ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наградиха 13 фирми топ инвеститори в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:36 / 03.09.2015Коментари (3)24710
©
13 компании, които са едни от най-големите инвеститори в Пловдив и района, бяха наградени от кмета на града Иван Тотев. Това стана в края на форума, организиран от "24 часа" и "Труд".

Първа сред отличените бе фирма АBB-България, която е ссветовен лидер в технологиите за енергетика и автоматизация и оперира в над 100 държави по целия свят. Компанията има вече два завода в плодвивския регион, в които работят близо 1500 души. Отличието получи Тодор Николов, шеф на отдел "Управление на доставките".

Втората наградена фирма е "Атаро Клима", която е инвестирала над 4,5 млн. евро в модерна инсталация за производство на биогаз от растителни и животински отпадъци. Това е и първата ел. централа на биогаз, изградена изцяло от български специалисти. Отличието прие лично Атанас Рогачев, собственик на компанията. Той посочи, че в Пловдив има добра бизнес среда, която привлича инвеститорите.

Третата отличена фирма е козметичната компания "Биофреш", която има ново предиприятие на стойност 8,5 млн. лв. в индустриална зона "Марица" край Пловдив. Плакета от ръцете на кмета Иван Тотев прие един от собвествниците Спас Георгиев.

В списъка на топ инвеститорите в региона е и КЦМ 2000 Груп. Предприятието е безспорен лидер в производството на цветни и благородни метали в Югоизточна Европа и Черноморския регион. През м.г. корпорацията вложи 260 млн. лв. в технологично обновяване и разширяване на производството си в промишления си обект край Пловдив.

"КЦМ 2000 Груп винаги е била отворена към иновациите не само в сектор метали, но и в Пловдив и региона", подчерта председателят на Съвета на директорите инж. Никола Добрев, който получи наградата заедно с изпълнителния директор на КЦМ инж. Стоян Пехлиманов.

Наградата бе връчена и на "Либхер". Компанията дава работа на близо 1900 души в региона като произвежда годишно 1 млн. хладилници и фризери. Плакетът бе връчен на директора на завода Христо Георгиев.

Отличие получи и компанията "Магна Пауъртрейн Пловдив", която е част от групата компании "Магна", вторият най-голям доставчик на автомобилно оборудване в света. Плакетът прие прокуриста на компанията Стефка Георгиева.

Седмата наградена фирма е "Сенсата Технолоджис", която в момента строи втори свой завод в България край Царацово. Първоначално ще бъдат наети 1500 работници, като се планира впоследствие броят им да достигне до 3200. Плакетът бе връчен на оперативния мениджър на завода Здраво Цацов.

Собственикът на фирма "Щром ЕООД" Стайко Тодоров, който днес има рожден ден, лично прие наградата и добави, че тази година отбелязва и 20 години от създаването на фирмата си. Той почерпи гостите с домашна лютеница без консерванти, направена по рецептата на майка му.

Още 5 фирми -"Програмиста"ООД, "РИУОРД ГЕЙТУЕЙ", украинската "Спийдфлоу", "Телъс интернешънъл Европа" и "60К", бяха отличени като едни от най-големите инвеститори в пловдивския регион, които дърпат напред икономиката му.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 03.09.2015 г.
+1
 
 
Пимк не са ги наградили.
+2
 
 
гледам все костюмари, баш бинесмени.. само пича с тениската и маратонките трябва да е "Програмиста" ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: