ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разследване: Еколози готвят незаконни саботажи в РДНСК, за да спрат строежа на зоопарка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 16.08.2015Коментари (40)8815
Самообявилите се за "еколози" група протестиращи, чиято цел е да саботират почти всеки голям проект на Пловдив, готвят в понеделник незаконен саботаж на работата на РДНСК. Целта им е да се спре стрежът на чаканата от поколения пловдивчани нова зоологическа градина.

"Еколозите" са създали затворено събитие във фейсбук, в което се влиза само с покани, където обсъждат организацията около саботажа в понеделник. Plovdiv24.bg обаче успя да се добере до планирането на мероприятието, което по думите на самите "еколози" е на границата на закона и може лесно да се квалифицира като неспазване на обществения ред

Ето как тече организацията и разговорите между самите "еколози":

- Подготвяме импровизирана картонена "арка" пред самия вход на сградата, на която ще бъдат "обесени" българските закони, които инспекцията продължава да погазва.

- Опитваме се да "окупираме" паркинга пред сградата, за да не могат служителите да достигнат работните си места в 9 часа, без да минат през нас и арката.

- Осигуряват се бутафорни брадви и мечове, с които ще посечем труповете на законите.

- Принтираме заповеди за "гражданско уволнение" на началника на РДНСК, които ще се връчат, ако до 10:00 часа няма официално становище от инспекцията по казуса.

- Ще бъде осигурен мегафон или преносима уредба, от които ще се скандират исканията ни и ще се пускат звуци на моторни резачки и отсечени трупи.

- Имаме нужда от тарамбуки, дайрета, свирки и всякакви други музикални инструменти, които да създават шум пред сградата, както и от хора, които да стоят пред арката с дълги метли и други, които да извършват 'сечта' на закони.

ВАЖНО: Събитието нарочно е създадено като тайно и само с покани до приятели. По-добре е във ФБ пространството да не се разпространява информация какво точно смятаме да направим, най-малкото защото част от действията са на границата на закона и могат лесно да се квалифицират като неспазване на обществения ред, както и за да е истинска изненада!



Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Следя този сайт от много време, ежедневно. Винаги съм се доверявал на информацията в него. В случая с еколожката, която е на снимката се случи така, че имам наблюдения на процеса й на работа. Още като чух, че протестират за това и онова, аз веднага реших да си изкажа гледната точка, която е като на повечето коментиращи. Направих го грамотно. От разговора ми с нея, мога да кажа, че тя (другите не познавам) не е платена или да покрива нечий интерес. Истината е, че това, което прави го прави единствено от гледна точка на своята ценностна система и честолюбие. Това не е моята борба, но видях пламъка в очите на момичето. Не мога да кажа кой е крив и кой е прав. На мен градската градина ми хареса, харесва ми факта и че ще имаме зоологическа градина. Просто искам да изясня, че срещу каквото и да се борят, то те не го правят заради "пазене на нечии интереси" или "заради пари". Поне Лиляна. Затова призива ми към Plovdiv24 като човек, на който този сайт му е прозореца за деянията на община Пловдив и симпатиите ми е да не са толкова остри и клеветнически настроени.
0
 
 
Пак една камара коментари, но никой не повдига въпроса, защо ако всичко е наред, не излезе някой от Община Пловдив и опровергае всички твърдения на тези хора? Тогава няма да има повод за каквито и да е съмнения кой крив, кой прав. Всичко друго е игра на нерви и настройване на хората едни срещу други.
+3
 
 
Защо тези хора се наричат еколози, защото са завършили някой частен университет със специалност Екология ли? Вместо да дрънкат глупости и да говорят от името на хората да вземат по една мотика и лопата и да заминават в гората, там трябва да се залесява , след сечта , пожарите и тежката зима. Да ама не , как ще си изцапаме ръчичките ! По лесно е да плюем, да съботираме, да се правим на интересни та дано някой ни забележи. Така наречената гора около строежа на ЗООПАРКА трябва да се подържа да се прави санитарна сеч, да се засаждат нови дръвчета ,да се лекуват болните, ама те "еколозите" откъде да ги знаят тези работи. От 20 години живея в квартала /родом съм от истинската "гората" / и не съм видяла през тези години нито един еколог да отиде и да се погрижи за гората. А аз с удоволствие мога да кажа , въпреки че не съм еколог съм засадила цяла редица/ 20 бр. / борчета и с радост , когато си отида в родния край , се разхождам да видя колко са пораснали. Та много се отплеснах , но се дразня много когато някой изказва мнение от името на хората. Отивайте да садите дръвчета в гората. МАРШ!
-1
 
 
Какво модернизиране бе скапани гербери тия откачалки ще изрежат гората в парка на гребната няма да остане и едно дърво ТЪПАЦИ!
0
 
 
когато имаше протести срещу орешарски полицията проверяваше лични карти на поразия :) тука една да е проверена :)
+3
 
 
тия пък вече прекалиха...само се правят на силно загрижени за природата...малоумни нещастници
+6
 
 
АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАТ ТЕЗИ ПОМИЯРИ ДА РЕКЕТИРАТ И ДА СПИРАТ МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА НАШИЯТ ГРАД ТО СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА
+1
 
 
В повечето развити страни забраняват изграждането на нови зоопаркове, само в най- старите такива ( под стари - на повече от 100 г) започват да струпват генофондове на изчезващи видове, у нас пак сме " мноо напред" с нещата...
+2
 
 
Да предвидят и за тях една клетка в новия зоопарк , та да знаят децата какви не трябва да стават когато пораснат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: