ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин след случка с бездомни кучета: Май ще зареждам пистолета!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 07.08.2015Коментари (87)16130
© Plovdiv24.bg
За опасни кучета между пицария "Верди" в "Тракия" и новия квартал до "Лаута" сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Ето и разказа му:

Здравейте! Вашият сайт ми е първоизточник на пловдивските новини и редовно го следя. Проблемът е следният: от седмица и нещо се прибирам пеша от работа, защото линия 10 на градския транспорт няма ранни курсове за "Тракия" - първата кола е в 6:40 на стадион "Ботев", а нощната ми смяна е до 6 часа и пътят ми пеша е 40 минути. 

Просто няма смисъл от чакане на автобуса. Обаче минавам през парк "Лаута" и излизам на поляната пред блок 253 (въпросното място), за да мина напряко. 

На тази поляна от седмица се е събрала глутница бездомни кучета около 10-ина на брой. Преди правеха проблеми на хората с домашни кучета, но тази сутрин, като се прибирах, вече налетяха и към мен. 

Първо едно куче ме доближи на 2-3 метра, после дойдоха още 3-4 песа и вече бях принуден да извадя джобното ножче и да очаквам нападение. 

Стигнах пицария "Верди" жив и здрав, но за следващия път се съмнявам да мина цял през поляната. Затова смятам първо да информирам тракийци: "Бъдете подготвени", а след това приканвам останалите пловдивчани "Имайте едно на ум, ако ще идвате в Тракия". 

Последно искам Вие като най-добрите новинари на Пловдив, да отнесете въпроса с уличните кучета, които се движат на глутници, до Общината. 

Какво смята да прави Общината с глутниците? Или годишните такси за притежание на домашен любимец се вливат директно в джоба на общинарите? Защо продължава Общината да налива пари във фирмите, които се занимават с кастрацията и овладяване на популацията сред бездомните кучета, като въпросните фирми вършат работа само на документи, т.е. хващат уличния пес, обезпаразитяват го, чипират го и го кастрират само по документи, а реално кучетата се чифтосват след това, раждат и новото поколение по съшия начин. 

Тази пролет имаше реален случай около моя блок. Женско улично куче с "обица" на ухото беше оплодено от 2 домашни кучета и след около 3 месеца вече имаше около 4 новородени помиярчета. 

Докога и тази работа ще продължи? Докога ще има улични кучета, готови да нападат хора? Или трябва сутрин да се прибираме с ятагани и пистолети, за да се опазим? 

Аз смятам пак да зареждам пистолета и да почна пак да го нося с мен. Тогава пък ще има новини "Хора изтребват улични кучета". Благодаря Ви предоставената възможност!

Сигналът ще бъде предаден в общинския инспекторат. Очаквайте развитие по темата!


Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Положението е подобно и на Гребната база. Има малка глутница от 5-6 кучета, които нищо на никой не правят, но знае ли се. Мен лично онзи ден едно куче ме следва през цялото време, докато бях там. Лично аз имам страх.Наистина трябва да се направи нещо.
+3
 
 
Така и не съм успял все още да схвана житейската философия на разни животнолюбци, за които е важно на всяка цена да опазим животното, ако трябва дори с цената на човешки живот. Кой е по-ценен - човекът или животното? Всеки, който има чуденки и неясноти в тази посока, има спешна нужда от наместване на фокуса при специалист. Съвсем сериозно.
-1
 
 
Знаете ли какво казват за българите чужденците....."Ааа да ...онези от третия свят......
-1
 
 
Помияри????Помияр е българинът!Едно куче е агресивно когато е наплашено и реагира така от страх!А човекът е агресивен защото е зъл и лош!Кучето те обича и не иска нищо в замяна.Ако сме възпитани и информирани как да се държим с кучето...и най агресивното няма да ни нарани.При нас ...който има куче го озложява...за да може после да се надува че има звяр!Давате ли си сметка колко сме тъпи?????Кой е помиярът ????и като застреляте едно животно какво?Аааа да ...големи мъже!С това се определя колко сте меже!Да Живее Българската Простотия!
-1
 
 
Нямам думи!!!Колко грозни думи!Няма лоши кучета..има лоши хора!Единствено в България няма никакво възпитание и култура за отглеждане на домашни животни!Насилието и малтретирането на кучета в чужбина се наказва с лишаване от свобода,както и изоставянето на куче,а ако някой забележи бездомно куче го взима и предава на отдела за защита на животните.Наглоста на хората няма граници ,погнусена съм от изрази като "ще заредя пистолета""кремверш с незнам какво вътре и т.н....така си решавате проблемите глупаци ....с насилие !На какво учите децата си?!...вместо на мир ,любов и състрадание ...на насилие!Тъп народ!Ето защо нищо не става от българина,ето защо всички бягат от нас,защото сме глупави,агресивни бабаити ,простаци,чалгаджии,престъпници и бедни в душата!
+1
 
 
Хората трибва да си кастрират своите животни пурно И проблем нъама да е толкова голъам. Защо ви е пак винивна дуржавата...
+3
 
 
А на хората дето ги защитават пожелавам да ги нападнат тях и тогава друга песен ще запеят!
+2
 
 
Малко ланат на един кренвирш и проблема е решен!
+2
 
 
Този риск на запад не го поемат!! Бездомните кучета са в домове за кучета И които иска си осиновява едно. По улиците абсурд да видиш да се ражойдат кучета или котки. В Булгаря чакаме наи-лошото да се случи преди да се предприемат деиствия.
+2
 
 
прав е човека и аз скоро започвам акция. Директен разтрел или с отрова.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: