ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цацаров за смъртта в Кючука: В МВР Пловдив има нещо гнило!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 19.08.2015Коментари (44)15678
© Plovdiv24.bg
Милан Дивеков
Главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна БъчвароваПоводът е действията на полицейските служители от ОД на МВР - Пловдив при възникнало на 12 август пътнотранспортно произшествие, завършило със смъртта на пешеходец, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Уведомяването на прокуратурата за настъпилото произшествие не е извършено от органите на МВР, а от репортаж на национална телевизия. За случая не е бил уведомен нито дежурният прокурор, нито административният ръководител на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Извършителят на ПТП - 24-годишният Милан Дивеков - не е задържан за 24 часа по реда на ЗМВР, въпреки че самоличността му е била установена. Алкохолната проба от дрегер е била отрицателна, но Дивеков не е тестван на място, нито му е направен тест за наличие на упойващи вещества в кръвта.

Той е призован устно от разследващия полицай за свидетел на следващия ден. На 13.08.2015 г. Милан Дивеков е разпитан като свидетел, въпреки дадените указания от прокурор. Последвало е повдигане на обвинение и задържането му до 72 часа по прокурорско постановление по реда на НПК.

Прокуратурата е установила, че Милан Дивеков е санкциониран общо 8 пъти по Закона за движение по пътищата и има 5 влезли в сила наказателни постановления и 3 наложени глоби с фиш. Установено е, че последното нарушение от Дивеков е от 10.05.2015 г., като всички наложени му глоби са неизплатени, но въпреки това не са му отнети контролни точки, нито талона за управление на МПС.

Служителите на МВР не са предприели никакви действия за установяване на самоличността на гражданите - очевидци на пътно-транспортното произшествие.

Не е била назначена автотехническа експертиза, въпреки че началникът на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Пловдив е заявил обратното пред Нова телевизия.

Посочените действия са довели до отстраняването на разследващия полицай от случая по искане на наблюдаващия прокурор.

На 14.08.2015 г. новият разследващ полицай е разпитал само един свидетел - очевидец на пътно-транспортното произшествие, който доброволно е предоставил имената си на полицейските органи. Разследващият полицай е заявил, че не разполага с възможност да установи други очевидци, ако те сами "не се появят на разпит".

Поради тези факти, главният прокурор Сотир Цацаров предлага на министър Румяна Бъчварова да упражни правомощията си по Закона за МВР и да предприеме необходимите действия.



Още по темата: общо новини по темата: 26
01.09.2017 »
01.09.2017 »
13.03.2017 »
20.01.2017 »
25.01.2016 »
14.12.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Резултатът за непосредствените му началалници е оставка на шефа на ОД на МВР?1!!!.А за началниците под него ????За преките ръководители повишение ли ще има?????.Не е ли редно и справедливо,всички началници на този разсл.полицай да носят "солидарна" отговорност за случилото се?!?!?!
0
 
 
В полицията има нещо гнило, а главният прокурор направо вони. Изчадие адово
+1
 
 
Много интересно, всички ревете полицията - това, съдът онова, прокуратурата третото, а никой от вас не казва "Аз, като гражданин и данъкоплатец няма да търпя институциите да не си вършат работата и ще протестирам срещу неадекватноста им". Не чух и псевдо обществото да има нетърпимост към изродите и да ги отхвърля като модел на поведение, а дори напротив, масата им се увеличава. Е, чакайте още да се оправят нещата, ей така от самосебеси или някой месия, то с чакане сигурно ще стане...
+1
 
 
Нарушителят виновен за ПТП-то на всяка цена трябва да си понесе наказателната отговорност...Но нека това не се измества фокуса от стотиците подобни случай в които Прокуратурата постъпва по съвсем различен начин....
0
 
 
Прокуратурата да не ми се правят на ощипани моми...Наред с прокурорите разбиращи от работата си, там се подвизават и огромна част некадърници...такива, които не могат да отстояват позициите си...и най-вече, които обръщат внимание на дела по случаи, които са раздухани от лешоядите журналисти...Нека прокуратурата да посочи случаите в които трябва да се уведоми дежурния прокурор ....има си го регламентирано черно на бяло (... в случая не е било нужно....)...Прокуратурата да не ми реве за тестване за наркотични вещества, а да попита шефа на КАТ, дали изобщо ги има.....24-часово задържане...Ай сиктир.....До скоро Прокуратурата пищеше истерично при опити за такова задържане, а сега се вдигна медиен шум и хайде задържайте...Да ама не....Преценката е на разследващия полицай и в случая той е преценил, че младежът може да бъде разпитан без опасност да се укрие (както и се е случило),така,че работата си е свършена...А шефа на КАТ, като прави изявления за авто-техническа експертиза прибързано без да е наясно как се движат нещата по делото, да му се търси отговорност...Разследващият полицай си е свършил работата и е жертва на малоумщината на прокуратурата....А относно медиите.....Изключвам обективните и информиращите се в подробностите журналисти.....останалите или сменяйте професията или поне не бъдете такива слуги на определени кръгове.....
+4
 
 
Абе тва момченце е господин никой и ще си отнесе максимална присъда ама и куките си вършат работата през пръсти,а Цацара що е още прокурор а не в затвора никой не знае
нищо. тъпея и си губя времето :)
на 19.08.2015 г.
+2
 
 
Хайде вече, да "поразгледат" това нашето пловдивско МВР. Но да започнат от "главата на рибата!!
+2
 
 
АМИ СИГУРНО РОДИТЕЛИТЕ МУ СА НЯКАКВИ , ПРЕДПОЛАГАМ , ИНЪЧЕ НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ТАКОВА ПОТУЛВАНЕ И ПРОТЕКЦИЯ ?????
+2
 
 
МВР Пловдив от 3 4 години не съществува .. краде се повсеместно,като 90 те години .. в Южен,масово се крадат,буркани,чистачки,тазове .. всичко което не е заковано
+8
 
 
Аааааа-добър ден!Ама ще си останем само с приказки както винаги,докато корумпираните ще се правят на сляпи или както се казва-"керванът си върви,кучето си лае "....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: