ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски коли бяха брутално надрани край гръцки плаж
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 31.08.2015Коментари (24)15278
© Уикипедия
Пловдивчанин, летуващ в Гърция, се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg снощи. Ето за какво предупреди той:

"Скъпа редакция, искам да споделя полезна за пловдивчаните, които пътуват за Фанари/Гърция. Съветвам ги да бъдат нащрек: вчера и днес поне десетина автомобила с българска /предимно пловдивска/ регистрация бяха буквално надрани от двете страни с остър предмет. 

Случката е на известния плаж "Фанари бийч" и става въпрос за абсолютно непровокирана с нищо агресия.

Сред пострадалите е и моят автомобил. Не знам какво да си мисля, тъй като местните сами признават, че благодарение на нашите пари икономиката в региона е живнала: допреди 15 години тази част на Гърция е била най-изолирана и изостанала икономически.

Очевидно обаче има и сили, които не обичат българите и българското. Предполагам сте осведомени, че Западна Тракия е била част от българската държава цели 11 години през първата половина на 20-ти век!

Съветът ми към пътуващите към Фанари е: отваряйте си очите на четири и ако хванете авторите на подобен тип вандалщини, ударете им един здрав български бой!".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Гърция има факти за практикуване на този спорт. Спомням си преди години как надраскаха пред мен със спрей рег. номер на една македонска кола, в частта където бяха буквите МК. Но като цяло, хората са гостоприемни, а средата за почивка е по-добра от тази по нашето черноморие.
на 31.08.2015 г.
0
 
 
В Гърция не се практикува този спорт, а ако си шовинист по-добре не пътувай за никаде, стой си на село.
0
 
 
Живот и здраве в събота и неделя сме на Фанари-то да го видим по хубаво ли е от Керамоти-то, пък мойта бегачка и без това плаче за пребоядисване. Узо, сиртаки и Марлборо цигараки!
0
 
 
Един хубав бой за вандалите от гръцки произход таа тогава вече ще са мирни
0
 
 
Как става така, че едни надрани коли в Гърция с предимно пловдивска регистрация, дава основание на някои коментиращи тук да обобщават и дават негативни оценки на поведение едва ли не за всички българи?! Гърците трябва да са доволни, че всеки почиващ там българин остава минимум 200евро, и съответно да вземат мерки подобни инциденти да не се случват. Бил съм в този регион много пъти, след два дни заминавам за остров Тасос и за мен най-логичната причина за интервенцията на колите е проява на местен шовинизъм. На никой, който е почивал в този район не му ли е направило впечатление, че голяма част от месното помашко население говори сравнително добре български, но го правят само когато няма друг човек около тях! Откъде този страх дори и сега, когато се изградиха гранични пунктове? Това какво говори, че е имало здрава репресия над това население, отделно не рядко и все още, като рефлекс от миналото излизат негативни статии за България и българите. А ние сме само едни туристи. Англичаните по нашето черноморие да не са по културни? Но няма да чуете в Великобритания такава критика към техните сънародници, нали? А пък, би било пълен абсурд тя да е обобщителна! Защо някои хора България не уважават другите си сънародници без дори и да ги познават? А съм сигурен, че голяма част от познатите им, ги считат за свестни хора! Тезата за надраскани коли от черноморската конкуренция е толкова смешна и глупава, че и малки деца биха се смеели! Ще дойде някой по поръчка от Бургас да драска коли в Фанари, за да откаже хората да летуват там.. глупости на квадрат! Имайте малко по-голямо самочувствие, особено когато давате пари за услуги, пък било и в коя да е страна!
0
 
 
Пълни измишльотини,ние се върнахме от там преди дни. Изкарахме цяла седмица,с две коли, никакъв проблем не сме имали! Ама на нашите хотелиери по родното черноморие явно не им харесва,че българите ходят там! И не само защото е по-евтино,по-чисто, по-добро обслужване,та не спряха да плюят по Гърция!
+6
 
 
Ходя там всяка година от 1975 година насам (не е печатна грешка, от 1975 година). Такива простотии никога не са се случвали преди. Откакто пуснаха пътя през Маказа, обаче, става все по-зле. И то не заради местното население, разбира се. Бай Ганьо тръгна из Европа. И ето го резултата. Маниерите си ги носи с него. Навсякъде.
+4
 
 
"...благодарение на нашите пари икономиката в региона е живнала..." Aма верно ли? Как става това? Като си отворят дисагите с ядене и пиене от BG на плажа и седнат под чадъра, та даже 1 вода не си поръчват. Да не говорим за боклука, които остават след тях. И вечерта обратно към Родината. Та може и на гърците да им е писнало от такива "летовници". Аз след 4 год. ходене повече няма да стъпя там заради тарикатлъка на българина. Жалко за приказния тих и спокоен плаж, какъвто беше преди.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: