ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Влак на ужасите по линията София-Пловдив-Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 04.08.2015Коментари (15)8695
©
Зрител на Нова телевизия сигнализира в рубриката "Моята новина" за кошмарно пътуване с БДЖ. Това се случва по линията София-Пловдив-Бургас, а един от потърпевшите е студентът Мартин Николов.

Той предостави снимки, направени в петък. На тях се виждат претъпкани вагони, хората буквално седят на земята един върху друг.

В "Здравей, България" Мартин Николов разказа, че този вид пътуване във влаковете е честа практика, особено през лятото. От БДЖ обаче отказаха участие в предаването.

"Всички седящи места бяха заети, хората седяха на пода пред тоалетните цели 8 часа. Имаше багаж навсякъде. Кондукторите нямаше как да се предвиждат, за да проверяват. БДЖ са наясно с проблема, но реакция от тяхна страна няма", разказа още студентът.

След като хората са се обърнали към железниците с въпроса как да си върнат парите от ужасното пътуване, отговорът бил - след като вече са се качили на влака, нямало как да върнат парите им, допълни Мартин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 04.08.2015 г.
+1
 
 
това просто съвпадна спразника на. б.д.ж-то голям подарак- и още по голям резил но е в българия не е в индия там са и по покривите -има време ще ги настигнем и тях приятна почивка
+2
 
 
Преди години от самите БДЖ ми снесоха следната информация: До 2004 г., когато БДЖ и НКЖИ са били едно цялоы общата им администрация е наброявала около 330 човека. След разделянето на железницата на тези 2 структури администрацията е набъбнала на по 800 човека във всяка една от двете, т.е на 1600 човека, или 5 пъти". За повече от 20 пътувания по релацията Пловдив-Варна-Пловдив, само 2 или 3 пъти влакът е пристигал на време, т.е. по-малко от 10% от пътуванията, като основната причина е в некачествената инфраструктура на НКЖИ, а след това и в остарелия подвижен състав. Колко прокурори са си направили труда да разследват всички бивши шефове на тези две структури с оглед имущественото им състояние преди и след оттегляне на заеманата от тях длъжност? Май нито един! А съгласно Европейската директива при такова пътуване БДЖ са длъжни да възстановяват парите за пътуването, дори ако си го осъществил изцяло, защото всяко едно пътуване се прави с някаква цел, а пътникът не може да предвиди какво ще е положението във влака.
+3
 
 
Това го има още от преди 20 години (поне аз преди толкова помня, че съм пътувал до морето по същия начин). А относно БДЖ и аз съм на мнение, че умишлено се докарва до фалит, за да може да се приватизира. И не работниците са много (защото обикновените работници са на "санитарния" минимун), а е раздута администрацията.
0
 
 
закривай бджто :) фалит и тотално уволнение на персонала :) от до
0
 
 
Не ми се мисли, какво ще стане с нощните "ДРУСАНИ" влакове в сряда и четвъртък, когато цялата софийска сган, надрусана до ушите и пияни потеглят за нарко-сборището "SPIRIT of Burgas". За неделя-също, но в обратната посока! Съветвам свестните хора да не доближават влаковете! Моето уважение и към нормалните софиянци, които ще си останат в София! Да видим колко ще са жертвите?
+2
 
 
Имахме такова кошмарно пътуване от Бургас за София през Август миналото лято. На края всички бяхме правостоящи, а прави имаше и в купетата и в тоалетните. Трябва да намеря снимките - на тези тук им е широко. Композицията беше неделна и само с четири вагона!!!
егати новия облик-мн.е мрачен
на 04.08.2015 г.
+4
 
 
Като бях ученик пътувах често така.Още тогава разбрах,че бдж никога няма да просперират,защото не ценят най-важното,което имат-пътниците,не правят никакви инвестиции,не им пука за комфорта нито през лятото/утопия/,нито през зимата.Сега пътувам с влак само в краен случай-ако колата ми е повредена или автобуса минава твърде далеч от населеното място,в което отивам.Съветвам всеки,който има възможност да не пътува с влак-има автобуси,че даже и споделени пътувания.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: