ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Рано сутрин в автобусите звучи чалга или сватбени хора
Автор: Мария Морунова 17:30 / 09.08.2015Коментари (18)5174
© Plovdiv24.bg
Рано сутрин в автобусите на градския транспорт все още звучи чалга и в по-добрия случай - хора, като за сватба. Така читател на Plovdiv24.bg се обърна към сайта ни. Ето за какво става дума:

"Обръщам се към вашия сайт с надежда, че за нещо, за което се пише многократно,  ще се намери най-после някакво адекватно решение.

Тази сутрин (31 юли), отивайки на работа със линия №36 от квартал "Кичук Париж" в посока кв. "Източен", отново станах свидетел на нашенската простотия в лицето на водача на автобуса и неговия "добър вкус" за "приятна" музика в повереното му возило. Към 8.30 ч. в автобуса звучаха бодро сватбени хора, от което шофьорът беше видимо доволен, а пътуващите бяха видимо разгневени и същевременно примирени с психологията на тази категория българи.

Нищо против различния вкус и народната музика, но простете - рано сутринта, на път за поредния работен ден и очакването поне днес да се случи нещо хубаво - денят ти започва така!

Да не продължавам в този дух - имам едно простичко питане към ръководствата на транспортните фирми: Няма ли някакъв стандарт на поведение, включително "музикалното озвучаване" на вашите автобуси, което служителите ви следва да спазват? Докога ще търпим тази аборигенщина и още от рано сутринта простотията ще ни показва колко красив ще бъде денят ни?"


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.09.2015 г.
-1
 
 
Не стига, е карат по цял ден , ами ще им махнете и това, което им харесва. ..
Aнонимен
на 01.09.2015 г.
0
 
 
Мангалите, които не им харесва истинската българска народна музика да бегат в Столипиново. Едни келешчета ей така направиха забележка наскоро, че се чуваха тихо родопски песни от кабината на шофьора и с такъв кеф ги наритахме, че не е истина. Жалко, че хората вече не знаят кое е наистина хубаво и българско.
Aнонимен
на 10.08.2015 г.
+1
 
 
Еееее това преля чашата!По добре народна музика от колкото Радио 1. Утре ще се противите сигурно и като направят паметник на Левски, Ботев и т.н.
+4
 
 
Уважаеми читателю! Като искате денят ви да започне по начин специално подбран и режисиран да отговаря та вашите капризи, то градския транспорт най-вероятно не е най-подходящото място да получите това което търсите. Той се нарича още и обществен транспорт. Като се качите ще се налага да потърпите малко и останалите пътници - както се казва "всеки луд с номера си". Шофьорите на автобусите почват работа в ранните зори. Никак не е убодряващо да "въртите геврека" минаваики по 10 пъти един и същи маршрут през градския трафик. Нормално е и шофьорите да искат да си повдигнат (или поне да си подържат) настроението сутрин. И на мен никак не ми е приятно да слушам нечии телефонен разговор всяка сутрин или да слушам музиката от нечии слушалки надута до таква степен че се чува като от колона.... Дразнители много, но това е положението. А и една истинска българска ръченица или класическо българско хоро - това не е ли нещо хубаво? Какво му е просташкото на това? Нима като се пее "what the f*ck" е по-малко просташко?
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 09.08.2015 г.
+1
 
 
Тези, които мрънкат против българските народни хора са гнусни мангали!
Aнонимен
на 09.08.2015 г.
+5
 
 
На мен също ми се е случвало да сд кача в автобус рано сутринта и да се слуша народна музика.На мен ми е много приятно дори и се радвам че се слуша народна музика ане някакви си английски песни или нещо от сорта на Мишо шамара или Криско да речем.Тъй че недоволен господине явно не цените нашата музика щом ви дразни или не сте истински българин
+7
 
 
О,Боже! ВЪЗМУТЕН СЪМ! Как може в началото на поредния депресиращ работен ден в автобуса да звучи нещо весело и да ми съсипва кофти настроението?!? Шофьора да се уволни! И да се забрани веселата музика!
Сподели какво ново....
на 09.08.2015 г.
0
 
 
кой скаквото е закърмен
+7
 
 
Искам да питам въпросния оплакващ се кое е по добре една хубава българска ръченица или "fuck, fuck you" и т.н. чужди песни. Защото две трети от населението не знае английски и си мислят че всички чужди песни са цветна прелест.
+4
 
 
А, бе много изтънчени станаха всички! Това му харесва на шофьора, това слуша на работното си място. Откъде, накъде ще налагате вашият вкус на другите? Ако си снощен и рано сутрин те дразни музиката, пусни си "Малка нощна музика" и си я слушай със слушалки! Ако щеш, пусни си и някое парче на Вагнер, като си толкова изтънчен. А най-добре си ходи пеш, като те дразни транспорта!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: