ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гара "Пионер" на Детската железница изцяло с нов облик
Автор: Мария Морунова 12:23 / 14.08.2015Коментари (7)7846
Изцяло обновената гара "Пионер" на Детската железница бе открита днес от зам.-кмета Петър Зехтински и районния кмет на "Централен" Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Гарата е с изцяло ремонтиран покрив, поставена хидроизолация, направена е рампа от едната страна на гарата, монтирана е тента, сменена е дограмата, пребоядисана е и самата гара. Освен това е направена и нова чешма, която е по-висока и удобна за възрастни, защото преди имаше само една доста ниска чешмичка, подходяща за дечица.

Зам.-кметът Зехтински подчерта, че цялата ремонтна дейност е свършена за около 3-4 седмици.

Райкметът Титюков пък припомни, че сумата, вложена в ремонта е около 15 хил. лева, а последният основен ремонт на железницата е бил през 2007 г.

Кметът на "Централен" припомни, че тази година от събраните в Седмицата на благотворителността средства бяха инвестирани в направата на рампа за достъп до Детската железница откъм Стоматологичния факултет.

"Тази година от парите, събрани по време на Седмицата на благотворителността - между 15 и 20 септември, ще бъдат вложени в детската площадка, която е под гара "Пионер". Ще се монтират уреди за деца с увреждания.

Зехтински каза още, че улицата пред гара "Пионер" се нуждае от преасфалтиране, а Титюков поясни, че това ще стане най-вероятно догодина, тъй като парите за железницата са вече разчетени.



Още по темата: общо новини по темата: 28
25.08.2020 »
23.08.2020 »
18.11.2018 »
15.06.2016 »
20.04.2016 »
20.07.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много стилно е направено. Но сто пъти по-голяма нужда има от изчистване на човешкия цигански боклук от района около Стоматологичния факултет - проститутките и сводниците им. Ако трябва един полицейски автомобил да обикаля там постоянно - готови сме в квартала около тепето да плащаме за това. Защото на мен лично някой ден ще ми причернее и ще избия гнилите зъби на някой такъв!
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 14.08.2015 г.
+3
 
 
Всичко е много хубаво, но някак си не отива на това влакче да е с PVC дограма.
+7
 
 
Похвално, но пак работата е недовършена. За въпросната чешма от снимка 31 искам да ви разкажа. То и на снимката се вижда, че това не прилича на чешма, а на бетонно корито за животни и да, точно затова се използва! За водопой на животни! Ако ви е мило здравето на детето не помисляйте и да му дадете да пие от там. Една сутрин в началото на лятото погрешка подранихме за първото влакче и пристигнахме в 9 без 15 вместо в 10, когато отваря гарата. Това, на което станахме свидетели със съпругата ми ме потресе. В ранните часове по алеята зад гарата минават така наречените "кучкари", които развеждат на сутрешна разходка любимците си в близкия парк. Нищо лошо, ще речете! И ние също обичаме и се радваме на кучетата, но в един момент около мизерната чешмичка се струпаха 4 немски овчарки, 2 лабрадора, 2 ротвайлера и един дог. Нито едно от кучетата не беше на повод. Нито едно нямаше намордник. Както и да е, гушнах детето, че на 1.3 годинки всяко от тези животни можеше да му откъсне главата с една захапка и загледах невярващо как всички тези кучета се изредиха на многострадалната чешмичка да лочат от мизерното цукалче. То не беше облизване, то не бяха лиги, а един от ротвайлерите направо налапа чучура между бузата и челюстите си до червената дръжчица под одобряващия поглед на собственика му! След като се изредиха всички животни остана само една от овчарките, чийто собственик изглежда малко по-съобразителен човек видя, че гледаме жално с детето към чешмата и в израз на добра воля попита придърпвайки назад напористата овчарка: "Ще пиете ли!?" !!!МОЛЯЯЯЯЯ, НЕ БЛАГОДАРИМ!!! Като гледам височината на "новата" чешма, щото колко да е нова ... кой знае откъде са я изтъркаляли с тея графити вече по нея, надали кучетата няма да се качват и да лочат и от там, та просто забравете за прясна водичка за децата си! (а тя даже пък е и затапена все още). Г-н Титюков - изглеждате интелигентен човек. Изпипвайте ги малко повече нещата, моля!
+8
 
 
Сложете и камери, защото вандалите със спрейовете само това чакат и за нула време ще направят фасадата на гарата на нищо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: