ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Кметът и общинските съветници трябва да са най-близо до хората
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 31.08.2015Коментари (2)2929
©
Дани Каназирева
Интервю с Дани Каназирева, лидер на партия "Съюз за Пловдив", кандидат за кмет и водач на листата на общинските съветници на "Съюз за Пловдив"

- Адв. Каназирева, повечето агенции прогнозират балотаж между Вас и действащия кмет. Готова ли сте за този момент и каква ще бъде стратегията Ви?

- Достигането на "Съюз за Пловдив" до балотаж означава, че сме направили пробив в овехтялата партийна система. Нашият успех ще има отражение не само в Пловдив, но и в цялата страна, защото това ще е сериозна крачка към
осъзнатият мажоритарен вот, който е най-важен.

Истински се надявам пловдивчани да направят крачка към този пробив. Така ще покажем, че хората в Пловдив са достатъчно зрели. А всички хора в България ще видят, че силни и открити кандидати могат да наложат дневния ред, да представляват достойно хората и да отстояват техните интереси. Това вече не е монопол само на партиите.

- От кого очаквате подкрепа? От лявото или от дясното пространство?

- Очаквам подкрепа от пловдивчани. Не водя преговори с нито една партия, не участвам в договорки. Всички вече знаят, че аз не обещавам постове. Целта на "Съюз за Пловдив" е точно
да наложим нов модел на управление, в който решенията се взимат в Пловдив - от пловдивчани, за пловдивчани и пред очите на пловдивчани. Ако влезем в някакви договорки, това означава отново да възпроизведем досегашния модел, а "Съюз за Пловдив" не беше създаден за това.

- В своята история Пловдив не е бил управляван от жена. Смятате ли, че ще можете да преборите консерватизма на пловдивчани?

- Пловдивчани са консервативни в добрия смисъл на думата - уважават историята и традициите си, семейството, съседите. Не мисля обаче, че има негативно отношение към жените на ръководни позиции. Освен това аз не разделям хората, с които работя, на мъже или жени. За мен има качествени, открити и работливи хора, а има също така и мързеливи, невежи и непочтени. Това е важното. За съжаление, в българската политика отсъства достойното мъжко поведение като символ за спазване на дадената дума, ясна позиция и честна игра. Липсват откритите правила и честната битка.

- Какъв резултат очаквате лично вие на 25 октомври?

- На 25 октомври аз се изправям срещу лошото управление на Пловдив. Не ме интересуват имената на сегашни или бивши кметове на града ни - на тяхно място можеше да бъде някой Драган или Петкан. Просто те сами се превърнаха в част от проблема на града ни, не от решението.

- Как ще убедите хората, че ще наложите нов модел на управление във втория по големина град, след като два мандата сте общински съветник?

- Точно работата ми в Общинския съвет ми дава увереност да поискам доверие от пловдивчани за кметския пост. Винаги съм имала последователни позиции. Предлагали сме работещи решения и сме се противопоставяли на действията на мнозинството, които не са били в интерес на Пловдив. През тези години съм се нагледала на срамни договорки зад гърба на пловдивчани и никога, нито за едно решение аз и колегите ми от "Съюз за Пловдив" не сме участвали в тези пазарлъци. Нямахме обаче достатъчно съветници, за да прокараме добрите решения и мнозинството редовно отхвърляше нашите предложения. Затова сега издигаме листа за Общинския съвет, затова и лично аз заставам начело, защото искаме да дадем знак, че най-важните решения се взимат точно там. 

"Съюз за Пловдив" води кампания лице в лице. Ние се срещаме всеки ден със стотици хора. Искам повече хора да разберат, че европейското значение на местното самоуправление е управлението да бъде близо до хората. Вярвам, че в Пловдив ще направим първата стъпка.

- Съгласна ли сте, че през последните 4 г. Пловдив е променен - ремонтирани са основни булеварди и улици, обновен е центърът, а градът е избран за Европейска столица на културата през 2019?

- Ако кажете на някой пловдивчанин, че градът ни бе избран за Европейска столица на културата заради някой чиновник в общината, това ще е нелепо. Пловдив е столица на културата - така е от хилядолетия и това няма връзка с името на кмета. Градът ни бе избран за Европейска столица на културата въпреки някои действия на управлението, а не заради него. 

Иначе е прекрасно е да се ремонтират булеварди. Прекрасно е да имаме фонтани. Но хубавата новина свършва дотук. Пловдивчани много добре виждат, че на повечето ремонтирани места асфалтът вече не издържа и отново започват кръпки.
Един от основните булеварди - "6 септември" например, се преасфалтира през 2012 г. и година и половина по-късно вече се правят кръпки. 

Друг основен булевард - "Цар Борис ІІІ Обединител", също беше асфалтиран за милиони левове, но само два месеца след това изби старият водопровод и отново се наложи ремонт и полагане на асфалт. Ако трябва да обобщя: цената на проектите е висока, а качеството на изпълнението - ниско.

Към ремонтите се пристъпва без предварително обследване на подземните комуникации. Темповете на работа са много бавни. Проектите са направени лошо, но са опаковани лъскаво, защото чрез асфалт и бетон парите се усвояват най-лесно. Така е най-лесно да твърдиш, че нещо се върши.

Пловдивчани не виждат обаче дълговете - последният изтеглен заем от 30 милиона лева ще бъде платен от нас заедно с лихвите за над 50 милиона. Срещу това задължение получаваме само асфалтиране, без разширение дори, на 7, 232 км улична настилка. Така 1 км асфалт излиза над 6 милиона лева - ами това е по-скъпо от някои магистрали.

- Възможно ли е без заеми изобщо? Все пак това са скъпи инвестиции?

- Възможно е. Само за един мандат чрез данък МПС пловдивчани наливат в местната хазна 60 млн. лв. Отделно чрез синя зона и паркиране са събрани над 10 млн. лв. От тези общо 70 млн.лв. нищожна част се е върнала в подобряване на градската инфраструктура.

Това са парите - ако те отиват само за инфраструктура, ако търговете са отворени за повече фирми и се постигнат по-ниски цени, ако контролът е засилен, а изискванията - завишени, тогава ще получим много повече нови улици и тротоари за същите пари. Това също е част от промяна на модела на управление.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Тая герговска ханъма , въобще не си заслужава труда да се коментира.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: