ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хора на Славчо Атанасов започват да мерят дупките в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 28.08.2015Коментари (10)6411
По идея на кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов във връзка с безопасността на движение в града шест мобилни екипа започват от днес да регистрират и измерват всички дупки на територията на Пловдив. 

"Стартираме тази мащабна акция, в която ще измерим квадратурата на всички дупки по пловдивските улици, защото имаме много оплаквания от пловдивчани. Правим го и защото в мандата си Славчо Атанасов създаде специално общинско звено за спешен ремонт на уличните настилки, което, освен че действаше веднага, работеше и на възможно най-ниските цени", коментира общинският съветник от Патриотичен фронт Илко Илиев

"Направете едно елементарно сравнение, тогава ремонтът струваше около 17 лева на квадратен метър, а сега цената варира между 47 и 54 лева на квадратен метър, това е 3 и половина пъти по-скъпо от работата на общинското звено. Единственото вероятно обяснение е в евентуалните комисионни, които се дават на фирмите изпълняващи тези поръчки", допълни още Илиев. 

"За съжаление, първата работа на г-н Тотев беше да ликвидира общинското звено, въпреки, че нееднократно му обяснявахме, че закриването не е в интерес на града. Искаме да покажем тежкия проблем с дупките, който има града, и според нас той се задълбочи и разрасна до кошмарни размери точно поради това, че г-н Тотев закри общинското звено за уличните ремонти. Веднага след изборите ние ще възстановим предприятието, това е един от ангажиментите, които Славчо Атанасов пое и смятаме, че в период до две години ще решим този наболял проблем", каза още Илко Илиев

"Виждате и отношението на самите пловдивчани към ситуацията, тук един съсед ни каза, че този надпис "Срам за кмета" се е появил преди близо три години, но ямите си стоят неремонтирани. Начинът да се реши проблемът очевидно не е този, по който г-н Тотев подходи", смята още Илиев. 

"Когато създадохме предприятието, отново измерихме по подобен начин дупките в града, сега ще сравним данните с тогава и ще стане ясно, че ликвидирането на звеното е сериозна грешка на г-н Тотев и премахването му е довело до многократното увеличаване на дупките в града", посочи Илиев.

"Решението на администрацията беше нерационално, най-голямото предимство на общинското звено беше, че то работеше целогодишно, а не кампанийно и поддържаше града в добро състояние. Неговото ликвидиране доведе до тежки процедури за обществени поръчки, цените се увеличиха много и се губеше много време в обжалване на самите процедури, коментира и зам.-председателят на Общински съвет Пловдив Камен Шишманов. Затова е важно да се възстанови общинското предприятие", допълни още той.

Всеки мобилен екип е снабден с ролетка и ще измерва големината на всяка една дупка, обясни общинският съветник Слави Георгиев и показа нагледно как точно ще става измерването. Пред блок 209 на бул. "Шести септември", той измери дупка с размери 3 метра и 70 сантиметра на два метра и с дълбочина 15 сантиметра, което очевидно е предизвикало живеещите тук да я маркират с надпис "Срам за кмета".

"Който го написа тоя надпис, браво на него. Трошим си колите непрекъснато, миналата седмица дадох 120 лева за ремонт на предницата", ядосано коментира живеещият в блока Манол Марчев.

До десетина дни екипите ще обиколят Пловдив и ще дадат обобщени данни какъв е общият размер на дупките в града.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да вземат прецизен микромер и да си замерят акъла... ако въобще отчете нещо...
+3
 
 
един ден си мерят едно, друг ден друго
-4
 
 
Проблемите трябва да се показват, много е лесно да си затваряме очите. Всички пари се наливат в идеалния център на града, а за страничните квартали все да няма пари.
+8
 
 
Славчо, Славчо колкото и да се напъваш освен купените цигански гласове други няма да получиш. Споделям мнението на колегата Azmo. Всеки който пътува из България може да потвърди, че в Пловдив имаме едни от най-хубавите булеварди. За сравнение идете да покарате в Бургас (най-добрият уж град за живеене в България). :)
+10
 
 
Да, то като беше Славчо кмет нямаше нито една дупчица сигурно... Аман от популизъм. А и не е ли малко рано да започват предизборните кампании? Вече ми писна само от истории за Славчо селския бек и Здравка сухата слива.
+12
 
 
Кръпка за 17лв/квадратен метър или нов булевард за 47лв/квадратен метър. Аз знам кое предпочитам :)
+11
 
 
Хора без работа , тръгнали да ми мерат дупките с ролетка. Славчо , селянин си и такъв ще си останеш , квадратна мутра вмирисана.
на 28.08.2015 г.
+9
 
 
То бива простотия,ама чак такава отдавна не бях виждал.На едната снимка виждам трима глупаци.Вероятно Доньо Донев за тях е правил анимациите за Тримата глупаци.
+7
 
 
Ей няма такива ПРОФАНИ!!!!!Просто срам ме е ,че съм пловдивчанин и българин от подобни ГНУСАРИ!!!!!Подлоги ходете снимайте стотиците неща които благодарение на Тотев и ГЕРБ се осъществиха!!!!!Отговорете когато кмет беше Галфона колко европроекта бяха реализирани!!!!!СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!
+11
 
 
Добре, че по твое време нямаше хора, които да мерят дупките и простотийте ти, че нямаше да стигнат средствата за измерване, както и тъпомера който ти Славчо отдавна счупи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: