ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спас Гърневски с емоционално писмо до Георги Гергов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 29.08.2015Коментари (4)6786
© Plovdiv24.bg
Писмо на Спас Гърневски до Георги Гергов, изпратено до електронните медии:

Здравей Георги,

Позволявам си да ти отправя този съвет на "ти", защото се познаваме отдавна, а и никой от нас двамата не дължи нищо на другия.

Ти си изключително амбициозен, енергичен и комбинативен човек. И тези си качества отлично доказа през годините. Веднъж ми каза, че пред теб няма непреодолими препятствия. 

От едната страна, влизаш под килима, от другата излизаш и пак постигаш целта си. Подчерта, че с всеки, който ти е съдействал, си се разплатил. Упорито ухажваше и успя да прелъстиш доста от разноцветното политическо статукво, за да придобиеш своята колосална икономическа империя. 

Историята с анексията на най-апетитните пловдивски имоти чрез смесеното дружество "Пълдинтуринвест" със сигурност ще влезе в учебниците по икономика.

Така следващите поколения ще бъдат наясно как обществената собственост става частна и как най-бързо хора от няколко поколения комунисти са се превърнали в първо поколение олигарси, по наложения от партията ви руски модел на това определение. 

Ти си класическият пример. След като придоби икономическа мощ, се върна към политическия си генезис и вече като олигарх, подплатен с руско гражданство и дипломатически имунитет на почетен руски консул, се сдоби и с политическа власт като първи секретар на градския и областния съвет на БСП.

Да, ама само това не стига!  Икономическата ти империя пет пари не струва, щом не държиш юздите на реалната власт, която отговаря за публичните финанси. Огромните,  придобити от теб активи сами по себе си не носят приходи. Някой трябва да ги изпълни със съдържание, с обществен ресурс, с финансиране.

Вече два пъти опитваш, чрез твоето творение "ветрилото на Гергов", с подредени в него политически мюрета, да стигнеш до властта. Не става - ветрило политически вятър не прави.  Само ти охлажда мераците. Сега пък  за местните избори залагаш на коварната игра - "руска рулетка". Заредил си в барабана на револвера четири патрона, като разчиташ поне един от тях да стигне до целта - балотаж. 

А после и четирите да изстреляш в тялото на Тотев, пък каквото стане. Отсега ти казвам, Георги, че си правиш криви сметки. Руският пищов не е шега работа, но когато е зареден с истински патрони. А твоите са халосни.

Скъпата кампания на Дани Каназирева, изпълнена с досаден популизъм, и откровени глупости напоследък, се превръща все повече във водевил. Как иначе да си обясним призивите на новоизлюпения доктор по конституционно право, че партиите са вредни за обществото и е крайно време да се управлява без тях, когато в основния закон е записано, че демокрацията в България се реализира чрез многопартийна система. Самата тя  неотдавна пререгистрира своя съюз в партия.

Другият куршум в барабана ти - Здравко Димитров, звучи доста неубедително за публиката. Получилият изключително много доверие и постове от ГЕРБ политик, до които други въобще не стигат в кариерата си, изведнъж застана срещу избора на партията си за кмет на града. 

Най-халосният ти патрон в играта е Славчо Атанасов. Бих казал, че той е любимецът, фаворитът на БСП. Произходът му е изцяло комунистически. Неслучайно е подготвян за политически офицер. 

Своята принадлежност към БКП той доказа, когато на 17.09. 2008 година организира преврата срещу ГЕРБ в Пловдив. Тогава предаде поставилите го на кметския пост и доведе твоята дружина през задния вход в управлението на града. 

Що се отнася до четвъртия куршум, който и "официален" кандидат на БСП да издигнете на предстоящия си пленум, шансовете му са нищожни, и ти го знаеш отлично.

Затова и моят съвет към теб, Георги, е добронамерен. Стига си се крил зад политически еничари. Властта в Пловдив ти е жизненонеобходима, без нея активите ти пустеят. Но с тази руска игричка няма да я постигнеш.

Застани начело на кметската си битка! Така ще поемеш и личната, и политическата отговорност на лидера. 

Веднъж някъде заяви, че този кмет  трябва да си иде, защото не се разбираш с него. И  това е още една от причините истинските десни в Пловдив да го подкрепяме. Застани в пряк политически дуел срещу Тотев и каквото сабя покаже. 

Само така ще разбереш колко струваш на политическия пазар. Ние пък най-после ще видим открито кой е бил зад теб през всичките тези години. 

28.08.2015 година

Спас Гърневски, председател на Гражданско сдружение "Разум"


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не че харесвам г-н Гърневски, но това, което е написал е много вярно. Поздрави!
на 30.08.2015 г.
0
 
 
Що, бе? Няма много емоционалност. Доста правдиво и стегнато е написано. Не съм очаквала това от Гърневски, но БРАВО. Много хубав анализ. Дано повече хора го прочетат с внимание.
+7
 
 
право куме в очи :) кака ви здравка да не се прави на девица :) тя е най големия плювалник :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: