знаят, че реално подкрепят това корпоративно задкулисие!

- Какви са играчите в тази общност?

-Те са различни. За някои от тях има информация, че са свързани с ДС, за други, че въртят парите на Маргините в Пловдив, трети пък са правели бизнес единствено чрез връзките си с политици. Това е и средата, в която се движи и така наречения ,,Зико". Фактът, че точно това лице тръгна да ме обвинява в кадруване, за мен е своеобразно признание. Защото за човек може да се съди не само по приятелите му, но и по противниците му. Да ти е противник Здравко Димитров, това е най-солидното доказателство, че ти не си като него, не си сиво лице в политиката. Някой да е чул Здравко Димитров да е внесъл закон, да е блеснал с парламентарна инициатива? Колко пъти е изразил позиция по централна медия? И сега изведнъж - медийна звезда! Кой запозна Здравко с тези медии, след като години наред не е имало интерес към него? Кой? В bТВ, например, представиха Димитров като депутата, който се оплакал, че му течал тавана в жилището. Това е приносът му към предишния парламент. Така са го запомнили. Как се появи в нюз рума на ТВ 7 и колко пъти е ходил там, за да прави политически анализи или да изказва позиция?

-Каква е стратегията на тази задкулисна корпоративна общност в Пловдив?

-Стратегията им е да водят такава задкулисна политика, която да им осигурява финансов ресурс. За всички е ясно, че следващият кмет на Пловдив ще бъде Иван Тотев. Той няма как да бъде победен или заобиколен. Затова тази задкулисна общност е насочила усилията си към общинския съвет. Здравко твърдо играе за нея, но той не е сам. Има и други кандидати, които също нямат шанс да спечелят избори срещу Тотев, но ще се опитат чрез листите си да овладеят задкулисно общинския съвет. Така кметът Тотев ще е принуден да се съобразява с техните интереси. Това е играта им, играли са я и преди. Нека хората на Пловдив да следят кои ще са кандидатите на ,,Зико" за общински съветници и за кметове по райони. И тогава ще стане ясно какво са замислили и за кого работят. Проблемът обаче е и в самите структури на ГЕРБ, че дълго време са търпели хората на въпросния ,,Зико". И трябваше ли чак сега човек от гражданската квота, да им помогне в решаването на този организационен политически проблем!?

 

-,,Зико" ви обвинява, че сте кадровика на ГЕРБ в Пловдивска област, вие ли качвате и сваляте кметовете в района?

- Категоричен съм, че не съм кадрувал. Просто не пречих на хората по места да си издигнат своите кандидати за кметове. Това са местни избори и активните членове в общинските организации на ГЕРБ трябва сами да посочат кандидатите си. Само така те ще имат убедеността, че са направили своя правилен избор. Разбира се Здравко мери със своя аршин. Той не може да си представи, че е възможно в този процес да няма кадруване. Затова смята, че и другите правят това, което той е правил. Неговото управление се разминаваше с принципите на демократичните партии. При него ГЕРБ в областта не функционираше по правилата на партийната демокрация. Решенията бяха налагани, той беше босът, като повечето от партийните структури се обръщаха към него с ,,шефе". Това на него определено му харесваше. Все пак е бил салонен управител, а там към келнерите всички са се обръщали с ,,шефе".

За негово голямо съжаление обаче замисленият от корпоративното задкулисие сценарий за областта се обърка. Ролята на Здравко пропадна. Той вече не може да е полезен в областта на братята си от корпоративната общност. Защото не може да наложи волята си в такива общини като Първомай, Карлово, Стамболийски, Съединение. Пък и в Кричим и в ,,Марица" няма вече кой да му обърне внимание. Там хората сами направиха своите номинации. Това е истинската причина поради, която Димитров и неговият приятелски кръг вкупом си подадоха оставките, а не кадруването, в което те ме обвиняват. Тези оставки сложиха край на модела ,,КОЙ" в областната структура на ГЕРБ.

Източник: Фактор



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тоя пък е доказан интрингант и прелетна кардаринка от партия в партия, която пее там където и сипват житце. Сега се сетили, че някой си бил от кръга на Гергов, когато го правиха областен управител и депутат не беше от кръга на ДС и руските тайни служби така ли? Ето нагледайте се какви долни мижитурки, интриганти и пропаднали личности избирате да ви управлят през всичките 25 години "демокрация".
-2
 
 
Зику, Мику-се червени капути, и до тях един предател на Синята Идея
на 30.07.2015 г.
0
 
 
Разказваха ми, че когато миналата есен Борисов нареди на кандидатите за народни представители да отидат и помогнат на наводнените села, всеки един от тях съвестно е помагал, дори Методи Андреев, целия в кал не е спрял с усмивка и духовитост да работи през целия ден. А Зико - чистичък като видял кортежа с Борисов, отишъл и се наредил до него. Затова Борисов му казал да отиде до хайван пазара и да купи на едно от пострадалите семейства няколко пуйки и мисирки.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 29.07.2015 г.
+2
 
 
браво методи , разцепи го тоя келнер .
на 29.07.2015 г.
+7
 
 
Хайде сега, холан. До сега се тупахте по раменете и се хвалехте на ляво-на дясно кой от вас колко много е бил свършил и направил , а сега..... Гергов бил виновен ! Хайде стига с тези изтъркани номера от селски вечеринки....
+2
 
 
Гнус ме е да му чета на тая подлога глупостите.
+1
 
 
много се чудех защо го търпяха толкова много от ГЕРБ.....абсолютно вярно е това за Гергов!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: