ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Реформаторите в Пловдив търсят черна котка в тъмна стая
Автор: Любомир Минчев 19:58 / 02.08.2015Коментари (4)5748
© Plovdiv24.bg
Реформаторите в Пловдив се нуждаят точно от подобна история. Само така могат да раздвижат кръвта си. Сигурно сте я забравили, Бойко Борисов беше още кмет на София.

Първо се появиха снимки с крака на Гонзо, които предизвикаха съжаление заради скъсаните коленни връзки. Той все още беше звездата на Левски. Подутият глезен на Бойко обаче, тропосан върху маса в хирургията, надмина очакванията и на пиарите му. Те изглеждаха доволни от ритника на онзи нещастник, опитал да подпре с бутоните на калеврите си крака на Борисов. Поне това пролича от снимката. Тя имаше известно послание - няма измама, кметът е ритнат здраво и не симулира. Имаше идеална възможност да се появи билборд с двата крака и възможно най-интелигентния слоган: "Гонзо си отива, Бойко идва!" Така и стана, ако помните.

Сякаш върху масата беше просната съдбата на държавата. Подута, болна, гърчеща се от болка, посиняла от удари и трепетно очакваща своя добър хирург. Гонзо, извинявай, скъсани са ти само връзките и не си толкова подут. Освен това не отиваш на избори, а в запаса. С това историята приключи, резултатът го знаете.

Кой трябва да си тръгне сега, за да дойдат реформаторите. Възможен ли е друг интелигентен слоган, който да не ни кара да се чувстваме, сякаш гледаме "Семена в браздите."¬ Какво искат да ни кажат реформаторите в Пловдив? Уж знаят кой трябва да си тръгне, но идея нямат кой да дойде. Когато публиката е разочарована, тя хвърля яйца или домати. Но когато срещу нея хвърлят думи, тя е безпомощна.

Така изглежда днес публиката в Пловдив, която все още е склонна да подкрепя реформаторите - безпомощна е, замерят я с думи, които са толкова празни, че навяват отчаяние. Тя няма как да се защити, предала се е пред празните думи.

Реформаторите в Пловдив имат сериозен проблем - искат да се отърсят от страха си. Търсят нещо като подутия крак на Борисов, който да ги върне в играта. Но в редиците им няма човек, който, и целият да бъде гипсиран, да ни накара да се затичаме към урните. Те го знаят и затова трудно прикриват страха си. Затова и толкова наивно обявиха годежа със Славчо Атанасов, но го разтуриха бързо - още по-изплашени. Никой вече не помни, че Пепа Деведжиева от ДСБ и Савина Петкова от ДБГ аплодираха от първия ред предизборните прояви на Славчо. Или си мислят, че не помни. Бяха адски изплашени и виждаха в него спасението си. Сега Деведжиева уверено твърди, че нула процента е вероятността да подкрепят Атанасов. Какво смело изказване за партиен лидер! Но след подобни игри нула процента е и възможността Пловдив да подкрепи кандидат от техните редици. Защото, когато търсиш черна котка в тъмна стая, твърде възможно е да бъдеш изненадан в някое кьоше.

И сега на тезгяха е Здравко Димитров, Славчо е отритнат. Играта е същата - без правила. На новия кандидат за спасение се извършва внимателна дисекция - дали той е спасителят. А и Здравко се вписва повече в профила на реформаторската игра - отритнат от ГЕРБ, със свалено доверие от противника, търси реабилитация, твърди, че може да бие Иван Тотев. На реформаторите им се привижда подутият крак на Борисов. И са готови със слогана:" Тотев си отива, Зико идва!"

Действията на реформаторите са колкото объркани, толкова и разбираеми - те просто искат да покажат най-хубавата си пижама, с която се въргалят в спалнята преди изборите. Дори не ги интересува, че една политическа грешка не може да се превърне в политически триумф, освен ако грешката не е на Чърчил.

Когато наближават избори, и помийните ями са наблизо. Тогава партийните активисти са най-чевръсти. Те измислят странни хватки, за да излязат чисти оттам, макар да са наклепани от горе до долу. И добре изглеждат!



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бай Любо, големи глупости си нащракал! Несвързани при това! Що бе, майна, що го правиш?
0
 
 
Как се разбрахте и се сетихте , че Зико е подходящ за Кмет на Пловдив. Заблуждавате се , мислите ,че щом е бил Кмет на Район Западен и Областен Управител е затова , че е можещ и умен. Просто всички грешат. Стана , защото бате Б.Б. го прегърна на големите афиши 2008 г. преди изборите и с купените гласове стана . Стана , защото той е подмазвач , търтей, мошеник и друго не може да прави .Да сте го видели случайно поне един път на трибуната в Народното събрание да каже нещо , нямаше го , стоеше на задните редове и си тъчеше платното , но явно нещо сбърка и го изгониха от най- влиятелната партия ГЕРБ. Да -прави нещо - заграби държавна земя 1992 г. и построи голяма офис сграда / доказано съдебно / на ул. "Солунска " ,кв. Хр. Смирненски гр. Пловдив . Защо ще стане кмет на Пловдив - ясно да краде колкото може още . Иначе вече топката вече за него отдавна не е бизнес. Драги Пловдивчани не се обърквайте със Зико . Тези , които го издигат и подкрепят чакат от него облаги още да объркат Пловдив. Дерзайте
0
 
 
Реформаторите??? Кои бяхте вие, сбирщина престъпници и измамници!
0
 
 
Браво Любо, пак ги слагаш на място тези утайки!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: