ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева и Славчо Атанасов останаха на финалната права за балотажа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:23 / 22.09.2015Коментари (4)6761
© Plovdiv24.bg
На прага сме на официалния старт на предизборната кампания за местните избори в Пловдив. За всички обаче е ясно, че реално кампанията, за някои от кандидатите, започна още преди няколко месеца.

Това се оказа добра тактика за някои, които набраха преднина с ранния си спринт, но по-важното е, че устояха на маратона наречен предизборна кампания и запазиха набраната преднина.

Преди около два месеца основните претенденти за кметския стол бяха трима - настоящият градоначалник Иван Тотев, бившият Славчо Атанасов и единствената дама в надпреварата Дани Каназирева.

След това на сцената се появи Николай Радев, като почти сигурен кандидат за кмет от БСП. Радев бе фигура, която може да мобилизира "червения" електорат и без много усилия да достигне до балотаж. Лидерът на "социалистите" в Пловдив обаче реши да забие нож в гърба не само на своя съпартиец, но и на партията си и се самопровъзгласи за кандидат за кмет на Пловдив. Това означаваше само едно - Гергов ще прелива "червени" гласове на други кандидати за кмет, подлагайки на невиждано унижение партията си.

След това Здравко Димитров събра удобни медии, които не задават неудобни въпроси и реши на свой ред да забие нож в гърба на хората, които са го създали като политик. Зико тръгна с големи притенции в кметската надпревара и амбиции за балотаж, но се оказва, че само претенциите са му големи и те нямат покритие.

Защо мислим така ли?

На прага на кампанията в Пловдив се правят няколко социологии. Резултатите на почти всички се припокриват, друг е въпросът какво ще "официализират" поръчителите им.

Тези социологии към момента са категорични - стартовите позиции преди няколко месеца се запазват. Ако сметнем, че Тотев е непоклатим фаворит, както за кметския пост, така и за балотажа, то само Славчо Атанасов и Дани Каназирева запазиха шансове за балотажа. Другите двама "претенденти" в лицето на Здравко Димитров и Георги Гергов са далече назад, а това кой от двамата ще заеме "утешителното" четвърто място, в момента е в границите на статистическата грешка.

Това означава, че реално в предизборната кампания ще имаме само битка за балотажа и то между Дани Каназирева и Славчо Атанасов.

Това разбира се що се отнася за кметската надпревара, битката за общински съвет и районни кметства е съвсем друга тема.

Каназирева и Атанасов влизат в последната обиколка преди балотажа с изравнени позиции.

На пръв поглед фаворит е Атанасов, но това към момента далеч не е така. Бившият градоначалник може и да води с малко в социологиите, но неговият вот е много разпилян и нехомогенен. Той акумулира срамния червен вот - тоест публично хората ги е срам да кажат, че гласуват за БСП с Гергов начело, но в крайна сметка "хвърлят" за партията на сърцето им, защото така са научени. Атанасов акумулира и патриотичния вот, но сега в битката влиза АТАКА с Павел Шопов като кандидат за кмет. На всички е ясно, че дългогодишният депутат е играч с опит и ще успее да вземе "своето", а по този начин несъмнено ще къса от избирателите, които в момента се самоопределят като гласуващи за Атанасов.

В същото време вотът на Каназиирева е ясно осъзнат. Тя системно се целеше в точно определена аудитория, не се разпиля, като по всичко личи, че е успяла да убеди таргета си да гласува за нея. По време на кампанията тя ще втвърдява и надгражда броя на избирателите си.

Изводът е, че ако изборите бяха утре, Славчо Атанасов щеше да е на балотаж за кмет на Пловдив, но изборите са след месец и по всичко личи, че както предположихме преди доста време, Каназирева ще обърка сметките на всички "фаворити" и ще се добере до балотаж.

Ако по време на кампанията не се случи нещо крайно неочаквано, по-вероятният балотаж към момента е между Тотев и Каназирева. Това пък предполага и, че Каназирева ще увеличи влиянието си ОбС.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прогнозата ми е, че задължително ще има балотаж. Там вече е :"Каквото сабя покаже!", а да се надяваме, че сабята ще е в ръцете на избирателите(If you know what I mean)!
+2
 
 
Блондинка на високи токчета като кмет на Пловдив? Това ще е перверзна катастрофа, пази, Боже
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: