ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бивш полицай за акцията срещу шефовете на РУП: Чиста излагация!
Автор: Мария Морунова 16:15 / 24.09.2015Коментари (4)8988
© Plovdiv24.bg
"Шокирана съм от обвиненията срещу Димчо Темелков. Това дело не е за справяне с корупцията. Делото срещу него е, защото е станал неудобен за някого." Така адвокатът на шефа на полицията в Асеновград Димчо Темелков, който през миналата седмица бе задържан заедно с шефа на полицията в Първомай, определи обвинението срещу подзащитния си. Адвокат Зоя Тошкова даде специална пресконференция, провокирана от пресконференцията на прокуратурата миналата седмица, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На въпроса обаче за кого е станал неудобен Темелков, адвокат Тошкова не отговори. Но подчерта, че за нея не е случайно, че по едно и също време бяха направени арестите и в Асеновград, и в Първомай.

По думите й арестът на Темелков бил ненужно показен. Освен това първо му било повдигнато едно обвинение - че не предприел действия срещу хора, брали орехи от общински дървета, а след това друго - докато е в ареста. Изненадващо обаче малко по-късно задържаните бяха пуснати под гаранция.

Тошкова обясни, че са се появили и публикации в медиите, свързани с бившия шеф на полицията в Пловдив Пламен Узунов и с Иван Здравчев - баща на Емил Иванов-Черния. 

В първата публикация бившият полицай номер 1 в Пловдив разказва, че върху него бил оказван натиск да отстрани Темелков. В другата асеновградчанинът Иван Здравчев обяснява, че полицаи са го притискали да лъжесвидетелства срещу Темелков.

"Изплуват неща, които говорят за несправедливост. Това дело не е за справяне с корупцията", каза още Тошкова.

Заедно с нея на пресконференцията присъстваха и бивши колеги на Димчо Темелков - Илко Трайков и Тошко Делев.

Трайков е бивш шеф на полицията в Асеновград и работил с Темелков. Според него показната акция за ареста на Темелков била, за да го унижат и за да се внуши, че е виновен - на обществото и колегите му. Трайков реторично попита докога ще се правят подобни "кухи" дела срещу хора, които са неудобни.

На въпроса има ли идея защо Темелков е неудобен и на кого, Илко Трайков посочи, че Темелков е назначен за шеф на полицията в Асеновград през март 2014 г., тоест по времето на кабинета "Орешарски", сега властта е в други ръце.

"Ще посъветвам задържаните колеги да заведат контрадела за набедяване. Това е срам и позор. Най-лошото е, че това дело удря по репутацията на редовите полицаи. А те са смачкани и унизени, както и семействата им. Това не е полицейска операция, а чиста полицейска излагация", каза от своя страна Тошко Делев, бивш служител в полицията в Садово.

Към момента Димчо Темелков е отстранен от длъжност началник на РПУ Асеновград, срещу него има дисциплинарно производство.

По думите на защитничката му адвокат Зоя Тошкова Темелков е имал усещането, че го подслушват, че срещу него може да се случи нещо. Знаел е, че Здравчев е скланян да лъжесвидетелства срещу него.




Още по темата: общо новини по темата: 34
19.05.2021 »
04.03.2021 »
04.03.2021 »
01.06.2020 »
13.11.2019 »
18.09.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
едно въпросче. КАК "ЦАР" КИРО СИ РАЗИГРАВАШЕ КОНЧЕТО ТОЛКОВА ГОДИНИ. отговора е много прост със шапка от полицията в Асеновград. още едно въпросче. КАК ПРИ ВСИЧКИТЕ ОЧЕИЗВАДНИ ПРЕГРЕШЕНИЯ НА СЪЩИЯ ТОЗИ "ЦАР" НЕ БЕШЕ НАКАЗАН ИЛИ УВОЛНЕН НИТО ЕДИН ПОЛИЦАЙ ЗА ПРИКРИВАНЕТО ИМ. отговора също е много прост. прикриването е било на високо ниво тоест шеф на полицията в Асеновград
+4
 
 
всичките вътре ,В Пловдивския УСПЕХ ГАДОВЕ
+6
 
 
Замалко да повярвам на бившото ченге, особено когато разбрах, че неможе да се обоснове. А защо е бивш питате ли го? Или и той е бил "неудобен" на някой и са го изгонили от полицията, поради корупция и т.н. :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблеми с водата в Брестовица
Срути се къща в Стария град
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: