ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Държиков: Злоупотреби с картите за градския транспорт няма!
Автор: Мария Морунова 12:42 / 06.08.2015Коментари (1)4110
© Plovdiv24.bg
"Изборът на фирма, която да издава картите за пътуване, винаги е правен по един и същи начин. В крайна сметка определението на Върховния административен съд (ВАС) по никакъв начин не кореспондира с твърденията за злоупотреби, които евентуално са правени". 

Така зам.-кметът Александър Държиков коментира решението на съда, което определя преференциалните карти за пътува, издавани от "Автотранс Чолаков", за незаконни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Държиков обясни, че картите в Пловдив се издават по идентичен начин вече 7 години от една и съща фирма.

"Така че тия твърдения за злоупотреби се оборват изцяло в решението на ВАС", каза още зам.-кметът.

Той допълни, че решението на ВАС се отнася за административен акт, който е изчерпал действието си в края на 2014 г. Това е заповед, с която се издават карти в рамките на 2014 г. Това решение е въз основа на обжалване на решение на Административен съд Пловдив и местната власт е доволна от него. Държиков цитира част от решението:

Разпореждането на административния акт създава по-благоприятни от нормативно предвидените условия за разпределянето на бюджетните средства, поради което не би могло да се отрази негативно върху имуществената сфера на дружеството "Хеброс бус".

Критерият за разпределения е идентичен с нормативно установения критерий или съразмерно с дела на извършения от всеки от превозвачите пробег. В тази връзка изложените от Административен съд Пловдив мотиви, че превозвачът с преобладаващ дял е лишил от правото на компенсация са необосновани. Поради това решението на Административен съд Пловдив в частта за присъдените разноски се отменя.

"Административният съд беше присъдил на община Пловдив да заплати 450 лева на "Хеброс бус", ВАС отменя това нещо", разясни ресорният зам.-кмет.

Той допълни, че Общината вече се е съобразила с решението на Административния съд. В заповедта, която е за издаването на картите за 2015 г., е взела под внимание всичко, произнесено още от Административния съд.


Още по темата: общо новини по темата: 42
04.01.2024 »
28.12.2023 »
21.12.2023 »
18.12.2023 »
03.10.2023 »
20.05.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Зам.-кметът Александър Държиков да коментира следната случка: отивам да си извадя и аз карта за градския транспорт в бюрото на Байкал,влизам и едни усмихнати и отегчени от "навлеци" като мен (случилото се случва на 31.07.2015 г. около 16 часа т.е. края на работния ден) казвам искам карта за номер 99 ,а те ехидно се споглеждат и ми казват че карти за този рейс не се издавали само за инвалиди,пенсионери и ученици,аз не попадам в нито една от тези групи.Е как така няма карти и стана една патардия казвам аз трябва да съм инвалид,пенсионер или учащ ли те се кискат като пачи ,ами има една карта за целия градски транспорт струва 80 лв.Но на мен ми трябва за 99 казвам с него пътувам постоянно по няколко пъти на ден и ми е изгодно да си взема карта.НЯМА карти пак Ви казвам има преференциални карти които се издават от фирмата,после и аз разпитах имало и карти за по 300 лв за цялата година.Явно господин зам. кмета знае за тях предполагам и има ли фактор в града който да отговори на тези наболели въпроси,какво значи -преференциални карти, явно за наши хора,кой ги издава и аз да отида да си закупя или трябва да си правя сам,по някакъв начин- защо?Явно трябва местоработата ми да е в общината- нали им издавали някакви карти без снимка и без имена и ги ползвали цялото семейство баси и наглоста,ако е вярно.Явно все още има наши и ваши - докога бе хора,затова буксуваме на едно място вече над 25 години.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: